Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Fire Emblem Fates: Revelation

Fire Emblem Fates: Revelation käsittelee Fire Emblem Fatesin kolmatta tarinapuolta. Peli on ladattava lisäsisältö, mutta tulee Fire Emblem Fates Limited Editionin mukana, mikä on ainoa tapa saada pelistä fyysinen versio euroopassa. Vaikka peli on ladattava lisäsisältö on se kuitenkin yhtä pitkä ja kattava kuin muutkin Fire Emblem Fates pelit, joten sitä voi pitää kolmantena kokonaisena pelinä. Peli suosittelee pelaamaan molemmat tarinapuolet eli Birthrightin ja Conquestin läpi ennen tämän tarinan aloittamista, joten minä suosittelen lukemaan molempien pelien arviot ennen tämän arvion lukemista. Birthrightin arvio toimii pääarviona, jossa perehdyn enemmän asioihin, jotka ovat kaikissa osissa samoja, kuten kontrollit ja pelattavuus. Kaikkien osien arviot löytyvät tämän arvion lopusta.

Neutraali osapuoli

Valitsit, tai pikemminkin päätit olla valitsematta puolta kuningaskuntien välillä. Yrität puhua järkeä molempien puolien johtajille, mutta turhaan. Joudutkin pian lähtemään karkuun, jotta pääsisit rauhallisempaan paikkaan miettimään keinoa saattaa molemmat osapuolet rauhalliseen sopuun. Pian saat uutta tietoa käsiisi, jonka avulla voit synnyttää rauhan Hoshidon ja Nohrin välille ja alat välittömästi toteuttamaan suunnitelmaasi. Tämän enempää en halua tarinasta paljastaa sillä se sisältää juonipaljastuksia ellei olisi pelannut molempia pelejä. Tarina on kuitenkin todella mielenkiintoinen muiden osien tapaan, mutta saattaa olla paras verrattuna muihin osiin.

Hahmoja on aluksi vain muutama, mutta pelin edetessä tapaa paljon toisista osista tuttuja hahmoja. Tietääkseni Revelationissa on vain yksi hahmo, jota ei voi saada missään muussa osassa. Muuten hahmoja riittää todella paljon niin taistelutoveriksi kuin juttuseuraksikin. Kaikki on muuten hyvin samankaltaista muihin osiin verrattuna, mutta rinnakkaisessa maailmassa sijaitsevaan tukikohtaan voi rakentaa paljon enemmän asioita. Jokaista rakennusta on tuplasti enemmän, sillä voit rakentaa sekä Nohrin, että Hoshidon rakennuksia. Tässä osassa saat varmasti rakennettua läpäisemättömän tukikohdan tunkeilijoiden uhaksi. Muuten pelissä ei ole sen kummempia muutoksia ja se keskittyy selvästi enemmän tarinapuoleen. Myös haasteita voi pelata jatkuvalla syötöllä Birthrightin tapaan. Taisteluissa pysytään enemmänkin Conquestin tyylissä, vaikkei peli ole yhtä vaikea. Vaikeaksi peliä voisi olettaa varsinkin alussa sillä alussa on vain kolme pelattavaa hahmoa, mutta kentät on suunniteltu hyvin, sillä vaikka vihollisia on paljon, ne tulevat pienissä erissä, mikä edesauttaa heidän helppoa kukistamista. Peli on kuitenkin vaikeampi kuin Birthright, joten helppoa peliä ei kannata odottaa. Tässä vaiheessa on myös varmasti oppinut pelaamaan peliä sulavammin, joten äkkikuolemat voi helposti välttää. Kentissä on kuitenkin todella paljon vaihtelua ja ensimmäisessä kentässä täytyy kukistaa kahden eri puolen johtajat viiden vuoron aikana. Tämä ei kuitenkaan ole niin vaikeaa kuin voisi kuvitella ja kentän pääsee helposti, kun ajattelee vihollisen kulkureittejä.

Animaation loistoa

Peli näyttää tuttuun tapaan kauniilta ja siinä on panostettu enemmän välivideoihin. Vaikkei välivideot näytä hienommilta kuin muissa osissa, niin niitä on kuitenkin paljon enemmän ja niitä pääsee ihailemaan entistä useammin. Musiikki on tottakai myös todella hienon kuuloista ja pelissä on käytetty toisten osien musiikkia, kuin myös uutta musiikkia. Mikään kohtaus ei käy missään vaiheessa tylsäksi ja sen varmistaa musiikki, joka on kirsikka kakun päällä.

