Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Fantasy Life

Fantasy Life on Level-5 kehittämä ja Nintendon julkaisema roolipeli Nintendo 3DS:lle. Peli sisältää monta eri elämää, mutta riittääkö se antamaan pelille mielenkiintoa.

Peli alkaa, kun sinä, tyttö tai poika, saat kirjeen kuninkaalta. Hän ilmoittaa, että nyt on aika hankkia elämä. Matkustatkin pikimmiten kuninkaan luokse, joka antaa sinulle tehtäväksi hankkia haluamasi elämä. Voit valita monista eri elämistä jotka ovat enemmänkin ammatteja ja joita kutsun ammatteina tästä eteenpäin. Löytyy kalastajaa, puunhakkaajaa, metsästäjää, kokkia ja monia muita.

Lisäri

Peli tosiaan perustuu eri elämiin, joita ammateiksikin voisi sanoa. Niitä on todella suuri määrä ja jos jokaisella haluaisi pelata pelin läpi niin siinä menisi pieni ikuisuus, mutta onneksi pelissä voi vaihtaa kesken kaiken elämäänsä, jos niin tahtoo. Jokaisella elämällä on oma pieni alkutarinansa, joka samalla opettaa miten peliä pelataan ja mitä tarvitsee tietää juuri siitä elämästä. Pelissä edetään tavallisen roolipelin tavoin eli suoritetaan tehtäviä ja mennään sillä tavalla tarinassa eteenpäin. Peli ei itsessään poikkea paljonkaan tavallisimmista roolipeleistä, mutta näiden eri elämien sekoittaminen tuo peliin mukavasti mielenkiintoa ja auttaa peliä seisomaan omana itsenään ja peli ei uppoa muiden tavallisten roolipelien sekaan.

Kontrollit toimivat pelissä hyvin ja niistä minulla ei ole mitään erikoista sanottavaa. Jokaisella elämällä on tietenkin omat esineensä ja niitä käytetään eri tarkoituksiin, kuten kalastaja onkii ongella ja metsästäjä metsästää jousipyssyllä. Pelissä kerätään myös erilaisia materiaaleja, joista voi sitten valmistaa jotain tarpeellista.

Peli on kaikinpuolin nätti ja kuulostaa hyvältä. Maailman tekemiseen on selvästi käytetty aikaa ja jokainen paikka on tehty hyvin yksityiskohtia myöten. Musiikkia on mukava kuunnella ja vaikkei siellä olekaan mitään mitkä jäisivät päähän soimaan niin ne luovat onnistuneesti tunnelmaa.

Kerättävä pelistä löytyy paljon, kuten pelattavaakin. Jos haluaa kerätä kaiken pelissä, niin siihen menee moninkertaisesti aikaa, kun peli on jo valmiiksi pitkä vaikka pelaisi pelkästään pääpelin läpi. Pelissä on myös lukuisia sivutehtäviä, joiden suorittamiseen menee oma aikansa.

Yhteenveto

Fantasy Life on kaikinpuolin täysverinen roolipeli, joka erottuu erilaisten elämien avulla muusta massasta. Peli on hienon näköinen ja kuulostaa hyvältä. Pelattavaa riittää vaikka kuinka pitkäksi aikaa ja pelissä voi viettää aikaa haluamallaan tavalla. Vaikkei minulla ole oikeastaan mitään huonoa sanottavaa pelistä niin silti peli jotenkin tuntuu hyvin keskiverrolta eikä mielestäni eri elämät tuo riittävästi mielenkiintoa peliin. Sekin varmaan kertoo jo paljon ettei minulla hirveästi ole sanottavaa tästä pelistä. Suosittelen tätä peliä roolipelien ystäville ja niille jotka haluavat rentoutua ja mennä vaikkapa kalaan.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.