Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Ever Oasis

Ever Oasis tuo fantasia täytteisen seikkailu-roolipelin Nintendo 3DS:lle, jossa ei ole monipuolisuudesta pulaa. Peli sisältää oman kyläsi eli Oasiksen hoitoa, maailmalla seikkailemista ja Dungeon Crawlingia. Yrittääkö peli kuitenkin tarjota liikaa samalla kertaa vai tekeekö monipuolisuus pelistä jotain erikoista ja viihdyttävää?

Sadonkorjuu

Ever Oasis alkaa valitsemalla oman sukupuolesi, ihonvärin ja nimen hahmollesi. Tämän jälkeen pääset viettämään rauhallista elämää veljesi tekemässä paratiisissa, jota kutsutaan nimellä Oasis. Rauhallinen elämä ei kuitenkaan kestä kauan, sillä kaaos hyökkää Oasikseen. Veljesi puolustaa Oasista viimeiseen asti, mutta päättää lähettää sinut pikaisesti pois, jotta voit luoda oman Oasiksesi. Pian tapaat vedenhenki Esnan, kenen kanssa alat rakentaa uutta Oasista. Samalla sinun täytyy kukistaa kaaos ja taata kaikkien Oasiksen asukkaiden turvallisuus. Tarina ei ole mikään mestariteos, mutta sitä on mukava seurata alusta loppuun.

Peli perustuu periaatteessa kolmeen eri osaan. Oman Oasiksen huolehtimiseen, maailmalla seikkailemiseen ja Dungeon Crawlingiin. Heti alussa sinun täytyy elävöittää Oasistasi uusilla asukkailla. Joka päivä Oasikseen voi saapua vieraita, joita auttamalla saat heidät asukkaiksi. He antavat sinulle jonkinlaisen tehtävän, joka voi koostua keräämisestä, vihollisten kukistamisesta tai matkustamisesta. Kun olet suorittanut tehtävän, tehtävän antaja muuttaa Oasikseen. Tietyt asukkaat antaa sinulle istutettavaksi kaupan eli Bloom Boothin, jonka valmistuttua he siirtyvät kauppaan myymään tiettyjä esineitä. Tämä kuitenkin maksaa aina tietyn verran Dewademssejä, jotka toimivat pelin valuuttana. Et voi itse ostaa näitä tuotteita vaan muut vieraat voivat ostaa kaupasta tavaroita ja he jakavat voitot sinun kanssasi. Sinun täytyy kuitenkin tuoda aina silloin tällöin kauppiaille lisää tavaraa ja kun olet vienyt kauppiaalle tarpeeksi tavaraa, hän antaa sinulle tehtävän. Kun suoritat tehtävän, kauppa kasvaa ja uusia esineitä ilmestyy myytäväksi. Oasiksesta löytyy myös pieni puutarha, johon voit istuttaa siemeniä ja saat tätä kautta myös erilaisia materiaaleja. Saadessasi tarpeeksi asukkaita Oasiksen taso kasvaa ja voit täten istuttaa lisää kauppoja ja saat myös lisää energiaa, kun lähdet seikkailemaan. Pian alun jälkeen pääset valmistamaan uusia esineitä, kuten uusia aseita tai vaatteita, yhdistämällä kaikenlaisia materiaaleja. Asukkaat voivat myös kertoa huhuja muista potentiaalisista asukkaista, jotka sijaitsevat maailmalla.