Yhteenveto

Fire Emblem Fates: Revelation on Birthrightin ja Conquestin kolmas tarinapuoli, joka yhdistää molemmista osista kaikki parhaimmat puolet, unohtamatta olevansa kokonaan uusi peli. Merkittävin lisäys on kuitenkin tarinan kolmas puoli, mikä on todella hienosti ja onnistuneesti rakennettu. Se saattaa myös olla näiden kolmen osan parhaiten kerrottu tarina. Peli yhdistää Birthrightista haasteet ja eloisan tunnelman, Conquestin taisteluun ja synkkään tunnelmaan. Vaikeustasokin pysyy sopivasti pelien välissä. Välivideoiden määrään ja laatuun on selvästi panostettu ja musiikki on yhtä hienon kuuloista kuin muissa osissa, unohtamatta uusia kappaleita. Vaikka peli kuulostaakin parhaimmalta osalta, niin suosittelen silti vahvasti pelaamaan molemmat osat ennen Revelationin aloittamista, sillä tarinasta ei saa läheskään kaikkea irti ellei ole pelannut Birthrightia ja Conquestia. Peli soveltuu kaikille edes hiukan taktisista roolipeleistä kiinnostuneille ja jokin on varmasti viehättänyt Fire Emblem Fates pelissä, jos ajattelet tämän osan ostamista, sillä tarvitset pelistä jommankumman osan päästäksesi pelaamaan tätä osaa. Vaikka peli on ladattava lisäsisältö ei sitä kannata ajatella itse lisäsisältönä vaan kokonaisena pelinä. Se on kaikin puolin kattava kokemus ja varmasti rahansa arvoinen. Pituudeltaan se on myös yhtä pitkä muiden osien kanssa.

Mikä tai mitkä Fire Emblem Fates pelin osista kannattaa kuitenkin ostaa? Kaikki. En jätä vastausta kuitenkaan näin lyhyeksi vaan varmasti olet jo tätä tai muita arvioita lukemalla pystynyt päättelemään, että jokainen peli on itsekseen rautaa ja yhdessä jotain ihmeellistä. Hyvänä puolena pelejä ei tarvitse ostaa samaan aikaan vaan voi ostaa ensin yhden ja sitten toisen ja kolmannen mikäli kiinnostusta löytyy. Ostaessasi yhden osan, saat Nintendo Eshopista toisesta osan puoleen hintaan. Revelation maksaa jo valmiiksi vähemmän eli puolet täyden pelin hinnasta niin sitä ei saa alennettua enempää, mutta se on varmasti sen arvoinen. Tämän takia kaikkia osia ei tarvitse ostaa samaan aikaan, jos ei ole varma pitäisikö kaikista osista. Mikä osa olisi minulle se kaikkein sopivin? Tämä riippuu paljon mitä haluaa itse peliltä. Birthrightin ja Conquestin arvioista saa kuvan kumpi sopisi kenellekkin paremmin, mutta yritän kiteyttää sen vielä tähän. Birthright sopii sinulle, jos haet peliltä enemmänkin rauhallisempaa seikkailua, jossa on kuitenkin haastetta. Pidät myös paljon hahmojen kehittämisestä tappiin haasteiden avulla, saaden rahaa ja kokemusta. Et ole myöskään ennen pelannut Fire Emblem -sarjan pelejä. Haluat taistella pahuutta vastaan hyvien puolella, hakien rauhaa molemmille puolille. Conquest taas sopii sinulle mikäli haluat haasteellista ja vaarallista matkaa suoraan kallion läpi kulkematta kiertoteitä. Pidät monipuolisemmasta ja haasteellisemmasta taistelusta ja joudut kärsimään vähäisen rahan ja kokemuksen kanssa. Fire Emblem -sarja on tullut tutuksi vähintään yhden pelin kanssa. Haluat hakea rauhaa pahuuden kourasta ja vannoudut tekemään kaikkesi saavuttaaksesi tämän. Tässä kiteytettynä se mitä pelin osista tulisi tietää ennen ostosta. Molemmista osista löytyy hieno maailma, kaunis musiikki ja upeat kontrollit ja pelattavuus, puhumattakaan kaikesta mikä on peleissä samanlaista. Jos päätät kuitenkin ostaa molemmat pelit ennemmin tai myöhemmin, kannattaa suoraan laittaa hankintaan Revelation, sillä se yhdistää kahden muun osan kaikki parhaimmat puolet aivan uudella ja fantastisella tarinalla. Missään nimessä ei kannata jättää ostamatta mitään sillä vaikkei taktiset roolipelit kiinnosta, niin kannattaa niille antaa uusi mahdollisuus tämän tai näiden pelien kautta.

Fire Emblem Fates: Birthright -arvio

Fire Emblem Fates: Conquest -arvio

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.