Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Bayonetta 2

Bayonetta 2 on PlatinumGamesin kehittämä ja Nintendon julkaisema hack and slash tyylinen toimintapeli Wii U:lle. Pelissä seikkaillaan noidalla nimeltä Bayonetta ja matkan varrella tavataan uusia, kuin vanhojakin ystäviä ja vihollisia. Pystyykö PlatinumGames tuomaan Bayonetan uudistettuna Nintendon konsolille vai jääkö peli vain hyväksi yritykseksi.

Joulu on aika ihanin

Pelin alkaessa ystävämme Bayonetta, Enzo ja Jeanne ovat jouluostoksilla, kunnes vaara yllättää yhtäkkiä ja enkelit tulevat taivaalta tervehtimään ystäviämme. Nämä eivät kuitenkaan ole meidän tuntemiamme enkeleitä vaan he tulevat hakemaan Bayonettan päätä. Apuun saapuu The Gates of Hellin baarimikko ja oma joulupukkimme Rodin, kuka antaa Bayonettalle joululahjaksi uudet aseet. Tästä alkaakin matka tuntemattomaan ja nähtäväksi jää kuka tällä kertaa kaipaa pelastusta ja rökittämistä.

Bayonetta 2 on, kuten aikaisemmin sanoin, hack and slash tyylinen toimintapeli, jossa matkan varrella saa erilaisia aseita vihollisten rökittämiseen. Pelistä löytyy kaksi eri pelimuotoa: Tarina ja Tag Climax, joista jälkimmäisestä puhun myöhemmin. Pelissä kontrollit toimivat mainiosti ja komboja riittää yllin kyllin. Peliä voi pelata, joko tavallisesti nappeja painamalla ja tatteja pyörittämällä tai Gamepadin näytöllä stylusta heiluttamalla ja vetämällä. Näppäinten painamisessa ei ole mitään erikoista, mutta sen verran sanon Gamepadin näytöllä ohjaamisesta, että se toimii vallan mainiosti. Gamepadilla pelaaminen on myös hieman hitaampaa, joten suosittelen pelaamaan peliä 1st tai 2nd climaxilla, (easy ja normal) mutta vaikka ottaakin hieman vaikeamman vaikeusasteen niin se ei haittaa, koska milloin vain voi vaihtaa lennosta ohjaustyyliä painamalla joko jotain näppäintä tai Gamepadin näyttöä niin kontrollit vaihtuvat suoraan sinne mitä painoit.

Beibi, saanko piiskaa?

Peli ei ainoastaan näytä hienolta vaan kuulostaa myös. Kentät on tehty huolella ja ajan kanssa ja niitä voisi jäädä ihailemaan pidemmäksikin aikaa. Äänimaailma taas on hyvin miellyttävä ja palkitseva. Kun vihollisen saa pois päiviltä sen myös kuulee selkärangassa. Musiikit ovat hyvin mukaansa tempaisevia ja Tomorrow is Mine, joka toimii pelin pääteema musiikkina, on aivan mahtava taidonnäyte ja sitä jaksaa kuunnella monta kertaa uudestaan.

Pelin kauppana toimii paikka nimeltä The Gates of Hell, jossa Rodin myy kaikenlaisia tavaroita, joita ostetaan pelin valuutalla nimeltä Halo ja oikeastaan ainoat asiat mitä ei pysty ostamaan ovat aseet. Aseita taas saa, kun vie Rodinille kentistä löytämiä vinyylilevyjä. Joskus niitä voi löytää kokonaisina, mutta joskus taas niitä löytää palasina. Kun kauppaan on viety vinyylilevy niin silloin voi ostaa toisen parin samaa asetta, joka tarkoittaa, että kyseistä asetta voi käyttää sekä jaloissa, että käsissä samaan aikaan. Kaupasta voi myös ostaa itselleen eri asuja, joista joissakin on erilaisia avusteita ja jotkut taas ovat vain sitä varten, että voisi näyttää hieman nätimmältä.

Meitä on kaksi, kammottavaksi

Tag Climax pelimuoto on tavallaan erilaisten haasteiden suorittamista. Peliä voi pelata joko tietokone vastustajan kanssa tai kaverin kanssa. Yhteensä 53:sta kortista valitaan aina yksi kortti, kun edellinen on suoritettu aina kuuteen korttiin asti. Kortteja avataan pelin tarina pelimuotoa pelaamalla ja muilla tiettyjen kriteereiden suorittamisella. Myös Tag Climaxia pelaamalla voi saada uusia kortteja. Jokaisessa kortin haasteessa tapellaan vihollisia vastaan, jotka riippuvat vaikeustasosta. Kortin valinnassa valitseva pelaaja päättää vaikeustason lyömällä vetoa ja riippuen kuinka paljon Haloja laittaa likoon. Haasteissa tapellaan co-op kaverin kanssa pisteistä ja se kenellä on eniten pisteitä voittaa ja saa pitää Halot, joista lyötiin vetoa ja samalla saa valita seuraavan kortin. Tässä pelimuodossa on yllättävän hauska pelata eikä siihen heti kyllästy. Jos haastetta haluaa niin voi yrittää mennä kaikki vaikeimmalla vaikeustasolla, mikä ei ole vielä ainakaan itseltäni onnistunut.

Kerättävää ja tehtävää löytyy pelistä pitkäksikin aikaa. Pelissä voi kerätä noidan sydämiä, joilla voi nostaa maksimi energia määrää tai kuu helmiä, joilla taas nostetaan maksimi taian määrää. Peliin on myös sijoitettu paikkoja nimeltä Muspelheim, jotka ovat piilotettuja haaste huoneita ja joista voi saada joko sydämen tai helmen. Pelissä on myös variksia, joita keräämällä saa Umbran Tears of Bloodeja. Pelissä on myös Bewitchmenttejä, jotka toimivat samaan tapaan, kuin trophyt tai achievementit ja niitä saa samaan tapaan tekemällä jotain tiettyä esimerkiksi kukista 40 vihollista tällä tyylillä tai mene peli läpi vaikeimmalla vaikeustasolla.

Yhteenveto

Bayonetta 2 on hyvin hauska hack and slash tyylinen toimintapeli, joka sisältää mahtavan soundtrackin, hienoja maailmoja ja seksikkäitä naisia. Tätä kaikkea ei kannata eikä saa ohittaa, koska pelkästään viimeinen mainitsemani asia tarkoittaa jo, että peli on ostamisen arvoinen. PlatinumGames on jälleen onnistuneesti tuonut meille uuden hyvin tehdyn pelin, joka sisältää hauskoja kohtauksia ja seksikkäitä poseerauksia. Nintendoakin täytyy tässä välissä kiittää sillä ilman heitä ei tätä peliä olisi mahdollisesti koskaan tehty. Suosittelen hyvin paljon tämän pelin ostoa, koska se kuuluu tämänhetkisiin Wii U -pelien kärkikastiin ja jos pelistä ostaa Special Editionin, niin kaupan päälle saa Bayonetta 1:n.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.