Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past on alunperin vuonna 2000 Playstationille julkaistu roolipeli, jossa seikkailu ei aivan heti lopu kesken. Peli on tuotiin uudestaan 3DS:lle uudelleentehtynä ja julkaistiin täten ensimmäistä kertaa Euroopassa. Jaksaako vanhan tapainen roolipelaaminen vielä kiinnostaa, vaikka asioita on muutettu vai olisiko pelin voinut vain jättää vanhaan loistoonsa?

Kohti uutta mannerta

Peli alkaa, kun sinä ja ystäväsi Prinssi Kiefer tutkitte voisiko maailmassa olla muitakin saaria, kuin Estard, missä tällä hetkellä asustatte. Pitkän aikaa on kerrottu, että se on ainoa saari maailmassa, mutta sinä ja Kiefer ette usko sitä. Ei aikaakaan, kunnes löydätte vanhat rauniot ja huomaatte, että se on reitti uusille saarille. Onnistutte myös vetämään hyvän ystävänne Maribelin tähän kaikkeen mukaan. Tästä alkaa seikkailu kohti uusia saaria.

Joukkosi koostuvat alussa näistä kolmesta hahmosta, mutta saat pelin edetessä uusia ystäviä joukkoosi. Voit myös saada joukkoosi väliaikaisia apureita, jotka poistuvat, kun pelissä pääsee tiettyyn pisteeseen. Edetäkseen sinun täytyy etsiä erivärisiä kivi tabletin osia. Kun sinulla on näitä tarpeeksi, voit viedä niitä muinaisille raunioille ja voit avata siellä täysin uuden alueen. Peli on kaikessa yksinkertaisuudessaan tätä, mutta hyvä tarina tukee peliä hyvin ja tekee seikkailusta hauskempaa. Tablettien osia ei ole hirveän vaikea löytää ja saat suhteellisen nopeasti tutkan joka ilmoittaa, jos tabletin osa on lähistöllä. Myös joukossasi olevilta hahmoilta saa vihjeitä minne suunnata seuraavaksi, mutta myös kaupungeissa oleville ihmisille kannattaa puhua. Valikosta voit myös valita kohdan minkä avulla saat vihjeen seuraavan tabletin osan sijainnista. Pelin edetessä voit antaa hahmoille uusia luokkia, kuten soturi, taikuri tai varas ja näitä on paljon. Näiden avulla hahmosi saa uusia taitoja ja taikoja. Hahmot saavat myös alussa taikoja ja taitoja, mutta niiden saaminen loppuu levelillä 15. Pelin edetessä tulee myös vastaan monia pulmia, jotka täytyy ratkaista. Nämä pulmat eivät ole mitään kovin vaikeita, mutta ovat mukavaa vaihtelua.

Kaikki vuorollansa

Taistelut käydään tavallisesti vuoropohjaiseen tyyliin. Valitset miten haluat iskeä kehenkin ja vuoro etenee siitä. Saat valita miten jokainen hahmo iskee, mutta voit myös asettaa heille taktiikan, joka toistuu jokaisessa ottelussa. Näitä taktiikoita on esimerkiksi älä käytä taikoja, taistele täysillä tai pidä sankarista huolta. Itse laitoin aina ettei muut hahmot käyttäisi taikoja ja otin sen pois vain hädän hetkellä tai vastuksen kohdatessani. Hahmot oppivat myös todella paljon taikoja ja taitoja, kun pääsevät aina uudelle tasolle. Näitä ovat esimerkiksi, Flame Slash, Buff, joka nostaa kestävyyttä ja tulitaika Frizz. Jos joukossa on mukana väliaikainen jäsen, häntä ei saa erikseen ohjata vaan hän taistelee oman tahtonsa mukaan. Taisteleminen on todella yksinkertaista, mutta myöhemmässä vaiheessa tarvitsee oppia milloin parantaa ja torjuu, iskemisen sijaan. Viholliset eivät myöskään ole kovin vaikeita, kunhan malttaa olla juoksematta kaikkien ohi. Ne tosiaan näkyvät kuvaruudulla, joten satunnaisia taisteluja ei tarvitse pelätä. Viholliset ovat myös hyvin mielikuvituksellisia ja kummallisia, kuten esimerkiksi kissa velho, kaktuspallo tai kung-fu muurahaiskarhu.

Maailmalla matkaaminen on todella mukavaa ja nopeaa. Hahmot kulkevat maailmalla todella nopeasti ja alueet eivät ole yleisesti kovin isoja, joten pitkiä reissuja ei tarvitse pelätä. Kontrollit toimivat hyvin reissaamisen aikana, kuten myös taistelussa. Tämä ei toki ole ihme sillä kaikki tämä on hyvin yksinkertaisesti toteutettu. 3DS:n ylänäytöllä näkyy pelkästään pelikuva ja alanäytöllä kartta. Alanäytön kulmassa on kuitenkin tutka, joka välkkyy aina, kun tabletin osa on lähellä. 3D-efektiä on myös mukava pitää päällä ja se toimii vallan mainiosti. Maailma näyttää mukavalta ja värikkäältä, mutta se ei ole kuitenkaan mitään erikoista. Mukava sitä on kuitenkin tutkiskella ja katsella pidemmänkin aikaa. Musiikki on myös todella rentouttavaa kuunneltavaa, mutta se ei ole mitään kummallisempaa. Tekeminen ei myöskään lopu aivan heti kesken sillä pelkästään päätarinan läpäisemiseen menee yli 100 tuntia. Vaikka keskeyttäisit pelin pidemmäksi aikaa, voit valikosta tutkia tarinaa tarkemmin.

Yhteenveto

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past tuo vanhan klassikon takaisin uudelleentehtynä ja onnistuu siinä kiitettävästi. Pienet parannukset mahdollistavat muidenkin kuin niiden, jotka ovat tottuneet jo näihin vanhanaikaisiin ominaisuuksiin. Tarinaa on todella mukava seurata ja se on tehty todella hyvin. Peli rakentaakin tovin alussa tarinaa ja tänä aikana ei pääse vielä tappelemaan. Taistelusysteemi on vanha, mutta toimii vieläkin todella hyvin. Maailma näyttää hyvältä ja musiikki kuulostaa viihdyttävältä, mutta mitään erikoista ne eivät kuitenkaan ole. Kontrollit ovat myös todella yksinkertaiset, mutta samalla todella toimivat. Yksi merkittävimmistä muutoksista on tutkan tuominen peliin, joka auttaa avainesineiden löytämistä. Tämän avulla päätön juokseminen vähentyy ja kärsimättömillä pelaajilla on myös isompi todennäköisyys pelin läpäisemiseen. Hirveästi en voi kertoa tästä pelistä, sillä asioita paljastuu pikkuhiljaa pelin edetessä ja en kaikkea halua paljastaa. Peli on kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan tällainen ja seikkailu ei lopu aivan heti, joten tästä saa pidemmäksikin aikaa hupia. Suosittelen peliä kaikille, joita eivät pitkät pelit pelota ja varsinkin niille, jotka pitävät roolipelien pelaamisesta. Tässä peli, jota ei ihan viikossakaan läpäistä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.