Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Devil's Third

Devils Third on Valhalla Game Studiosin kehittämä ja Nintendon julkaisema toiminta-seikkailu hack and slash räiskintäpeli Wii U:lle. Peli sisältää yksinpelin lisäksi laajan moninpelin, johon on panostettu huolella. Kärsiikö peli kuitenkin panostetusta moninpelistä vai onko peli kokonaisuutena onnistunut peli?

Devils Thirdin yksinpelissä pelaat hahmolla nimeltä Ivan ja vaikka sinut on vangittu terrorismista, teet silti työtä yhdysvaltojen hallitukselle. On käynyt ilmi, että vanhat terroristi ystäväsi ovat lähteneet aiheuttamaan pahennusta ja sinun tehtävänäsi on pysäyttää heidät. Aloitatkin matkasi sopivasti karkaamalla vankilasta.

Yksinäinen susi

Yksinpelissä etenet tavallisesti tappaen kaikki tieltäsi ja suorittaen annettuja tehtäviä. Eteneminen on muuten aika suoraviivaista, mutta tappeluissa on yleensä useita eri etenemistapoja. Sinulle opetetaan ensimmäisen kentän edetessä ammunta- ja lyöntiaseen salat. Niissä ei ole mitään erikoista, mutta voit myös liukua eteenpäin ja ampua samalla ja heittää lyönti aseesi. Näiden kahden käyttö kannattaa opetella sillä niitä voi käyttää hyvin hyödyksi pelin edetessä. Tarina ei myöskään ole mitään erikoista. Tavallinen palkkionmetsästäjä tarina, jossa sinun täytyy tappaa tiettyjä henkilöitä. Sanoisin tarinan olevan hieman keskivertoa parempi, mutta ei hirveästi ja seurasin tarinan mielelläni loppuun asti.

Peli painottuu selvästi enemmän moninpeliin ja pelistä löytyy tuntuvasti pelimuotoja. On tavalliset death- ja team deathmatch ja search and destroy -pelimuodot, mutta pelistä löytyy myös todella outoja pelimuotoja, kuten heitä hedelmiä koriin tai ota kana kiinni. Nämä vaikuttivat todella mukavilta pelimuodoilta, mutta harmillisesti niitä ei enää pelaa kukaan. Kaikkia pelimuotoja en tämän takia päässyt testaamaan, mutta ne mitä testasin niin huomasin, että ne olivat paljon hauskempia kuin tavallisemmat pelimuodot. Kun olet kuitenkin pelannut tarpeeksi ja saavuttanut tason viisi, voit aloittaa Siege-otteluiden pelaamisen. Tähän sisältyy kolme eri pelimuotoa, jotka ovat Offence, Defence ja Mercenary. Valitettavasti en päässyt pelaamaan ollenkaan Siege-otteluita, mutta perimmäinen idea on, joko hyökätä muiden linnoitukseen, puolustaa omaa tai toimia palkkasotilaan jommassa kummassa. Voit itse rakentaa myös tukikohdan jonnekkin yhdysvaltoihin ja joudut täten puolustamaan sitä. Voit myös tehostaa kaikkea tukikohdassasi saaden paremman etulyöntiaseman. Tämä pelimuoto kuulostaa todella kivalta, mutta harmillisesti en löytänyt yhtään ottelua, johon olisin voinut liittyä. Epäilin jo silloin, ettei pelaajia olisi paljon, kun minua kutsuttiin jatkuvasti eri klaaneihin ja en tietääkseni ole keskivertoa parempi moninpeli pelaaja vaikka voitinkin suurimman osan otteluista.

Ohjaa tätä

Kontrollit toimivat oikein sutjakkaasti, eikä niistä ole mitään ihmeempää valittamisen aihetta. Pienen säätelyn jälkeen ohjaus tuntui todella mukavalta ja sulavalta. Myös erilaiset nappi-kombinaatiot oppii todella nopeasti ja niitä voi täten hyödyntää onnistuneesti. Myös rakennusten ja esineiden päälle kiipeäminen sujuu todella sujuvasti ja sitä täytyy hyödyntää niin yksinpelissä kuin moninpelissäkin.

Peli näyttää aivan mukavalta, mutta ei ole selvästikään mikään kaikkein kaunein teos. Peliä kuitenkin katselee mielellään niin kauan kuin sitä jaksaa vain pelata. Musiikit ei ole myöskään mitään ihmeellistä. Perus tunnelman luomis musiikkia, mitä kuuntelee mielellään ja joka ei häiritse sen kummemmin. Peliä voi myös pelata kokonaisuudessaan Gamepadin omalta näytöltä mikä on mahtavaa ja pelistä saa tällöin helposti nautittua vaikkapa sängyssä makoillessa. Pelistä löytyy myös erilaisia kerättäviä esineitä, jotka tuovat pelille hieman uudelleenpeluu arvoa.

Yhteenveto

Devils Third n oikein mukava ja toimiva peli, joka jää hieman hyvän pelin rajan alapuolelle, mutta selvästi keskinkertaisen yläpuolelle. Vaikkei tarina tempaise vahvasti mukaan on sitä silti mukava seurata loppuun asti. Vaikkei peli ole näyttävimmästä päästä, sen se korvaa hyvällä pelattavuudella ja tottelevilla kontrolleilla. Yksinpeli riittäisi tekemään tästä jo täyden pelin, mutta myös moninpelissä on todella paljon saavutettavaa. Moninpeli on hyvin mukavaa ja monipuolista pelattavaa, mutta harmillisesti tällä hetkellä pelistä ei löydy hirveästi pelaajia. Toivon vain, että kun peli halpenisi tai kun peli julkaistaan Pohjois-Amerikassa joulukuun 11:sta päivä, pelaajia alkaisi ilmestymään enemmän moninpeliin, vaikka pienellä pelaajamäärällä peli on yllättävän hauskaa ja intensiivistä. Suosittelen peliä saman genren faneille ja vaikka et pitäisi hirveästi moninpeleistä on pelissä tarpeeksi koettavaa pelkän yksinpelinkin kautta.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.