Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Animal Crossing: New Leaf - Welcome amiibo

Animal Crossing: New Leaf - Welcome amiibo on alunperin vuonna 2013 julkaistun Animal Crossing: New Leafin ilmainen päivitys amiibo tuella. Pelistä julkaistiin fyysinen versio, jossa on päivitys valmiiksi asennettuna ja yksi amiibo-kortti. Kerron tässä arviossa sekä New Leaf -pääpelistä että Welcome amiibo -päivityksestä. Onko peliä enää syytä ostaa kolmen ja puolen vuoden jälkeen, mikäli sitä ei vielä omista vai kannattaako se vain jättää hyllyyn ja odottaa uutta Animal Crossing -peliä?

Herra/Rouva Pormestari

Pelin alkaessa olet junassa, jossa saat päättää nimesi, sukupuolesi ja minkä niminen ja näköinen kaupunki on, johon olet matkalla. Kun pääset vihdoin perille, käy ilmi, että sinut sekoitetaan uuteen pormestariin. Joudutkin pelkän asumisen sijasta toimia kaupungin pormestarina. Pormestarin sihteerinä toimii Isabella, joka opastaa sinua pormestarin toimissa. Joudut kuitenkin ensiksi hankkimaan asuinsijan ja tämä ei ole ilmaista. Voit ostaa talon Nook’s Homes kaupasta ja voit myös laajentaa taloasi täältä. Pelin valuuttaa eli Bellsejä saat myymällä kaikkea keräämääsi, kuten simpukoita, hyönteisiä ja hedelmiä Re-Tail kaupassa. Rahalla voit myös ostaa erilaisia tarvikkeita, vaatteita ja sisustusvälineitä Nookling Junctionista ja Able Sistersistä. Löytäessäsi fossiileja voit viedä ne museoon talteen. Museossa on hyönteisiä, kaloja, luurankoja ja maalauksia. Pelissä on paljon tehtävää ja ensimmäinen tehtävä pormestarina on saada koko kylä hyväksymään sinut sataprosenttisesti. Tämä onnistuu tutustumalla asukkaisiin ja toteuttamalla heidän toiveitaan. Isabella myös auttaa ja neuvoo millä tavalla asukkaita voi miellyttää.

En aio kertoa kaikkea mitä pelissä voi tehdä sillä on todella mukava löytää jatkuvasti uusia asioita ja pelissä riittää todella paljon tehtävää ja olen varma, etten ole itsekään vielä löytänyt kaikkea. Peli toimii 3DS:n sisäisen kellon avulla, joten päivällä pelatessa pelissä on myös päivä ja toisinpäin. Kauppojen aukiolot liittyvät myös kelloon, joten kaikkialle ei pääse milloin haluaa. Yöllä on myös asioita mitä ei välttämättä ole päivällä saatavilla. Alussa peli voi tuntua itseään toistavalta, mutta pelin edetessä aktiviteetteja tulee enemmän ja peli muuttuu monipuolisemmaksi. Isoin kynnys on varmasti siinä, ettei peli ole tarkoitettu hätäisemmille, sillä joskus täytyy odottaa seuraavaan päivään tai pidempiä aikoja.

Uniikit asukkaat

Kontrollit ovat pelissä toimivat ja kaikki on helposti löydettävissä. Toiminnot on myös sijoitettu järkevästi eri näppäimille, esimerkiksi A-nappi on yleinen toiminta nappi, mutta Y-napista poimitaan asioita. Tämä on hyvää suunnittelua siksi sillä monesti esineitä voi olla vierekkäin, kuten puu ja hedelmä ja jos molemmat toiminnot olisivat samassa napissa, voisi puuta ravistaa vahingossa useamman kerran. 3D-ominaisuus toimii myös todella hyvin ja sitä pitää mielellään koko ajan päällä. Peli näyttää todella värikkäältä ja houkuttelevalta. Kaikki paikat näyttävät siltä, että olet tervetullut niihin ja hahmot ovat myös hyvin vieraanvaraisen tuntuisia ja hauskoja. Jokaisella hahmolla on myös oma uniikki luonne. Koko kylä tuntuu siltä, että siellä olisi todella mukava asua. Musiikki on myös todella rauhoittavaa ja mukavan kuuloista. Jokaisen paikan musiikki luo omalaatuisen tunnelman. Voit myös jakaa oman talosi muiden kanssa StreetPassin avulla. Tällöin muut näkevät sinun talosi ja sinä näet heidän talonsa. Voit samalla myös ostaa samoja esineitä mitä näet muiden taloissa. Voit myös matkustaa toisten pelaajien kaupunkiin tai kutsua heitä vierailemaan omassasi internetin välityksellä tai lokaalisti.

