Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

1-2-Switch

On aika vaihtaa vapaalle ja kerätä porukka kasaan. 1-2-Switch on yksi Nintendo Switchin julkaisupeleistä ja peli esittelee Switchin uniikkeja ominaisuuksia, juhlien viihdyttämisen lomassa. Onko 1-2-Switch juhlien ilopilleri ja hiljaisten hetkien tuhoaja vai osoittautuuko peli vain kalliiksi tekniikkademoksi?

Vaihda vapaalle

1-2-Switch on tosiaan tarkoitettu pelattavaksi vähintään kahden pelaajan voimin. Pelistä löytyy yhteensä 28 minipeliä. Minipeleissä ideana on katsoa toista pelaajaa ja pelikuvaa katsotaan yleisesti vain valitessa peliä tai tuloksia tarkastellessa. En kuitenkaan aio käsitellä kaikkia minipelejä tarkemmin vaan keskityn muutamaan sellaiseen, joiden kanssa viihdyin eniten, käsittelivät Switchin ominaisuuksia tai joista minulla on jotain sanottavaa. Annan muutaman esimerkin minipeleistä, joita en aio käsitellä tarkemmin. Signal Flags -minipeli on periaatteessa sama kuin kapteeni käskee. Osoitat kädellä siihen suuntaan, mihin kapteeni käskee tai jos toinen ääni kuuluu, sinun pitää osoittaa kädellä päinvastaiseen suuntaan. Hauska minipeli, mutta ei mitään erikoista. Table Tennis -minipelissä pelaat pingistä näkemättä palloa. Voit lyödä palloa kolmella eri tavalla nappeja painamalla vastustajan täytyy lyödä pallo takaisin ääntä kuuntelemalla. Hauskaa pientä hupia, mutta ei mitään erikoista. Copy Dance -minipelissä sinun tulee kopioida toisen pelaajan liikkeitä. Tämä minipeli on yksinkertainen, mutta suhteellisen hauska varsinkin isommalla porukalla. Shave-minipelissä ajat partaa.

Enempi parempi

Käsittelen Ball Count-, Safe Crack-, Quick Draw-, Samurai Training-, Eating Contest-, Wizard-, Sword Fight -minipelejä tarkemmin. Ball Count -minipeli ei ole erikoinen, mutta se käyttää Joy-Con-ohjaimen HD Rumble -ominaisuutta. HD Rumble ominaisuuden avulla voit tuntea montako palloa ohjaimen sisällä on kallistamalla sitä. Sinun täytyy tämän jälkeen arvata montako palloa ohjaimen sisällä on. Ball Count ei itsessään ole hirveän viihdyttävä minipeli, mutta sen avulla saa hetkeksi tunteen kuin olisi kokenut jotain uutta ja ihmeellistä, sillä HD Rumble toimii todella hyvin. Safe Crack perustuu kassakaapin avaamiseen ohjainta kallistamalla ja oikean kohdan etsimiseen HD Rumblen avulla. Idea on hyvin yksinkertainen, mutta viihdyin itse minipelin parissa. HD Rumblen avulla, oikeaa kohtaa voi etsiä pienimmänkin värähdyksen kautta. Quick Draw on nimensä mukainen ja siinä yritetään ampua toinen pelaaja nopeammin. Minipelissä ei ole itsessään mitään erikoista tai käytetä mitään uusia ominaisuuksia, mutta se on varmasti tunnetuin minipeli kaikista. Hauskuus tulee, kun pitää tuijottaa toista pelaajaa silmiin ja kukapa ei olisi joskus halunnut leikkiä länkkäriä. Pelistä löytyy myös Fake Draw -minipeli, joka muuttaa sääntöjä hieman. Samurai Trainingissa toinen pelaaja lyö miekalla ja toinen yrittää ottaa sen kiinni vuorotellen. Voittaja on se kuka onnistuu osumaan miekalla ensiksi. Viihdyttävä ja mukavan nopea minipeli. Eating Contest on yksi kahdesta yksinpelistä, joka käyttää oikean Joy-Conin IR liike-kameraa. Ohjainta pidetään suun edessä ja pelin alkaessa yritetään syödä mahdollisimman montan sämpylää. Ei hirveän viihdyttävä minipeli, mutta näyttää IR-kameran tarkkuutta hyvin. Wizard-minipelissä pelaajat yrittävät kukistaa toisensa taikomalla. Minipelissä täytyy työntää ohjainta eteenpäin ja toinen pelaaja voi torjua sen vetämällä omaa ohjainta taaksepäin. Viihdyttävä peli varsinkin, jos ottelu venähtää pitkäksi ja pelaajat taistelevat kestävyydestä ja keskittymisestä. Sword Fightissa kaksi pelaajaa taistelee miekkoja heiluttelemalla. Iskuja voi myös torjua painamalla nappia ja se kumpi saa viisi iskua läpi voittaa. Peli on todella viihdyttävä ja testaa pelaajien refleksejä. Pelistä löytyy myös Shuffle- ja Team Battle -pelimuodot. Shuffle vain valitsee satunnaisesti, jonkun minipeleistä. Team Battlea voi pelata yhteensä 20 henkilöä. Kaksi eri joukkuetta yrittävät päästä maaliin ensin voittamalla minipelejä. Minipelin voittanut joukkue siirtyy tietyn verran eteenpäin. Peli kestää noin puoli tuntia ja se kuluu nopeasti. Hauskuutta riittää varsinkin isolla porukalla.

