Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Code Name: S.T.E.A.M.

Code Name: S.T.E.A.M. on vuoropohjainen räiskintäpeli 3DS:lle, jonka on kehittänyt Intelligent Systems ja julkaissut Nintendo. Pelin kehittämisessä on ollut mukana myös Hitoshi Yamagami, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Xenoblade Chroniclesista, Fire Emblemistä ja Pokémonista. Saako tämä ryhmä tehtyä jotain uutta ja mullistavaa vuoropohjaisten pelien rintamalle vai jääkö pelii muiden tekeleiden varjoon?

Code Name: S.T.E.A.M. perustuu steampunk henkiseen fantasia Lontooseen, johon hyökkää ilkeitä alieneita. Henry Fleming lähtee ottamaan hyökkäyksen syystä selvää ja tapaa matkallaan muita liittolaisia. Tarina ei itsessään ole erityisen kiinnostava, mutta sitä jaksaa kuitenkin seurata pelin loppuun asti. Tarinankerronta on muutenkin hyvin vähäistä ja ei tarvitse kauan tuskailla päästäkseen toiminnan keskelle.

Lisää höyryä!

Pelin kontrollit ovat hyvin yksinkertaiset ja taistelussa tarvitsee vain liikkua ja hyökätä vuoron perään. Myöhemmässä vaiheessa täytyy kuitenkin ajatella hieman enemmän ja suunnitella taktiikoita paremmin. Mitään erikoista taistelu ei ole ja se ei eroa hirveemmin muista genren peleistä, mutta muuten se on hyvin onnistuneesti toteutettu, eikä suurempia ongelmia löydy. Pidemmän päälle taistelu alkaa valitettavasti tuntua itseään toistavalta.

3D-efekti toimii vallan mainiosti ja sitä on mukava pitää koko ajan päällä. Pelin graafinen ulkoasu on toteutettu sarjakuvamaisesti, jota myös pelin välivideot seuraa. Peli ei ole erityisemmin kauniin näköinen, mutta kaikkea on kuitenkin mukava seurata sarjakuvamaisen olemuksen takia. Maailma on myös omalla tavallaan mukavan näköinen, steampunk-henkisyytensä takia. Musiikki ei ole mitään erikoista, mutta sitä jaksaa kuunnella korvia tukkimatta pelin läpi.

Pelissä on myös Versus-moodi kampanjan lisäksi. Tässä moodissa voit pelata joko lokaalisti tai netin välityksellä pelaajia vastaan kolmessa eri pelimuodossa, jotka ovat Death Match, Medal Battle ja A.B.E Battle. Death Battle on tavallinen, tapa toinen joukkue ensin, pelimuoto. Medal Battlessa pitää kerätä eniten mitaleja viiden vuoron aikana. A.B.E Battlessa puolestaan yritetään viedä oma presidentti voittoon. Kaikkia pelimuotoja on kiva pelata, mutta valitettavasti niistä ei saa iloa pitkäksi aikaa, koska ne eivät eroa hirveästi itse pääpelin taistelu kohdista ja pelaajia oli vaikea löytää ainakin tällä hetkellä. Versuksessa voi myös käyttää pelin tukevia amiiboja.

Yhteenveto

Code Name: S.T.E.A.M. on keskiverto vuoropohjainen peli, jonka steampunk henkinen maailma antaa pelille paljon mielenkiintoa. Musiikki ja maailma ei ole mitään erikoista, mutta niitä on mukava kuunnella ja katsella pelin edetessä. Peli ei valitettavasti tunnu tarpeeksi erikoiselta nousemaan muiden samantapaisten pelien varjosta huipulle, mutta peliä oli silti mukava pelata, vaikka joskus se saattoikin maistua puulta. Peli tuntuu niin keskiverrolta, ettei minulla ole hirveästi sanottavaa pelistä. Peli maistuu varmasti vuoropohjaisten pelien ystäville ja steampunkista kiinnostuneiden kannattaa myös antaa pelille mahdollisuus.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arvio kappaleesta.