Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

BioShock: The Collection

BioShock: The Collection sisältää BioShock 1, 2 ja Infiniten yhdessä paketissa ja remasteroituna. Tässä arviossa käsittelen päämääräisesti peleihin sisältyviin muutoksiin ja parannuksiin ja jätän tarinan sun muut muuttamattomat asiat käsittelemättä. Antaako BioShock: The Collection jotain uutta niille, jotka ovat pelanneet nämä kolme peliä jo aikaisemmin vai soveltuuko kokoelma vain niille, joilla ei ole sen kummempaa kokemusta näistä?

Pelin näyttävyys ja kuvataajuus ovat varmasti ne asiat mistä kysytään ensimmäiset kysymykset. Näyttääkö peli paremmalta ja pyöriikö se sulavammin? Itse en välitä hirveemmin kuinka hyvältä peli näyttää tai onko kuvataajuus paras mahdollinen, mutta jos kummatkin ovat hyviä niin se on vain plussaa ja sen ottaa mielellään vastaan.

Kimppakivaa

BioShock 1 on todella hienon näköinen ja tunnelmallinen. Alkuperäisessä versiossa peli näytti aikoinaan jo todella hienolta ja nyt siitä on saatu vielä tarkempi ja värikkäämpi. Merenalaiseen elämään on saatu tuotua ihmeellisyys uudella tavalla. Ainoa asia mikä niissä mättää on tekstuurien lataus. Monesti katsoin pikselimössöistä taulua jonkin aikaa, kunnes se päivittyi hetken päästä paremman näköiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole mikään suuri ongelma sillä sitä ei tapahdu jatkuvasti ja silloin, kun sitä tapahtuu niin pienissä määrin. Peli pyörii myös 60fps:nä ja se näkyi varsinkin alussa. 60fps näkyy varsinkin kaikissa cinemaattisissa kohtauksissa ja se mukavuutta hieman itse pelaamista. Tietyissä kohdissa 60fps näkyy hieman huonommin. Esimerkiksi viholliset näyttävät sulavalta 30fps:ltä, mutta tämä voi johtua siitä ettei vihollisilla ole piirretty niin montaa kuvaa, että sitä saisi näyttämään täydelliseltä 60 fps:ltä. Tämä ei kuitenkaan haittaa hirveästi sillä vihollisten sulavuutta ei ehdi katsella, kun ammuksia lentää ja jakoavain heiluu. Kiteytettynä BioShock 1 on onnistunut päivitys sulavemmalla kuvataajuudella. BioShock 1:ssä on myös uusia kerättäviä kultaisia filmikeloja, joilla voi avata ohjaajan kommentteja.

BioShock 2 on hieman paremman näköinen ja tuntuinen kuin edeltäjänsä. Ero ei ole kuitenkaan suuri, mutta silti huomattava. Tämä ei ole kuitenkaan ihme sillä alkuperäisissä versioissa oli sama juttu ja nyt sitä pystyttiin hyödyntämään hieman paremmin. Tekstuurien latausta ei näkynyt juuri ollenkaan, joten se pystyttiin optimoimaan paremmin. 60fps näyttää myös piirun verran sulavemmalta ja tämän näkee heti, kun alkaa kääntymään. 60fps pyörii koko pelin ajan sulavasti, mutta vihollisilla on sama ongelma kuin ensimmäisessä osassa. BioShock 2 tekee saman kuin alkuperäinen verrattuna ensimmäiseen osaan. Kaikin puolin paranneltu versio, vaikkei ensimmäisessä ollut mitään vikaa. Pelistä on myös poistettu moninpeli kokonaan, mutta se on ymmärrettävää ja ei niin suuri miinus.

BioShock Infinite on kolmikosta selvästi se kaikkein näyttävin ja värikkäin. Tätä remasteria on kuitenkin paranneltu todella vähän. Peli näyttää melkein samanlaiselta kuin alkuperäinen ja minun piti katsoa alkuperäistä ja tätä remasteria vierekkäin että näin sen marginaalisen eron. Suurin muutos näkyy kuitenkin kuvantaajuudessa. 60fps on todella sulavaa ja se on oikeastaa ainoa merkittävä uudistus tähän peliin. Viholliset ovat hieman sulavampia liikkeissään, mutta eivät vieläkään 60fps:n tasoisesti.

Vesi näyttää kaikissa kolmessa pelissä paljon paremmalta. Kaikkiin peleihin on sisälletty kaikki DLC:t, joten niitä ei tarvitse ostaa erikseen. Kontrollit ovat kaikissa peleissä paremman tuntuiset, mutta se saattaa johtua myös kehittyneemmästä ohjaimesta.

Yhteenveto

BioShock: The Collection on kaikin puolin näyttävämpi, värikkäämpi ja sulavempi kuin alkuperäiset versiot. Pieniä kauneusvirheitä näkyy siellä sun täällä, mutta se ei pelinautintoa haittaa. Sulava ja vakaa 60fps tekee myös pelikokemuksesta entistäkin nautinnollisempaa. BioShock 1 ja 2 on paranneltu eniten ja BioShock Infiniteä voisi sanoa ennemminkin päivitykseksi. Kaikki BioShockit ovat myös olleet aina 60fps, mutta se ei ollut niin sulavaa ja aiheutti useasti ruudun repeämistä. En tiedä muista konsoleista, mutta ainakin PS3:lla pelin pystyi laittamaan 60fps:ään asetuksista. Itsessään BioShock: The Collection on vain päivitys alkuperäisestä ja mitään suurempaa ei ole muutettu. Tämän takia suosittelisin kokoelmaa vain niille, jotka eivät ole vielä päässeet kokemaan näitä kolmea peliä. Pelisarjan vanhoilla veteraaneilla ei ole oikeastaan mitään syytä hankkia tätä kokoelmaa.

Kiitos 3HD:lle pelin arviokappaleesta.