Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Astral Chain

Futuristinen toiminta-seikkailupeli Astral Chain on PlatinumGamesin uusin tekele Nintendo Switchillä. Pelissä pääsee näkemään koiria ja kissoja, kuten myös kummallisia ilmiöitä ja intensiivistä toimintaa. Pystyykö peli pitämään mielenkiintoa yllä vai puuttuuko pelistä jotain olennaista?

Tyttö ja hänen Legioninsa

Sinä olet poliisina matkalla tapahtumapaikalle, jossa hirviöt aiheuttavat tuhoa ja hämminkiä. Matkustat paikalle moottoripyörällä, uskollinen pamppu ja pistooli aseenasi. Puhdistaessasi tietä hirviöistä, tapaat veljesi/siskosi Akiran, mutta samalla saatte myös epätervetullutta seuraa. Hirviöitä, joita ette voi nähdä. Näiden vihollisten kukistaminen vaikuttaa mahdottomalta, mutta onneksi erikoispoliisiyksikkö Neuron saapuu paikalle, joista yksi on isänne Max. Neuron antaa teille Legionin haltuun, jotka ovat vaarallisempia Chirmera-hirviöitä, mutta ne ovat kesytetty. Näiden avulla, voitte nähdä näkymättömät hirviöt ja samalla kukistaa ne. Pian paikalle kuitenkin saapuu vaarallinen hirviö, jonka kukistaminen ei tunnu olevan mahdollista. Vaaran hetkellä saat kuitenkin aktivoitua suuremman voiman Legionissa ja itsessäsi, kukistaen vihollisen hetkessä. Kun tehtävä on suoritettu, saat käskyn liittyä Neuron-yksikköön veljesi kanssa, sillä vain harvat pystyvät käyttämään Legioneja. Tästä eteenpäin pääset ratkaisemaan useita eri rikoksia ja saat mahdollisesti selvää, kuka tai mikä on kaikkien näiden tapahtumien takana. Tarina ei ole alussa hirveän mielenkiintoinen, mutta mielenkiinto kasvaa samalla, kun saat enemmän tietoa erilaisista tapahtumista ja hahmoista.

Akira

Pääset alussa valitsemaan pelaatko miehellä vai naisella ja valittavat hahmot ovat sisaruksia ja saat valita itsellesi nimen ja toisen hahmon nimi on aina Akira. Peli koostuu periaatteessa kahdesta eri osasta. Tutkimisesta ja taistelusta. Pelin jaksot (File) alkavat yleisesti aina poliisiasemalta, jossa saat tehtäväsi ja voit harjoitella taistelemista kehittää aseitasi, ostaa esineitä, kustomoida asustustasi tai Legioniasi tai tutustua muihin hahmoihin. Hahmoja kehitetään todella hyvin ja vaikka kaikkia hahmoja ei näekään kovin usein niitä kehitetään vähintään sen verran, että tiedät millainen hahmo, kukin on ja opit tunnistamaan heidän luonteensa. Kun olet valmis voit suunnata kohti kattoa tai pohjakerrosta, riippuen pitääkö tehtäväalueelle mennä lentokoneella vai moottoripyörällä. Tehtäväalueella voit heti päästä toiminnan keskellä tai sitten johtolankojen etsimiseen. Johtolankoja metsästäessä sinun pitää tutkia paikkoja ja kuulustella henkilöitä. Voit käyttää apunasi skannausmoodia, jonka avulla näet henkilöiden tiedot suoraan tai tärkeät paikat näkyvät keltaisina. Legionit voivat myös auttaa tutkimisessa esimerkiksi salakuuntelemalla henkilöitä. Tietyissä tapauksissa voi myös rekonstruktioida tapahtumia, jonka avulla saat tietää mitä on mahdollisesti tapahtunut. Kun sinulla on tarpeeksi tietoa tapahtuneesta, pääset rakentamaan tapahtumaa keskustelun kautta. Tämän jälkeen yleisesti jakson loppupuoli on toimintaa.

Robocop

Taisteleminen toimii hack and slash -tyylillä, mutta tähän on sekoitettu hieman eri asioita, jotka pitävät taistelun mielenkiintoisena. Sinulla on alussa vain pamppu ja pistooli aseena, mutta saat myös myöhemmin aseeksi Gladius-miekan. Pamppu on nopea, pistoolilla voi ampua kauemmas ja miekka on hitaampi, mutta voimakkaampi. Eri aseet toimivat paremmin eri vihollisia vastaan, mutta apunasi on myös eri Legioneita. Ensimmäinen Legion, joka on Sword, taistelee miekalla ja saat siitä enemmän irti, jos käytät pamppua aseenasi. Seuraava Legion on Arrow, jolla on jousipyssy ja pistooli on paras ase tämän Legionin kanssa. Kolmas Legion on Arm, joka taistelee nyrkeillä ja Gladius-miekka on paras ase sen kanssa. Legioneja on enemmänkin, mutta loput pidän yllätyksenä. Eri Legioneilla on myös yksi erikoistaito, jota voi käyttää hyödyksi tappelussa ja tutkimisessa. Sword-Legionilla voi iskeä miekalla ja samalla katkaista säteen tai oven lukon. Arrow-Legion pystyy ampumaan jousipyssyllä vapaasti ja Arm-Legionin avulla voi lentää esimerkiksi myrkkylammikon yli. Taistelussa Legion taistelee automaattisesti, mutta se ei voi mennä kovin kauas sinusta kettingin takia, ellei käytä erikoisiskua, joka katkaisee kettingin hetkeksi. Voit myös ohjata Legionia pitämällä ZL-nappia pohjassa. Tämän avulla voit viedä Legionin, jonkin tietyn vihollisen luokse tai köyttää vihollisen menemällä sen ympäri. Tietyissä tilanteissa voit myös suorittaa Sync Attackin Legionin kanssa, jolloin Legion myös tulee luoksesi tappelemaan samaa vihollista vastaan. Sync Attackin voi tehdä yleisesti kombon lopuksi, mutta voit myös kehittää Legioneja ja tietyt taidot antava mahdollisuuden tehdä Sync Attackin eri tilanteissa. Legioneille voi myös antaa erilaisia esineitä, jotka esimerkiksi pidentävät ketjua tai erikoistaitoja, jotka tekevät jonkin iskun tai voimistavat sinua. Legionien puolustusta ja voimaa voi myös kehittää. Taistelemisessa on todella paljon erilaisia iskuja ja komboja, joiden avulla voi tehdä paljon vahinkoa. Kaikkia on kuitenkin turha selittää, mutta kun taistelemisen oppii, siitä tulee todella intensiivistä ja hauskaa.

