Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Captain Toad: Treasure Tracker

Captain Toad: Treasure Tracker on Nintendon ja 1-UP Studion kehittämä ja Nintendon julkaisema peli Wii U:lle. Toiminta pulmanratkonta peli Mario-maailmassa, jossa päähahmona on tällä kertaa Captain Toad. Saako pelin ideasta kokonaisen pelin vai olisiko se pitänyt vain pysyä Super Mario 3D Worldin minipelinä?

Captain Toad ja Toadette vaeltavat rauhassa etsien kultaista tähteä. Sen löytäessään horisonttiin nousee uhmaavan näköinen lintu, joka nappaa tähden mukana samalla Toadetten mukaansa. Captain Toad lähteekin raskaan reppunsa kanssa pelastamaan Toadetten.

Kuinka tässä hypätään?

Pelissä seikkaillaan aina kenttä kerrallaan, jossain kuution muotoisella palikalla etsien kultaista tähteä ja samalla keräten kaikenlaisia tavaroita. Pelistä tekee mielenkiintoisen se, että Captain Toad ei pysty hyppäämään painavan reppunsa ansiosta ja joutuu täten aina selvittämään tiensä muilla tavoin kuin hyppäämällä ja tämä on erikoista, koska Mario-maailman peleissä hyppiminen on aina ollut suuressa asemassa. Kun ensimmäistä kertaa näin pelin, niin en uskonut tämän konseptin olevan mitenkään mielenkiintoinen ja en odottanut tämän idean olevan kiinnostava, mutta toisin kävi. Kaikki tämä tuo kiinnostavan näkökulman ja pelaamistavan peliin, joka toimii yllättävän hyvin.

Pelin kontrollit toimivat oikein hyvin, eikä niissä ole mitään valittamista. Pelissä ei sinänsä voi tehdä muuta kuin juosta, ottaa jostain kiinni ja ohjata ja aktivoida jotain gamepadin näytöllä ohjaimen avulla. Vaikka tämä ei kuulosta paljolta niin voisin vaan sanoa, että vähemmän on enemmän tässä tapauksessa.

Mamma Mia!

Peli näyttää ja kuulostaa kaikinpuolin hienolta. Jokainen kenttä tuntuu omalta peliltään eikä edes samannäköisiä kenttiä oikein ole. Jokaiseen kenttää on selvästi kulutettu paljon aikaa suunnittelemiseen ja kaikenlaisiin yksityiskohtiin. Musiikki on hyvin hauskan kuuloista ja viihdyttävää ja vaikka osa kappaleista on otettu Super Mario 3D Worldista niin pelin omat kappaleet ulottuvat melkein samalla tasolle näiden kappaleiden kanssa.

Alussa saattaa tuntua, että peli olisi hyvinkin lyhyt, koska jokaisen kentän menee muutamassa minuutissa läpi, mutta pelistä löytyy kutakuinkin kuusi tuntia pelattavaa pelkästä pääpelistä. Sivukentät ovat samankaltaisia kenttiä, mutta niissä täytyy, joskus tehdä jotain erilaista. Jokaisesta kentästä löytyy aina kolme timanttia kerättäväksi ja aina joku erillinen haaste esimerkiksi kerää 100 kolikkoa tai älä riko siltaa, mutta tämän haasteen saa vasta tietää, kun on kertaalleen mennyt kentän läpi. Kun kentästä kerää ja tekee kaiken, sillä avataan uusia sivutehtäviä. Eli pelistä löytyy paljonkin uudelleenpeluu arvoa ja jaksoin itsekkin suorittaa jokaisesta kentästä kaiken.

Yhteenveto

Captain Toad: Treasure Tracker on hyvin hauska ja viihdyttävä peli, joka koostuu lyhyistä ja pienistä kentistä. Vaikka kenttien läpäisemiseen ei kauan mene niin niitä on paljon ja ne ovat jokainen hyvin omaperäisiä ja luovia, joten pelaaminen ei aivan heti lopu kesken, eikä pelaamista haluaisikaan keskeyttää aivan heti. Jokaisen kentän jälkeen tulee tunne, että yksi vielä ja sitten onkin pelannut jo kymmeniä kenttiä. Maailmat ovat hienoja ja mielikuvituksellisia ja musiikkia on mukava kuunnella. Suosittelen antamaan tälle pelille mahdollisuuden, koska luulin itsekin ettei tästä pelistä olisi paljoa iloa minulle, mutta toisin kävi.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.