Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Halo: Spartan Assault

343 Industries tuo uutukaisensa konsoleille suoraan käännöksenä mobiili- ja PC-versiostaan. Kieltämättä odotettu tattiräiskintä houkuttelee monet ostamaan tuotoksen välittömästi sen saapuessa kauppapaikalle, mutta onko peli sen hinnan väärtti?

SPARTAN: MOVE ON!

Halo: Spartan Assault on leppoisaa kahden tatin räiskintää joko yksin tai kaverin kanssa. Peli tosin jää torsoksi, mitä tulee CO-OP tehtäviin. Co-oppailua voi kaverin kanssa harrastaa vain viiden tehtävän verran, jotka ovat kaikki alle kymmenen minuutin rykäisyjä. Peliin saa valita sarjasta tuttuja pääkalloja vaikeuttamaan tehtäviä, jolloin peliaikakin pitenee kuolemista johtuen. Ohjaus toimii niin kuin pitääkin ja jos on aikaisempia Halo- pelejä pelannut, niin näppäimet tulevat automaattisesti takaraivosta.

Pelistä löytyy myös tutorial-osio, joka tosin on käytännössä täysin turhaa. Sen ainoana ideana on opettaa miten liikutaan.

Itse yksinpeli onkin jo hieman pidempi. Tehtäviä löytyy kuudelta erilaiselta paikalta, jossa on jokaisessa viisi alitehtävää eli pelattavaa löytyy 30 kentän verran. Jokainen näistä on keskimääräisesti viiden minuutin mittainen. Missiot toistavat itseään jatkuvalla syötöllä eivätkä juuri tarjoa mitään tuoretta. "Suojele kohdetta, pysy hengissä aikaa X, juokse kohteeseen jne." Boring. Osaavalle pelaajalle haastetta ei juuri ole ja pitkästyminen on väistämätöntä.

DULL DULL DULL

Ympäristöt muuttuvat hyvin vähän ja se on harmillista, koska Halon maailma on itsessään hyvin rikas, mutta tähän ei ole sitä vähääkään jaksettu panostaa ja lopputulos on synkkä ja harmaa. Tehtävistä saa aina tietyn määrän pisteitä, jotka perustuvat tappoihin, läpäisyaikaan ja saatuihin mitaleihin. Tutut killtacular yms. mitalit ovat mukana ja niillä saa suoraan nostettua pistemäärät tarpeeksi korkealle, jotta saa sen kultaisen pokaalin mission lopussa.

Tehtävien alussa on mahdollisuus muokata mukaan otettavaa arsenaaliaan, tosin nämä aseet tai muut extra XP boostit maksavat joko kokemuspisteitä tai oikeaa rahaa (kyllä mikromaksut ROCKS). Onneksi Spartan Assault ei kuitenkaan ole Pay to Win. Tämän takia huomaakin aina juoksevansa valmiiksi asetetuilla seteillä kohti vihollista.

Jo pelkästään hintansa puolesta Spartan Assault kannattaa jättää toistaiseksi kauppapaikalle ja odottaa sitä rankkaa hinnan alennusta, jotta rahoilleen saisi vastinetta. CO-OP:in takia peliä ei kannata ostaa, koska se on pelattu käytännössä alle tunnissa läpi ilman sen kummempia kuolemia.

Halo: Spartan Assault on kaikesta huolimatta hyvä yritys, mutta kaatuu omaan lyhykäisyyteensä ja korkeaan hintaansa. CO-OP tehtäviä olisi voinut olla vaikka koko kampanjan pituudelta, mutta niiden jättäminen vain viiteen ottaa varmasti montaa pelaajaa päähän.