Lisää lisättävää

Welcome amiibo päivityksessä lisättiin monia uusia esineitä ja amiibo tuki. Keskityn enemmän teknisiin uudistuksiin kuin erilaisiin esineiden lisäyksiin tai pieniin uudistuksiin, sillä peliin on todellakin lisätty paljon asioita ja päivitys ei ollut mikään pieni. amiibo tuen lisäksi päivityksen avulla voi nyt ladata kuvankaappauksen suoraan Facebookiin tai Twitteriin helposti napin painalluksella. amiibo uudistus on jaettu kahteen osaan, joista pienempi on amiibo kamera. amiibo kameralla voi yksinkertaisesti ottaa kuvan konsolin kameralla ja sijoittaa siihen amiibo-figuurien tai -korttien avulla Animal Crossing hahmoja. Isompi uudistus on, että voit saada kaupunkiisi uusia Animal Crossing hahmoja lampunhenki Wispin avulla. Jutellessa Wispille voit skannata amiibosi ja hän muuttuu kyseiseksi hahmoksi. Hahmon voi kutsua leikkimään, jolloin hän muuttaa asumaan kylään. Mikäli on pelannut aikaisempia Animal Crossing -sarjan pelejä tämä on mukava lisäys sillä 50 aikaisemmista peleistä tuttua hahmoa on lisätty peliin amiibojen avulla.

Yhteenveto

Animal Crossing: New Leaf on itsessään jo todella rauhoittava ja monipuolinen peli, jonka parissa viettää mielellään aikaa pidempäänkin. Welcome amiibo päivitys tuo tämän kaiken päälle todella paljon esineitä ja uusia hahmoja ja mikä parasta, päivitys on täysin ilmainen, jos pelin omistaa jo valmiiksi. Pelissä on paljon tekemistä ja tutkittavaa ja koko kylä ja sen asukkaat ovat mukavia ja uniikkeja. Peli voi tuntua alussa yksitoikkoiselta, mutta pian pelin edetessä peli alkaa monipuolistumaan ja pelin ideaan pääsee sisälle. Kaikki toimii pelissä hyvin kontrolleista 3D-ominaisuuteen. Peli näyttää todella värikkäältä ja rauhoittavalta. Musiikki on myös todella mukavan ja rauhoittavan kuuloista. Peli vaikuttaa kokonaisuudessaan hyvin viattomalta ja siltä, että siellä voisi asua mielellään itsekin. Päivitys tuo pelille kokonaan uuden elämän ja antaa pelin omistajille syyn palata pelaamaan peliä. Peli on yhteensopiva kaikkien Animal Crossing amiibojen kanssa ja eri figuureista ja korteista saa erilaisia asioita riippuen ovatko ne figuureja, kortteja ja mihin kategoriaan ne kuuluvat. Esimerkiksi figuureista saa tavallisesti hahmon käymään kaupungissa ja siitä saa myös Desert Island Escape- ja Animal Crossing Puzzle -minipelit. Suosittelen peliä kaikille joilla ei ole kiire mennä pelejä yhdessä illassa läpi ja haluavat nauttia pikkuhiljaa pelin etenemisestä. Jos peli kuitenkin löytyy hyllystä, niin tämä on hyvä syy kaivaa peli esiin kaiken pölyn alta ja hypätä taas pormestarin hommiin.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.