Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Dragon Quest Builders 2

Dragon Quest Builders 2 päästää pelaajan taas rakentamaan ja taistelemaan Dragon Questin maailmassa. Tällä kertaa tätä kaikkea ei kuitenkaan tarvitse tehdä yksin. Onnistuuko peli tarjoamaan jotain uutta verrattuna edelliseen osaan vai onko kyseessä sama peli, muutamalla pienellä muutoksella?

Rakentajan paluu

Peli tarina jatkuu Dragon Quest II:n tapahtumien jälkeen, jossa kaaos on vallannut maan, jossa rakentamista ja kokkaamista yritetään estää ja jumalattaren palvominen on kielletty. Päähahmo, joka ei ole sankari ja se tehdään heti alussa selväksi, herää laivalta, joka on täynnä hirviöitä. Hän joutuu tekemään erilaisia hanttihommia, kunnes laiva uppoaa yhtäkkiä. Päähahmo herää saarelta ja tapaa pojan nimeltä Malroth. He löytävät myös yhden selviytyjän ja hän vaatii talon, sängyn ja ruokaa. Päähahmo suorittaa kaikki nämä ja pian saarelle saapuu laiva. On aika matkustaa toisille saarille auttamaan asukkaita talojen rakentamisessa ja muissa ongelmissa. Tarina ei itsessään ole kovin kummallinen ja se on melkein sama kuin ensimmäisessä osassa. Tämä ei ole huono asia, sillä peli ei yritäkään tehdä mitään suurta ja mahtavaa tarinaa vaan jättää sen pääsarjan hommaksi. Tarina antaa kuitenkin onnistuneesti syyn ja tarkoituksen tulevalle seikkailulle.

Panem et circenses

Pelin nimen mukaisesti olet rakentaja Dragon Quest -maailmassa. Peli on jaettu erilaisiin saariin, jossa sinun täytyy suorittaa erilaisia tehtäviä, jotka koostuvat yleisesti rakentamisesta ja resurssien keräämisestä. Eri maailmoissa sinulle annetaan aina, jokin tietty paikka, joka toimii tukikohtana ja sinun täytyy rakentaa tähän paikkaan esimerkiksi taloja, farmeja ja erilaisia työpajoja. Suorittamalla tehtäviä ja tekemällä erilaisia asioita asukkaiden hyväksi, saat sydämiä, joiden avulla voit nostaa tukikohdan tasoa ja saat samalla uusia reseptejä, joiden avulla voit rakentaa uusia esineitä ja taloja. Sinun täytyy myös aina välillä puolustaa tukikohtaa vihollisilta, joten tukikohtaa kannattaa rakentaa tämä mielessä. Erilaisia asioita on myös helppo rakentaa, sillä tehtävien kautta erilaisiin paikkoihin ilmestyy pohjapiirustus, joten sinun täytyy vain laittaa oikeat esineet oikeisiin paikkoihin. Voit myös tehdä omia pohjapiirustuksia, joka helpottaa massatuotannossa. Ruoka on myös tärkeää, sillä sinun täytyy syödä aina silloin tällöin. Maailmalta voi myös löytyä vaikeampia vihollisia, jotka ovat tavallaan mini vastuksia. Näiltä vihollisilta voit saada harvinaisempia materiaaleja. Saat pelatessa myös kokemuspisteitä ja aina tason noustessa hahmosi kehittyy. Ystäväsi Malroth ei myöskään ole tyhjän panttina, vaan hän osaa myös taistella ja auttaa resurssien keräämisessä. Malroth hyökkää automaattisesti aggressiivisen vihollisten kimppuun ja kerää resursseja, jos sinäkin keräät.

Innovaation taikaa

Rakentamisessa sinulla on käytössäsi erilaisia työkaluja. alun jälkeen sinulla on hanskat ja vasarakäytössä. Hanskojen avulla voit siirrellä esineitä paikasta toiseen ja vasaran avulla voit tuhota kiviä, puita ja melkein mitä vain. Aseita voi valmistaa työpöydän tai alasimen avulla ja voit myös antaa aseita muille. Työpöydän avulla voi myös valmistaa kaikenlaisia esineitä reseptien avulla. Asukkaat myös auttavat tietyissä asioissa, kuten farmin hoidossa. Jos laitat variksenpelättimen tiettyyn paikkaan asukkaat kyntävät maan, jotta voisit laittaa sinne siemeniä ja he kastelevat myös paikat, johon olet laittanut siemeniä. Peli toimii hyvin samantapaisesti, kuin edellinen peli, mutta siihen on lisätty uusia elementtejä, jotka tekevät pelistä vieläkin nautinnollisemman. Esimerkiksi voit tällä kertaa juosta ja pikamatkustaa kaikkiin paikkoihin, joissa olet käynyt. Voit liitää tietyn kaavun avulla, kuljettaa tavaroita ajoneuvoilla ja peliin on lisätty vesiputouksia. Taisteleminen on hyvin yksinkertaisesti tehty, sillä sinun täytyy vain räpyttää nappia ja väistellä iskuja. Myös moninpeli on lisätty, joten voit pelata peliä yhteensä neljän pelaajan kanssa lokaalisti tai netin välityksellä. Pelissä voi myös ottaa erilaisia Snapshotteja, joita voi jakaa muiden pelaajien kanssa. Pelissä annetaan aina, jokin tietty teema Snapshoteille, kuten kummitustalo, mutta voit silti jakaa mitä haluat.

Kontrollit toimivat hyvin ja peliä on paljon mukavampi pelata uudistusten, kuten pikamatkustuksen ja juoksemisen takia. Peliä voi myös pelata ensimmäisestä persoonasta, joka helpottaa esimerkiksi palikoiden laittamista. Musiikki ja äänimaailma on todella mukavaa kuunneltavaa, mikä ei ole erikoista Dragon Quest -sarjassa. Peli myös näyttää hyvin värikkäältä ja hienolta hahmoista maisemaan.

Yhteenveto

Dragon Quest Builders 2 onnistuneesti tehty jatko-osa jo valmiiksi koukuttavalle ja hauskalle pelille. Tarina ei ole odotettavastikaan kummallinen, mutta se on silti tarpeellisen hyvin tehty. Rakentaminen, seikkaileminen ja taisteleminen on tehty hyvin ja reseptit ja pohjapiirustukset tarjoavat paljon mahdollisuuksia rakentamisessa. Uudistukset tekevät myös pelistä paljon mukavamman kokemuksen, vaikka edellinen osa oli myös jo todella hauskaa ajanvietettä. Ainoana huonona puolena voisi olla, että peli on alussa hyvin hidastempoinen, koska pelin täytyy opettaa paljon asioita, mutta tempo nopeutuu pelin edetessä. Kontrollit toimivat hyvin, peli näyttää hienolta ja äänimaailma on onnistuneesti tehty. Moninpeli oli se mitä jäin kaipaamaan ensimmäiseltä osalta eniten, mutta nyt sekin on korjattu ja Muut moninpeli ominaisuudet ovat mukava lisä, kuten Snapshot. Suosittelen peliä lämpimästi niille, jotka pitävät rakentamisesta ja suunnittelusta ja kaipaavat jonkinlaisen päämäärän tälle. Suosittelen peliä myös Dragon Quest -pelien faneille, sillä vaikka peli ei ole JRPG seikkailupeli, pelissä on silti se Dragon Quest -tunnelma.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.