Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Borderlands: The Pre-Sequel

Borderlands: The Pre-Sequel on 2K Australian ja Gearbox Softwaren yhdessä kehittämä ja 2K Gamesin julkaisema peli tietokoneelle, (Windows, OS X, Linux/Steam OS) Xbox 360:lle ja PS3:lle. Arvioitava peli on pelattu PS3:lla. Onko peli yhtä hauskaa pelattavaa kuin edelliset osat ja naurattaako sarjan huumori edelleen vai onko peli vain vanhan kertausta ja ovatko vitsit kuolleet ennenkuin niitä keretään edes sanoa.

What a story Mark

Peli sijoittuu Borderlands 1:n ja 2:n väliin ja tällä kertaa pelin tapahtumapaikkana toimii Kuu. Pelin tarina ei ole tärkeä ja siihen ei ole oletettavasti nähty yhtään vaivaa, kuten edellisissäkin osissa, joten siitä sanon sen verran että se on yhtä turha, kuin ennenkin ja en sitä hirveämmin käsittele, koska ymmärtääkseni se ei ole ollut koskaan Borderlands-pelien ydin. Sen verran voin kyllä sanoa, että alku video oli tehty niin hirveästi, että en voinut tehdä muuta kuin nauraa, mutta voi olla, että tämä oli tarkoituskin. Jos tämä kuitenkin oli vitsi niin se kävi kyllä yllättävän nopeasti vanhaksi eikä enää ensimmäisen kerran jälkeen naurattanut kun huomasi muidenkin välivideoiden olevan yhtä taidokkaasti tehty. Välivideoiden tekstitykset olivat myös pilattu, koska ne tulivat huomattavasti puhetta jäljessä ja se haittasi hyvinkin paljon.

Kontrollit pelissä kuitenkin toimivat kiitettävästi eikä niissä ole sen suurempaa valittamista. Ase laukeaa ja vihollisia kaatuu samaan tapaan. Ainoana huonona puolena voin sanoa, että kuuhyppely oli mielestäni ärsyttävää. Kuuhypyn jälkeen voi tehdä niin sanotun tuplahypyn, joka on oikeasti, että hypyn jälkeen voi hetken aikaa liitää ilmassa. Oisin toivonut hieman enemmän vaihtelua tähän hyppy mekaniikkaan esimerkiksi, että painovoimallisia paikkoja olisi ollut hieman enemmän niin sitten kuuhyppely olisi mahdollisesti ollut mukavampi kokemus, mutta en itse jaksanut pelata suurinta osaa pelistä monen kymmenen metrin ja hitaan hypyn voimin.

Yhden voimalla

Peliä voi pelata maksimissaan kahden ihmisen voimin samalta sohvalta tai neljän ihmisen voimin internetin välityksellä. Co-op toimii pelissä tuttuun tapaan suurimmaksi osaksi ongelmitta. Pari kertaa kävi niin, että peli potkaisi kaverin tai minut pois pelistä, mutta pääsimme heti kuitenkin takaisin ongelmitta. Pari kertaa kävi niin, että oli hieman vaikeampaa liittyä toisen peliin tai toisinpäin, mutta muutaman yrityksen jälkeen se kuitenkin onnistui, mutta itselläni oli Borderlands 2:n kanssa sama ongelma, joten en ole varma, että onko se jokin kestovika vai vain huonoa onnea. Peli on selvästi parhaimmillaan kavereiden kanssa ja peli on tarkoitettukin pelattavaksi monen pelaajan voimin.

Pelistä löytyy törkeä määrä aseita ja peliin on lisätty kaksi uutta ase tyyppiä nimeltä Cryo ja Laser. Cryo-aseella voi ampu jää sädettä, joka luonnollisesti jäädyttää vihollisen ja Laserilla voi taas aiheuttaa vihollisille tuli-damagea. Pelissä ei ole hirveästi muita uutuuksia kuin kuuhyppy, happimittari, mylly johon voi syöttää esineitä paremman esineen toivossa ja uudet hahmot.

Ken on heistä kaikkein kaunein

Pelattavia hahmoja pelissä on neljä jotka ovat: Athena the Gladiator, Wilhelm the Enforcer, Nisha the Lawbringer ja Claptrap the Fragtrap. Gladiator voi käyttää kilpeä ja heittää sillä vihollisia ja hän on samalla varmasti joukon helpoin pelattava hahmo suojautumis mahdollisuuden ja erilaisten boostien takia. Enforcer on mahdollisesti paras hahmo, jos pelaat yksin, koska hän voi kutsua kaksi droidia kentälle joista toinen hyökkää vihollisten kimppuun ja toinen parantaa hahmoa. Hän on samalla joukon vahvin. Lawbringer on joukon asehullu ja hän osaa lukittautua vihollisiin automaattisesti ja saa samalla erilaisia boosteja. Claptrap on joukon mielenkiintoisin hahmo ainakin taidoiltaan. Hänen erikoistaitonsa on sattumanvarainen generaattori joka voi tehdä mitä vain. Voit kutsua taistelevan pikku kätyrin tai pomppia hallitsemattomasti jättimäisen kumiankan päällä. Valitettavasti nämä taidot näyttivät vievän paljon tilaa, koska Claptrapin huumori on huonontunut huomattavasti.

Pelin huumori oli valitettavasti järisyttävän huonoa verrattuna edellisiin osiin ja mielestäni huumori on ollut Borderlandsissa aina se paras asia. Minua nauratti muistaakseni vain kahdessa kohdassa peliä ja toinen niistä oli alkuvideo. Odotin pelistä hyvää huumoria, mutta menetin toivon jo ensimmäisessä pomo tappelussa, josta paistoi läpi mielikuvituksen puute. Pelin uudet hahmotkin ovat hyvin hätäisesti tehty, eikä niistä jäänyt juurikaan ketään mieleen.

Yhteenveto

Borderlands: The Pre-Sequel on ihan ok co-op ajanvietettä, huonolla huumorilla ja unohdettavilla hahmoilla varustettuna. Peli on selvästi sarjan huonoin peli, eikä siitä saa yksin pelattuna hirveästi nautintoa eikä co-op peliä pelasta, mutta parantaa peliä kuitenkin jonkin verran. Kavereiden kanssa voi nauraa pelin huonoille välivideoille, muttei niinkään huumorille. Kontrollit kuitenkin toimivat kiitettävästi lukuunottamatta kuuhyppelyä, mutta varmasti se ei kaikkia haittaa. En voi suositella peliä muuta kuin niille, joilla on hirveä hinku päästä pelaamaan Borderlandsia ennen Borderlands 3:sta. Jos haluat pelata Borderlandsia, mutta hieman huonompaa sellaista, niin tämä on tehty sinulle, mutta odotathan pelin halpenemista.

Kiitos 3HD:lle arviokappaleesta.