Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Captain Toad: Treasure Tracker (Switch)

Kapteeni Toadin saa taas seistä parrasvaloissa, kun alun perin Wii U:lla julkaistu Captain Toad: Treasure Tracker julkaistiin Nintendo Switch ja 3DS -konsoleille. Pulmanratkontaa on taas luvassa, mutta jaksaako sama vanha peli vielä kiinnostaa vai olisiko ollut tarpeellista julkaista täysin uusi peli?

Toadin tarina

Tarina on hyvin yksinkertainen, eikä tarvitse suurempaa keskittymistä. Captain Toad ja Toadette vaeltavat rauhassa etsien kultaista tähteä. Sen löytäessään horisonttiin nousee uhmaavan näköinen lintu, joka nappaa tähden ja samalla Toadetten mukaansa. Captain Toad lähteekin raskaan reppunsa kanssa linnun ja Toadetten perään.

Pelissä seikkaillaan aina kenttä kerrallaan, jossain kuution muotoisella palikalla etsien kultaista tähteä ja samalla keräten kaikenlaisia tavaroita. Pelistä tekee mielenkiintoisen se, että Captain Toad ei pysty hyppäämään painavan reppunsa ansiosta ja joutuu täten aina selvittämään tiensä muilla tavoin kuin hyppäämällä. Mario-maailman peleissä hyppiminen on aina ollut suuressa asemassa, joten peli muuttaa hieman tuttua teemaa. Jokaisessa kentässä sinun täytyy löytää reitti tähden luokse ja kenttiin on samalla piilotettu kolikoiden lisäksi, kolme timanttia. Timanteilla avataan uusia kenttiä, joten niitä kannattaa poimia aina välillä mukaansa. Ne ovat yleisesti kuitenkin helppo löytää. Kentissä on myös aina yksi haaste, jota ei näe ensimmäisellä kerralla, mutta sen voi suorittaa vahingossa. Haasteet koostuvat esimerkiksi kolikoiden keräämisestä tai jonkun tietyn asian tekemisestä. Kun kenttä on suoritettu, voit pelata kentän uudestaan erilaisella tavalla. Tällä kertaa sinun täytyy etsiä pieni pikseli Toad, joka on piiloutunut esimerkiksi kolikko kasan taakse tai on helposti nähtävissä kentän ulkoreunassa kiinni. Peli kestää noin kuusi tuntia riippuen kerääkö kaiken ja pelin läpäistyä aukeaa uusia Bonus-kenttiä. Bonus-kentät ovat hyvin samantapaisia, kuin tavalliset kentät, mutta niissä sinun täytyy tehdä jotain erilaista, kuten juosta muumiota pakoon tai etsiä muita sienivaltakunnan jäseniä. Peliin on myös lisätty uusia kenttiä, jotka perustuvat Super Mario Odysseyn alueisiin. Pääset pelaamaan Super Mario Odysseyn kenttiä aikaisemmin, jos omistat Super Mario Odyssey hää-amiiboja.

Hyppynappi kadoksissa

Pelin kontrollit toimivat oikein hyvin, eikä niissä ole mitään valittamista. Pelissä ei sinänsä voi tehdä muuta kuin juosta, ottaa jostain kiinni, ohjata ja aktivoida jotain, joko painamalla näyttöä kannettavassa tilassa tai ohjaamalla kursoria Joy-Con ohjaimella. Peliä voi myös pelata kahden pelaajan voimin ja toinen ohjaa tällöin Captain Toadia ja toinen kameraa ja kursoria. Tämä ei ole mitään erikoista, mutta se on silti mukava lisä peliin.

Peli näyttää ja kuulostaa kaikin puolin hienolta. Jokainen kenttä on oman näköisensä ja ne ovat monipuolisia. Jokaiseen kenttää on selvästi kulutettu paljon aikaa suunnittelemiseen ja kaikenlaisiin yksityiskohtiin. Musiikki on hyvin hauskan kuuloista ja viihdyttävää ja vaikka osa kappaleista on otettu Super Mario 3D Worldista niin pelin omat kappaleet ulottuvat melkein samalla tasolle näiden kappaleiden kanssa.

Yhteenveto

Captain Toad: Treasure Tracker on hyvin hauska ja viihdyttävä peli, joka koostuu lyhyistä ja pienistä kentistä. Vaikka kenttien läpäisemiseen ei kauan mene, niin niitä on paljon ja ne ovat hyvin omaperäisiä ja luovia, joten pelaaminen ei aivan heti lopu kesken, eikä pelaamista haluaisikaan keskeyttää aivan heti. Jokaisen kentän jälkeen tulee tunne, että yksi vielä ja sitten onkin pelannut jo kymmeniä kenttiä. Kontrollit toimivat hyvin ja peliä voi helposti pelata matkalla tai TV:n äärellä. Maailmat ovat hienoja ja mielikuvituksellisia ja musiikkia on mukava kuunnella. Suosittelen peliä niille, jotka haluavat hieman kevyempää pelaamista ja pitävät pienestä ja helposta pulmanratkonnasta. Jos olet kuitenkin pelannut pelin Wii U:lla läpi, niin peliä ei kannata ostaa, ellei kannettavuus ole ratkaiseva tekijä, sillä pelistä ei löydy merkittävästi uutta sisältöä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.