Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Animal Crossing: amiibo Festival

Animal Crossing: amiibo Festival on Camelot Software Planningin tekemä ja Nintendon julkaisema tennispeli Wii U:lle. Mario, Luigi ja kumppanit ovat lähteneet taas ottamaan mittaa toisistaan tenniskentälle, mutta kannattaisiko heidän pysyä omalla reviirillään vai tuoko se virkistävää vaihtelua jatkuvaan prinsessan pelastamiseen?

15-Love

Animal Crossing: amiibo Festival on Nintendo EPD:n ja Nd Cuben kehittämä ja Nintendon julkaisema party-peli Wii U:lle Peli sijoittuu Animal Crossing maailmaan ja pelissä nähdään monia tuttuja hahmoja. Onko peli kuitenkin vain Mario Party ilman minipelejä vai tuoko se jotain uutta party-pelien maailmaan?

Animal Crossing: amiibo Festival alkaa suoraan ensimmäisen pelin valmistelemisesta. Sinun täytyy käyttää yhtä Animal Crossing -amiiboasi valitaksesi kenellä pelaat. Näiden amiibo-hahmojen ostamisesta ei kannata huolehtia sillä pelin mukana tulee kaksi amiiboa. Isabella ja Digby. Peliä voi pelata yhdestä neljään pelaajaa.

Heitä noppaa

Peliä pelataan tavallisen lautapelin tavoin. Pelin tavoite on kerätä mahdollisimman paljon onni-pisteitä ja kelloja, jotka toimivat rahana . Voittaja määräytyy siitä kenellä on eniten onni-pisteitä, mutta lopussa raha muutetaan myös onni-pisteiksi. Heität omalla vuorollasi asettamalla amiibo-hahmosi gamepadin NFC-alustalle. Siirryt täten nopan osoittaman luvun verran eteenpäin. Voit joko saada onni-pisteitä tai kelloja tai menettää niitä ruuduista, joihin astut. Aina silloin tällöin, joku kylän asukkaista tulee käymään ja muuttaa osan ruuduista, omaksi ruudukseen. Tällöin astuessasi näihin ruutuihin voit saada heiltä esimerkiksi kortin tai rahaa, riippuen kuka oli kyseessä. Riippuen myös minä kuukautena pelaat, erilaisina juhlapäivinä tapahtuu aina jotain erikoista. Aloitat aina kuukauden alusta ja saat valita kuukauden ensimmäisen pelin jälkeen. Päivä vaihtuu aina, kun kaikkien vuorot on käyty. Yksi peli kestää noin tunnin ja 15 minuuttia, mutta voit asettaa erillisen aikarajan peliin esimerkiksi 30 minuuttia. Ei kuitenkaan tarvitse pelätä, että peli jää lyhyeksi sillä sinulta kysytään aina, kun aika on loppumassa haluatko jatkaa vielä 10 minuuttia. Pääpeli on lyhykäisyydessään tämä, mutta pelistä löytyy vaikka kuinka paljon erilaisia tapahtumia ja tilanteita ettei olisi mitään järkeä alkaa luettelemaan niitä ja ne tekevät pelistä hauskan kokemuksen.

Se kel onni on..

Uusia pelimuotoja avautuu, kun tarpeeksi onni-pisteitä on kerätty. Nämä pelimuodot ovat Desert Island Escape, Quiz Show, Mini Games, Acorn Chase, Mystery Campers, Resetti Bop, amiibo Card Battle, Fruit Path ja Balloon Island. Puhun tarkemmin neljästä eri pelimuodosta. Desert Island Escape on yksinpeli, jossa ohjaat kolmea eri hahmoa. Tässä pelimuodossa käytät pelin mukana tulleita tai kolmea amiibo-korttia tai muita jo omistuksessasi olevia amiibo-kortteja. Jokaisella hahmolla on omat taitonsa ja teidän täytyy kerätä materiaaleja päästäksenne pois autiolta saarelta aikarajan sisällä. Saarelta täytyy löytää materiaalit lautan valmistamiseksi ja samalla etsiä myös ruokaa. Lopussa sinulle annetaan pisteitä riippuen kuinka hyvin suoriuduit tehtävästä. Quiz Show on visailuohjelma, jossa testataan tietämystäsi Animal Crossingista. Mini Games taas on minipelien pelaamista ei mitään sen ihmeempää. Desert Island Escapesta saa todella paljon iloa aikaiseksi, jos lähelläsi ei ole ketään kenen kanssa pelata muita pelimuotoja. Jos kaverisi tai perheenjäsenesi tietävät edes hieman Animal Crossingista sitten Quiz Show on todella hauska kisailu pelimuoto. Minipeleistä saa myös iloa irti, jos ei ole aikaa tai halua pelata hirveän pitkään tai miksei siitä myös riittäisi iloa pitkällekkin sessiolle. Balloon Island on pieni minipeli, jossa käytät amiibo-kortteja ja hahmo leijuu ilmassa ilmapallojen avulla ja sinun täytyy pudottaa hänet liikkuvan saaren päälle puhkoen mahdollisimman monta ilmapalloa matkallasi.

Musiikki on pelissä hyvin rauhoittavaa ja mukavan kuuloista, kuten Animal Crossing peleissä yleensä. Peli myös näyttää värikkäältä ja rauhalliselta. Kontrolleissakaan ei ole mitään erikoista sillä oikeastaan ainoat asiat mitä täytyy pelin edetessä tehdä on käyttää amiiboa gamepadilla ja valita jokin vaihtoehto.

Yhteenveto

Animal Crossing: amiibo Festival on todella mukava ja rauhoittava party-peli monilla hauskoilla pikku peleillä varustettuna. Pelin kaikki tapahtumat ja kommellukset tuovat peliin aina jotain uutta jokaisella pelikerralla. Pääpelistä voi myös ottaa lomaa hetkeksi aikaa ja kokeilla yhtä pelin monista pikku peleistä. Pelin rauhallisuutta ja hauskuutta on vaikea selittää ja tämä täytyy itse kokea uskoakseen. Pelin pariin voisi uppoutua moniksi tunneiksi pelkästään yksikseen, mutta kavereiden tai perheen kanssa sen parissa voisi viettää vaikka koko päivän ja vain rentoutua. Suosittelen peliä niille, jotka toivovat party-peleiltään hieman rauhallisempaa otetta, eivätkä halua pitää kilpailemista niin isossa osassa tai etsivät mahdollisesti ilta pelaamiseksi, jotain hieman erilaista. Peli myös miellyttää varmasti Animal Crossing -faneja ja soveltuu myös kaikenikäisille.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.