Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

God Of War III: Remastered

Sodan jumalan kolmas koetus on saatavilla nyt entistäkin ehompana. Sonyn yksinoikeuspeleistä se raaimmasta päästä oleva, joten nyt voimme lähteä silpomaan raajoja ja näkemään jokaisen veripisaran tarkempana. Oliko peliä kuitenkaan tarpeellista tuoda remasteredina Playstation 4:lle vai olisiko se saanut jäädä edelliselle sukupolvelle?

Sodan jumala

God of War III: Remastered jatkuu suoraan siihen mihin edellinen osa päättyi. Tarinasta en paljasta mitään tarkempaa, koska jos et ole pelannut aikaisempia osia niin voit silti lukea tätä. Päähenkilömme Kratos on saman vanhan asian perässä, Zeuksen murhaamisen. Peli alkaakin, kun Kratos kipuaa titaani armeijan kanssa Olympus vuorta ylös. Heti alkuun on sijoitettu näyttäviä alueita ja sulavia kamera kulmia.

Peli näyttää todella nätiltä ja verrattuna alkuperäiseen PS3-versioon tekstuurit ovat tarkempia ja valotusta on parannettu. Valitettavasti ero ei ole merkittävän suuri, koska peli näytti jo hienolta PS3:lla. Toki eron huomaa heti katsoen peliä rinnakkain, mutta itse pelatessa sitä ei juurikaan huomaa. Musiikki kuulostaa vieläkin hyvältä vaikkei olekaan muistettava, mutta on sitäkin mahtipontisempi.

Verta, hikeä ja hevosia

Taistelu toimii hack and slash -tyylisesti. On heikko- ja voimakas isku, hyppy ja vihollisista voi ottaa kiinni. Tämän lisäksi vihollisien pieksemisen helpottamiseksi voi käyttää erilaisia taitoja, jotka avautuvat pelin edetessä samalla, kun saat uusia aseita Blades of Exilen lisäksi, joka toimii perusaseenasi. Nämä taidot on kytkettynä itse aseisiin, joten taitoja voi käyttää vain tietyillä aseilla. Vihollisiakin on mukava läjä ja perustuvat tietenkin Kreikan mytologiaan. Uusia vihollisia ei kuitenkaan nähdä hirveästi, mutta vanhat centaurit, khimairat ja kykloopit löytyvät vielä. Pelistä löytyy myös ns. pulmanratkontaa, mutta en itse kutsuisi sitä tällä nimellä vaan enemmänkin esteiden selvittämiseksi helppouden takia.

Vastukset itsessään ovat hyvin massiivisia ja näyttäviä. Niitä vastaan on mukava tapella vaikkei ne olekaan hirveän vaikeita, koska niiden patternit oppii nopeasti. Joka tapauksessa vastusten teurastaminen ja paloittelu tuntuu paljon tyydyttävämmältä, kuin tavallisten vihollisten repiminen ja niihin on myös panostettu.

Maailmalle on myös piilotettu erilaisia esineitä, kuten Gorgonin silmiä, Phoenixin sulkia ja uutena kerättävänä esineenä minotaurin sarvia. Kun näitä esineitä kerää tietyn verran, saa joko lisättyä maksimi energiaa, manaa tai esine mittaria. Esine mittaria tarvitaan esimerkiksi jousipyssyn käyttöön. Erilaisia reliikkejä on myös piilotettu, jotka antavat esimerkiksi loputtomasti manaa, mutta sitä voi käyttää vain pelin läpäistyä.

Ero itse alkuperäisen ja remasteredin välillä on hyvin pieni. Paremmat ja tarkemmat tekstuurit. Tasainen 60 FPS ja pari dlc:tä. Myös suhteellisen turha valokuvatila on käytettävissä. Vaikkei minulla ole mitään valittamista valokuvatilasta niin toivon vain, ettei se syö työtunteja liikaa vaan se vain laitetaan ominaisuudeksi peleihin, koska valokuvatila on selvästikin tullut jäädäkseen.

Yhteenveto

God of War III: Remastered on Sonyn yksinoikeuksista selvästi se verisin ja raain. Toiminta on sulavaa ja tyydyttävää ja tarina on hyvin kerrottu vaikkei olekaan mitään kummallista. Peli on myös todella hienon näköinen vaikkei eroakaan tarpeeksi jo valmiiksi hienon näköisestä PS3-versiosta. Peliä on nautinnollista pelata myös sulavan 60 FPS:n takia. Musiikki sopii peliin oikein hyvin vaikkei se jääkään pyörimään päähän viikoiksi. Wholesale Algorithms on tehnyt hyvää työtä kääntäessään pelin PS4:lle vaikkei se siinä olekaan hirveästi uutta. Suosittelen peliä todella paljon kaikille, jotka ovat pelanneet edelliset osat läpi, mutta sarjan kolmas osa jäi jostain syystä pelaamatta. Peliä ei kuitenkaan kannata ostaa uudestaan, jos pelin pelasi jo aikoinaan PS3:lla.