Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Fitness Boxing

Fitness Boxing laittaa kehon liikkeeseen ja polttaa jouluna tulleet lisäkilot pois. Kyseessä on siis jumppauspeli, jossa keskitytään nyrkkeilemiseen. Onko peli kuitenkin vain nopeasti kasaan kyhätty illuusio paremmasta kuntoilusta vai auttaako peli poistamaan liikakiloja ja parantamaan kuntoa?

Kesäkuntoon

Aluksi pelissä opetellaan hieman mitä mikäkin merkki tarkoittaa, miten isketään oikeaoppisesti ja missä asennossa täytyy olla. Kun ensimmäinen lyhyt treeni on käyty, peli kysyy painon ja pituuden painoindeksin laskemiseksi ja samalla peli kysyy, haluatko treenata tiettyjä vartalonosia vai koko kroppaa, onko treeni kuntoa nostattava vai kaloreita polttava ja kuinka pitkän haluat päivittäisen treenin olevan. Kaikkia tietoja voi vaihtaa myöhemmin. Päivittäiset treenit antavat näiden tietojen perusteella sinulle sopivan treeniohjelman ja voit myös tämän lisäksi suorittaa vapaita treenejä halutessasi. Vapaat treenit voivat olla tietyn kappaleen mukana treenaamista tai voit valita halutessasi, vaikka kymmenen minuutin treenin, joka keskittyy rintalihaksiin. Vapaassa treenissä voit myös treenata toisen pelaajan kanssa tai haastaa hänet. Peli tutustuttaa myös uudenlaisia lyöntejä sinulle, mutta voit harjoitella niitä vielä erikseen.

Treeni käydään rytmipelin tapaan, jossa kouluttaja on keskellä ja sivuilla on iskut, joita pitää tehdä musiikin tahdissa. Kouluttaja tekee myös itse liikkeet ja antaa sinulle palautetta, jos isku ei sujunut niin kuin piti. Treenit alkavat aina hitaasti ja nopeutuvat ajan myötä. Treenit kestävät yleensä neljästä kahteentoista minuuttiin ja sinä aikana vaihdetaan puolta useampaan kertaan. Riippuen kuinka pitkän treenin otit kokonaisuudessaan, tämän jälkeen tulee aina pieni hengähdystauko ja sitten voi ottaa seuraavan treenin ohjelmassa. Aluksi treenit voivat tuntua hyvinkin raskailta varsinkin, jos valitsi pisimmän treeniohjelman, mutta treeni ei tunnu läheskään yhtä raskaalta viikon jälkeen. Tämä tottakai riippuu millaisella kunnolla lähtee treenaamaan. Peli kuitenkin näyttää hyvin arvion poltetuista kaloreista ja kaikista muista tiedoista ja jo kuukauden jälkeen alkaa tuntea olevansa hyvässä kunnossa. Tietenkään peli ei auta muussa kuin kuntoilussa, joten muita asioita, kuten syömistä ja päivittäistä kuntoilua täytyy valvoa itse.

Kilot veks

Pelistä löytyy myös avattavia asioita, sillä vaikka kyseessä on jumppauspeli, on se silti mukava saada jonkinlaisia palkintoja. Pelissä on viisi kouluttajaa, joista kolme on naisia ja kaksi miehiä. Näille hahmoille voi avata uusia asusteita suorittamalla päivittäisiä treenejä. Treeneillä voi myös avata lisää kappaleita. Pelissä on 20 eri instrumentaali kappaletta, kuten esimerkiksi Lady Gagaa ja Lipps Inc.:ä. Vaikka kaikki kappaleet eivät ole omaan makuuni sopivia, ne sopivat kuitenkin hyvin jumppaus kappaleiksi, sillä silloin ei ajattele kovinkaan paljon mikä kappale on soimassa. Pelin yleinen äänimaailma on myös mukavaa kuunneltavaa ja kouluttajan ääneksi voi valita englannin lisäksi japanin. Peli myös näyttää mukavan värikkäältä ollakseen niin yksinkertainen.

Peliä pelataan Joy-Con ohjaimien liiketunnistuksen avulla ja peli toimii kaikin puolin hyvin. Aluksi oli hieman vaikeaa iskeä juuri oikeaan aikaan ja luulin aluksi, että peli ottaa liikkeen hieman jäljessä. Sitten huomasinkin, että tein liikkeen hieman väärin, sillä en pysäyttänyt liikettä kunnolla ja tämä korjasi sen.

Yhteenveto

Fitness Boxing on todella hyvä jumppauspeli, jonka avulla saa kohotettua kuntoa tai poltettua liikakiloja pois. Peli tarjoaa treeniä moneen eri tarpeeseen, kunhan muistaa, ettei kunto nouse tai paino laske pelkän treenin avulla. Kouluttajat antavat hyvin pientä palautetta ja peli tarjoaa hyvin tietoa esimerkiksi kaloreiden poltosta. Peli tarjoaa pieniä avattavia asioita, jotka toimivat palkintoina ja peli sisältää suhteellisen sopivan musiikin. Äänimaailma on hyvin tehty ja peli näyttää mukavan värikkäältä. Kontrollit toimivat myös todella hyvin. Suosittelen peliä niille, jotka haluavat päästä parempaan kuntoon, mutta eivät halua tuhlata aikaa tai rahaa salilla käymiseen. Salilla toki kannattaa käydä, mutta pelin hankkimisen jälkeen se kannattaa tehdä vasta sitten, kun on päässyt parempaan kuntoon.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.