Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Art Academy: Atelier

Art Academy: Atelier on piirtämistä opettava peli Wii U:lle, jonka on kehittänyt Headstrong Games ja julkaissut Nintendo. Onko aivan sama, jos ottaisit käteesi paperin ja kynän ja katsoisit vain youtubesta opetusvideota vai onnistuuko peli yllättämään, jollain uudella tavalla opetuspelien keskuudessa?

Art Academy: Atelierissa tosiaan opetellaan piirtämään ja pelissä on 30 oppituntia. Peli aloittaa helpohkolla omenan piirtämisellä ja oppitunnit vaikeutuu myöhemmin kokonaisten maisemien piirtämiseksi. Peli selostaa hyvin millä kynällä kannattaa mitäkin piirtää, miten pyyhekumia voi käyttää piirtämiseen ja sitä rataa. Oppitunneissa tulee esiin todella paljon erilaisia piirtämistekniikoita ja tapoja saada piirustus näyttämään uniikilta. Piirustuksia myös kehotetaan piirtämän omalla tavalla, jotta niistä huokuu piirtäjän käden taito. Oppitunneissa käydään myös läpi hieman historiaa, mitä on hyvä tietää, jos haluaa kehittyä piirtämisessä ja turhat historia faktat on jätetty minimiin. Oppitunteja on kahdenlaisia: Aloittelijan ja kehittyneen -kurssit. Näiden kurssien ero pitäisi olla selvä, mutta oppituntien välillä on myös mini-oppitunteja, joita voi halutessaan käydä ja ne ovat myös hyvin hyödyllisiä.

Crème de la crème

Pelissä voi tottakai maalata ilman erillisiä ohjeita. Voit valita mallin pelin sisällä olevista kuvista tai tuoda niitä SD-kortilta. Voit myös aloittaa nopeasti ilman minkäänlaista mallia. Pelissä on neljä erilaista piirtämis materiaalia: Pehmeä, pastelli, cartridge ja kangas. Kynä käyttäytyy jokaisella eri tavalla ja taustaväriäkin voi vaihtaa. Piirustusvälineitä pelissä on yllin kyllin. On lyijy- ja värikyniä, pastelleja, liituja, hiiltä ja erilaisia maaleja näin aluksi. Maalaukseen voi myös laittaa ruudukon päälle, jolloin näkee helposti mittasuhteet ja sen saa yhtä helposti pois. Tarkempaa työtä voi tehdä helposti zoomauksen avulla.Omia piirroksia voi myös helposti katsella pelin sisällä ja tarkastella kuinka on piirtämisessä kehittynyt. Niitä voi myös lähettää Miiverseen muiden katseltavaksi.

Musiikki pelissä on hyvin rauhallinen ja se auttaa hyvin rauhoittumaan ennen ja piirtämisen aikana. Mitään erikoista se ei ole, mutta sillä ainakin saa kaikki murheet hetkellisesti pois. Peli myös näyttää hyvältä vaikkei pelissä mitään monimutkaista olekaan. Kontrollien puolesta pelissä ei tarvitse käyttää mitään muuta kuin kynää ja kosketusnäyttöä.

Yhteenveto

Art Academy: Atelier on hyvin onnistunut ja opettavainen piirtämispeli, jonka kanssa on hauska kehittyä. Oppitunnit on selitetty hyvin ja niissä kehotetaan kiirehtimättä. Jokaisen piirretyn osion syy selitetään, eikä tarvitse itse pähkäillä miksi juuri tähän tulee tätä väriä tällä tavalla. Välineitä löytyy vaikka minkälaiseen tarkoitukseen ja niillä varmasti saa suoritettua hieman monimutkaisemmankin maalauksen. Minulla ei itsessään ole mitään huonoa sanottavaa pelistä, mutta peli ei ole hirveän monimutkainen, joten se olisi vaikea pilata. Opettelu vie tietysti oman aikansa niinkuin missä tahansa muussa aiheessa. Itse olen piirtänyt vähintään vuosikymmenen, mutta oli mukava palata taas juurille katsomaan mistä kaikki alkoi. Peli kannattaa ostaa, jos vain piirtämisen opettelu kiinnostaa, mutta suosittelen kunnollisen stylus kynän ostamista. Itse kuitenkin suosin vieläkin tavallista paperia ja kynää.