Peli näyttää helposti lähestyttävältä ja värit ovat todella räikeitä hyvällä tavalla. Ennen jokaista minipeliä näytetään pieni live-action video, jossa opetetaan miten tiettyä minipeliä pelataan. Nämä ovat itsessään hauskaa katsottavaa, mutta videot voi myös ohittaa mikäli ne on jo nähty. Minipelien aikana ruudulla ei ole mitään, muuta kuin mahdollisia ohjeita, mutta minipeleissä ideana on katsoa toista pelaajaa, joten ruudulla ei tarvitsekaan olla mitään ihmeempiä tietoja.

Yhteenveto

1-2-Switch on mainio vaihtoehto juhliin tai illanistujaisiin. Suurin osa minipeleistä oli todella viihdyttäviä, mutta osassa oli myös todella yksinkertainen ja tylsä idea, joiden hauskuus perustuu pelkästään siihen kenen kanssa pelaat. Peli on myös todella helppo ja nopea aloittaa. 28:ssa eri minipelissä on myös hetkeksi viihdykettä. Ohjeistuksesta on myös tehty viihdyttävä live-action pätkien kautta. Tietyt minipelit esittävät Nintendo Switchin uusia ominaisuuksia, HD Rumblea ja IR liike-kameraa hyvin. Tärkein kysymys on kuitenkin onko 1-2-Switch juhlien viihdelaitos vai kallis tekniikkademo? Tavallaan molempia. Kyllä, peli nostaa todella hyvin tunnelmaa ja lisää hauskuutta porukalla, mutta samalla se on ylihintainen peli, joka esittelee konsolin ominaisuuksia. Vaikka hinta on pelissä ainoa suoranainen huono puoli mitä keksin, peli kärsii siitä paljon, pelin maksaessa 50 euroa, silloin kun sen pitäisi maksaa 20-30 euroa. Peli olisi myös voinut tulla konsolin mukana, sillä sitä voisi verrata hyvin Wii Sportsiin, mikä esitteli konsolin ominaisuuksia, mutta oli hyvin nihkeä sisällössään. Jos sinulla polttelee raha kuitenkin taskussa ja juhlia on pidettävänä, niin suosittelen peliä lämmöllä. Muiden kannattaa odottaa hinnan putoamista.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.