Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Dillon's Dead-Heat Breakers

Dillon's Dead-Heat Breakers tuo omanlaisen tyylin tavanomaiseen torninpuolustukseen. Tämä ei ole kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Dillon ja kumppanit pääsevät puolustelemaan torneja, sillä peli on sarjan kolmas osa. Aikaisemmat pelit ovat jääneet pienemmälle huomiolle, sillä ne ovat saatavilla vain digitaalisina. Dillon siis pääsee juhlimaan ensimmäisen fyysisen julkaisunsa kanssa, mutta pystyykö peli tuomaan tavalliseen torninpuolustukseen tarpeeksi vaihtelua vai onko peli pelkkää vanhan toistoa?

Vyötiäisen paluu

Dillon's Dead-Heat Breakersin tarina ei ole kovinkaan monimutkainen. Ajaessasi rekkaa, kimppuusi hyökätään, mutta onneksi Dillon saapuu apuusi. Taistelun jälkeen kerrot Dillonille ja hänen kumppanillensa, Russille, että kyläsi on vaarassa. Dillon ja Russ lupaavat auttaa kyläsi pelastamisessa ja päätätte aloittaa valmistautumisen. Tarina on selvästi tehty vain johdattelemaan peliä, joten se ei ole mitenkään ihmeellinen. Tarinalla ei ole varsinkaan tämän tyylisissä peleissä hirveästi merkitystä vaan pelattavuus ja muut elementit ratkaisevat. Oma hahmosi perustuu myös omaan Mii-hahmoosi ja se muuttuu, joksikin eläimeksi ennen pelin alkua.

Ennen varsinaista torninpuolustus osuutta tarvitset hieman mammonaa, jotta voit rahoittaa taistelusi ja post-apokalyptisessä maailmassa se ei ole helppoa. Asustelet pienessä kaupungissa, jossa valmistat isompaa asetta, jolla voit pelastaa kaupunkisi. Kaupungissa saat rahaa tekemällä tavallisia töitä, kuten olemalla kaupan myyjä tai lajittelemalla roskia tai esimerkiksi voittamalla ajokisan. Rahankeräykseen liittyvät minipelit ovat kivoja, mutta ne käyvät tylsäksi hyvin nopeasti. Kun rahat ovat kasassa, pääset vihdoinkin toiminnan pariin. Sinun täytyy palkata ampujia torneihin ennen kenttää ja ampujat voivat olla satunnaisia pelaajia tai 3DS-kavereita. Ampujilla on erilaisia aseita ja osa on tehokkaampia ja osa ampuu pidemmälle, mutta yleisesti joudut maksamaan enemmän riippuen, kuinka hyvä hahmo on. Kun kaikki on valmista, on aika siirtyä tositoimiin.