Päällikön seikkailut

Kun olet vihdoin valmis, voit lähteä tutkimaan maailmaa. Alussa joudut matkustamaan yksin, mutta pian voit ottaa kaksi asukasta mukaan. Maailmalla on erilaisia vihollisia ja materiaaleja, joita voit kerätä. Sinulla on neljä eri hyökkäystä käytettävänä. Tavalliset heikko ja voimakas lyönti pieni pyörremyrsky ja erikoistaito. Saat pelin edetessä uusia aseita, joilla on erilaiset iskut, mutta pyörremyrskyn avulla voit puhdistaa hiekkakasoja, tuhota kaaos kasveja tai heikentää tiettyjä vihollisia. Voit myös käyttää pyörremyrskyä Oasiksessa teiden puhdistamiseen, rahan keräämiseen kaupoista tai kasvien nostamiseen. Erikoistaidot voivat nostaa esimerkiksi hyökkäystäsi, parantaa joukkueesi tai halvaannuttaa viholliset. Erikoistaito-mittari kasvaa samalla, kun otat tai teet vahinkoa vihollisille. Voit kuitenkin käyttää erikoistaitoja vasta, kun saavutat tason viisi. Saat kokemuspisteitä, kun kukistat vihollisia, mutta ne näytetään vain, kun palaat takaisin Oasikseen. Löydät maailmalta erilaisia luolia, jotka sisältävät harvinaisempia esineitä ja materiaaleja, mutta samalla niissä voi olla pahempia vihollisia. Luolissa on yleensä erilaisia pulmia, joita tarvitsee ratkaista, mikäli halajaa harvinaisempia tavaroita. Et yleensä pysty ratkaisemaan pulmia itse vaan tarvitset asukkaittesi apua. Asukkailla on erilaisia taitoja tai aseita, joita tarvitsee käyttää pulmien selvittämiseen, kuten kaivamistaito tai keihäs. Voit vaihtaa hahmojen välillä helposti nappia painamalla. Joskus pääset myös isompiin luolastoihin, joihin on pakko mennä tarinan puolesta ja näissä on paljon erilaisia pulmia ja lopussa odottaa vastus. Mikäli sinulla ei ole juuri sopivaa hahmoa mukana, niin voit helposti palata takaisin Oasikseen joko Aqua Gaten avulla tai erilaisilta Warp-alustoilta. Warp-alustoja on sijoitettu maailmalle ja voit matkustaa niiden välillä aina halutessasi, mikäli olet aktivoinut ne. Aqua Gate taas antaa sinun palata Oasikseen ja takaisin haluamastasi paikasta.

Kaksi lisänappia

Kontrollit toimivat pelissä todella hyvin ja peli käyttää hyödyksi New Nintendo 3DS:n ZL- ja ZR-nappeja, kuten myös C-Stickiä. Peli ei ole kuitenkaan yhteensopiva Circle Pad Pro:n kanssa, mikäli omistat tavallisen 3DS:n tai 2DS:n, mutta tämä ei kuitenkaan haittaa hirveästi, sillä sen avulla ohjataan vain kameraa ja kameraa voi ohjata helposti ilman sitä ja ZL- ja ZR-napit tuovat vain pienen helpotuksen. On kuitenkin mukava nähdä peli, joka käyttää New Nintendo 3DS:n ylimääräisiä nappeja hyödyksi, sillä niitä ei ole tullut hirveän usein vastaan, ainoana poikkeuksena C-Stickin hyödyntäminen. 3D-efekti toimii myös todella hyvin ja sitä pitää mielellään päällä koko pelin ajan. Maailma näyttää hienolta ja samalla värikkäältä vaikka pelissä seikkaillaan pääpainotteisesti aavikolla. Peli näyttää kuitenkin todella erilaiselta riippuen onko päivä vai yö. Luolastot ovat myös monipuolisia ja hyvin suunniteltu. Hahmot ovat myös omaperäisiä ja varsinkin Esnan kanssa on mukava jutella. Musiikki ja äänimaailma on miellyttävää kuunneltavaa ja vaikka musiikkipuolelta ei löydy mestariteoksia, sitä jaksaa kuunnella pidempäänkin.

Yhteenveto

Ever Oasis yhdistää onnistuneesti seikkailemisen, asuinpaikan manageroinnin ja Dungeon Crawlingin yhteen pakettiin. Mikään osa-alue ei käy tylsäksi, sillä pelissä pääsee tekemään eri asioita haluamassaan järjestyksessä. Koko peli on myös samasta syystä monipuolinen ja tempaisee mukaansa monilla sivutehtävillä ja tutkittavilla luolilla. Peli pitää myös mielenkiintoa yllä erilaisten pulmien avulla. Turhautuminen on myös minimoitu, sillä voit palata koska vain takaisin Oasikseen ja takaisin. Kontrollit toimivat myös todella hyvin, puhumattakaan 3D-efektistä, ja on mukava nähdä, että New Nintendo 3DS:n ominaisuuksia käytetään hyödyksi, huonontamatta tavallisten 3DS:n tai 2DS:n kontrolleja. Peli myös näyttää kauniilta ja varsinkin Oasis kaunistuu pikkuhiljaa, kun kehität sitä ja musiikki on myös viihdyttävän kuuloista. Suosittelen peliä kaikille, joita kiinnostaa seikkailu fantasia-maailmassa, pienellä managerointi vivahteella. Jos rooli/seikkailupelit on kyllästyttänyt ennen samankaltaisuudellaan, kannattaa antaa tälle pelille mahdollisuus, sillä se loistaa monipuolisuudellaan.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.