Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Animal Crossing: Happy Home Designer

Animal Crossing: Happy Home Designer on Nintendo EAD Group No. 2 ja Nintendon julkaisema sisustamiseen perustuva peli Nintendo 3DS. Onko sinusta ainesta mestari sisustajaksi vai kannattaako peli ohittaa surutta.

Animal Crossing: Happy Home Designer alkaa oman hahmon luomisella ja tottakai saat päättää oletko tyttö vai poika. Aloitat työskentelemään Nook's Homes -nimisessä yhtiössä ja sinut opetetaan työelämään. Ensimmäiseksi saat sisustaa pienen huoneiston ja samalla sinulle opetetaan kaikenlaisia asioita miten saat huoneiston näyttämään juuri sopivalta. Tapaat myös työssäsi monenlaisia tuttuja Animal Crossing -hahmoja, ketkä tarvitsevat asunnolleen uutta ilmettä. Tarinalta ei kannata odottaa mitään erityistä ja peliin on sijoitettu sellainen kuin pakon edestä.

Kontrolleissa ei ole mitään erityistä. Tatilla liikutaan ja yleisenä toiminta nappina toimii A-nappi. Sisustuksessa käytetään pitkälti pelkästään stylusta, mutta kaikki asiat voi myös suorittaa ilman kosketusnäytön käyttöä. Pelissä käytetään myös 3D-efektiä mikä toimii hyvin, mutta sille ei löydy hirveästi hyödyllistä käyttöä. Muuten kontrollit toimivat hyvin ja tarkasti.

Näköisesi asunto

Sisustamisessa voit vaikuttaa kaikkeen muuhun paitsi ikkunoiden sijaintiin. Voit muokata seinien ja lattian ulkomuotoa ja valita monista eri huonekaluista. Pelin edetessä saat jatkuvasti uusia esineitä, joilla voit vaikuttaa huoneen luonteeseen. Myöhemmin pelissä pääset myös koristelemaan piha alueita ja isompia rakennuksia, kuten koulun. Sisustaminen on suhteellisen vapaata, mutta asiakkaalla on aina, jokin tietty toive, joka kannattaa ottaa huomioon. Asiakas voi esimerkiksi haluta, että huoneen pääväri on punainen tai että käytät hänen tuomiaan tavaroita. Muuten pelissä ei ole oikeastaan mitään vaikeaa, kunhan malttaa vain kuunnella ohjeita. Tämä tekee pelistä pidemmällä tähtäimellä hyvin tylsän, koska haastetta ei oikeastaan ole, tekemistä pelistä kuitenkin löytyy. Voit myös käväistä jo valmiiksi sisustamissasi paikoissa ja kutsua sinne kavereita amiibo-korttien avulla. Ostaessasi pelistä fyysisen version saat yhden amiibo-kortin mukana, jota voit käyttää pelissä. Voit myös ostaa erillisiä kortti pakkauksia, joissa saat kolme satunnaista Animal Crossing -korttia. Pelissä ei ole hirveästi käyttöä näille korteille, mutta niistä voi varmasti käyttää tulevaisuudessa muissakin peleissä.

Musiikki on pelissä hyvin rauhoittavaa ja sitä kuuntelee mielellään pelatessa. Peli näyttää hyvin värikkäältä ja hahmot ovat kaikki erilaisia ja ovat myös tuttuja edellisistä Animal Crossing -peleistä. Sisustamiaan taloja katselee mielellään kauemminkin.

Yhteenveto

Animal Crossing: Happy Home Designer on yksinkertainen ja rauhoittava sisustuspeli, joka alkaa toistaa itseään varsinkin nopeasti. Peliltä ei kannata odottaa mitään kummempaa, koska peli keskittyy täysin sisustamiseen ja samalla tarinakin on hyvin köyhä. Kontrollit toimivat hyvin, mutta 3D-efektille löydy hirveästi käyttöä. Musiikki on hyvin rauhoittavaa ja kaikki näyttää mukavalta. Valitettavasti en voi suositella peliä muille kuin joko Animal Crossing -faneille tai sisustamisesta kiinnostuneille. Muut eivät varmastikaan saa pelistä hirveästi irti, mutta sarjan faneille peli voi hyvinkin olla loistava hankinta.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.