Blade Runner

Pelissä on myös punaisia ja sinisiä sivutehtäviä. Siniset sivutehtävät perustuvat enimmäkseen jonkin asian ratkaisemiseen ja punaiset tappelemiseen. Punaiset sivutehtävät voivat tapahtua myös Astral Planessa, joka on toinen maailma, jossa hirviöt majailevat. Tässä tapauksessa vihollisia tulee aalloittain ja sinun täytyy kukistaa ne kaikki. Astral Planessa seikkaillaan myös päätehtävien kautta, mutta tällöin siellä täytyy vain edetä taistellen ja ratkoen erilaisia pulmia. Sivutehtävät ovat kiva lisä pelissä, mutta ne eivät ole mitenkään erikoisia.

Ghost in the Shell

Kontrollit toimivat todella hyvin, mutta kamera ja lukittautumissysteemi oli alussa hieman tönkkö. Nämä saa kuitenkin korjattua asetuksista, vaikka siellä pitääkin käydä säätelemässä vähän väliä asetuksia ennen kuin kaikki toimii hyvin. Taisteleminen oli myös suhteellisen tylsää alussa, mikä on selvää sillä silloin ei vielä ollut Legionia käytössä. Pelissä voi myös käyttää tähtäämiseen liiketunnistusta apuna, mutta tämä oli yllättävän huonosti ja tönkösti tehty. Tähtäys ei melkein milloinkaan liikkunut juuri halutulla tavalla, mutta onneksi tähtäämiseen voi käyttää tattia. Peliä voi myös pelata kaksinpelinä, jolloin toinen ohjaa Legionia ja toinen päähahmoa. Peli näyttää todella hienolta ja maailma antaa synkän ja futuristisen tunnelman. Astral Plane -alue kuitenkin näyttää hyvin geneeriseltä ja persoonattomalta. Musiikki on kuitenkin todella hienoa kuunneltavaa ja se luo jokaiselle paikalle oman tunnelman. Pelissä on myös todella hyvää huumoria aika ajoin. Japaninkielinen ääninäyttely on myös todella hyvin tehty, mutta englanninkielinen ääninäyttely ei ole mitään erikoista. Japaninkielisen ääninäyttelyn voi asettaa vasta ensimmäisen jakson jälkeen, joten sitä ei kannata alussa turhaan etsiä.

Yhteenveto

Astral Chain on hauska ja mielenkiintoinen peli, joka kärsii pienistä virheistä. Tarina alkaa kehittymään pikkuhiljaa ja hahmojen kehitys on suoritettu hyvin. Seikkaileminen ja tutkiminen on todella hyvin tehty ja johtolankojen yhdistäminen on mielenkiintoista, vaikka sen olisi voinut viedä hieman pidemmälle. Taisteleminen on myös todella intensiivistä ja hauskaa, kun sen oppii paremmin. Taistelemisessa on myös monia erilaisia tyylejä ja Legioneja käytettävissä, mikä tekee siitä mielenkiintoisempaa. Sivutehtävät antavat mukavan sivu aktiviteetin, mutta ne eivät ole mitään erikoista. Kontrollit toimivat hyvin, kunhan asetuksia säätelee hieman, mutta tähtääminen ei toimi kovinkaan hyvin liiketunnistuksen avulla. Maailma on hieno, poissulkien Astral Planen, musiikki on todella nautinnollista ja japaninkielinen ääninäyttely on laadukasta. Englanninkielinen ääninäyttely ei ole huonoa, mutta se ei ole mitään erikoista. Huumori toimii myös useimmiten hyvin. Pelissä on mukavasti pelattavaa, mutta pelistä puuttuu se jokin. En tunnistanut täysin, että mikä se on, mutta jotain on selvästi kateissa. Peli on joka tapauksessa hyvä, vaikka se kärsiikin muutamista pienistä ongelmista. Päätin myös pitää pienen tauon pelistä, sillä se alkoi tuntua pakkopullalta, mutta kun jatkoin pelin pelaamista, se oli parempi kuin mitä se oli ollut. Suosittelen peliä niille, jotka pitävät PlatinumGamesin tai hack and slash peleistä tai niille, jotka haluavat kokea jotain hieman erilaista, sillä sitä yleisesti saa, jos pelaa PlatinumGamesin pelejä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.