Lännen nopein

Päästessäsi kentälle voit sijoittaa ampuja omiin torneihinsa tai antaa pelin sijoittaa heidät itse. Voit myös vahvistaa torneja erilaisilla metalleilla. Tämän jälkeen pääset kiertelemään kenttää Dillonilla. Toimintakohtaukset pelataan Dillonilla ja oma hahmosi auttaa kentällä kukistamaan vihollisia. Ennen vihollisten saapumista voit käydä lataamassa tornien virran täysille tai vahvistaa niitä ja voit tutkia paikkoja aarteiden toivossa. Sinulla on kuitenkin vain hetki aikaa, sillä viholliset saapuvat pian. Alussa kaikki tämä valmistautuminen on hauskaa, mutta kenttien vaikeutuessa valmistautuminen alkaa tuntumaan työltä. Kun viholliset saapuvat sinun pitää matkustaa nopeasti heidän luoksensa tai käskeä omaa Mii-hahmoasi taistelemaan vihollisia vastaan, ennen kuin he tuhoavat torneja. Kun pääset vihollisen luokse, peli siirtää sinut pienelle areenalle, jossa taistelet useita eri vihollisia vastaan. Kun voitat viholliset, peli jatkuu tavallisesti. Tämä JRPG-tapainen “Random encounter” taistelusysteemi ilman vuoropohjaisuutta, tuntuu hauskalta ja on mukavaa vaihtelua tavanomaiseen tower defence -peliin verrattuna. Kun vihollisia on enää muutama jäljellä, he lähtevät ajamaan tietä pitkin nopeasti ja sinun täytyy vyötiäisenä pyöriä nopeasti perään ja kukistaa heidät. Kentältä löytyy erilaisia esineitä, joilla saat lisää vauhtia. Tuhotaksesi vihollisen sinun täytyy törmätä niihin voimalla useampaan otteeseen ja samalla sinulla on aikaraja. Kun aika loppuu viholliset muuttuvat pahemmiksi. Taisteluosuudet ovat hyvin tehty ja ne eivät ole liian pitkiä, joten mielenkiinto ei ehdi kadota ja koska taisteleminen muuttuu hieman lopussa, vaihtelevuuttakin löytyy. Kun kaikki viholliset on tuhottu, saat rahaa pisteittesi mukaan ja ampujasi saavat kokemuspisteitä. Voit myös lopuksi kutsua yhden ampujan seuraavaan taisteluun. Saat myös päätteeksi erilaisia materiaaleja, joilla rakennat kaupungissa olevaa asetta. Saat myös joskus mahdollisuuden suorittaa kaivostehtävän, jotka ovat auki vain yhden yrityksen ajan, joten jos häviät, sinun täytyy odottaa uutta mahdollisuutta,

Kontrollit toimivat hyvin niin minipeleissä, kuin varsinaisissa toiminta osuuksissa. Yleisesti painelet vain yhtä nappia ja ohjaat hahmoasi, mutta ajokohtauksissa täytyy käyttää useampaa nappia. Pelin 3D-efekti toimii hyvin ilman minkäänlaisia ongelmia. Peli myös pyörii sulavasti. Peli näyttää hyvältä ja luo onnistuneesti lapsiystävällisemmän näköisen post-apokalyptisen maailman. Hahmot näyttävät myös hyvin persoonallisilta, pois lukien Mii-hahmot, sillä ne ovat suhteellisen samannäköisiä. Musiikki on myös mukavaa kuunneltavaa, vaikka ei olekaan mitään erikoista. Se sopii kuitenkin pelin teemaan hyvin.

Yhteenveto

Dillon's Dead-Heat Breakers on hyvin tehty tower defence -peli, muutamalla muutoksella. Tarina on tarkoituksella jätetty yksinkertaiseksi, mutta pelattavuus on todella hyvä. Valmistautumisosuus on pelissä selvästi huonointa antia, vaikka minipelit toimivat hyvin. Ne eivät kuitenkaan jaksa pitää mielenkiintoa yllä kovinkaan pitkään. Toimintaosuus on kuitenkin pelin parasta antia ja sitä jaksaa pelata pidemmänkin aikaa. Toimintaosuudessa on myös mukavasti vaihtelua, sillä tower defence, muuttuu loppupuolella takaa-ajoksi. Peli kestää kuitenkin noin 20 tuntia, joten oletan, että tämänkin mielenkiinto lopahtaa pidemmällä pelaamisella, sillä taistelut noudattavat samanlaista kaavaa. Pelatessani noin 12 tuntia näin ei ole kuitenkaan käynyt. Kontrollit toimivat hyvin pelin jokaisessa kohdassa ja 3D-efekti toimii niin kuin pitääkin. Peli näyttää suhteellisen hyvältä ja musiikkia jaksaa kuunnella pidempäänkin. Suosittelen peliä niille, jotka haluavat tower defence -peleiltä enemmän toimintaa ja vaikka et tykkäisikään tower defence -peleistä, kannattaa peliä kuitenkin harkita erilaisuutensa takia.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.