Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Harvest Moon: Light of Hope Special Edition

Harvest Moon -pelisarja täytti Euroopassa 20 vuotta ja on aika taas aloittaa maajussin työt. Edellinen Harvest Moon julkaistiin vasta viime vuonna, mutta onko peli tarpeeksi hiottu vai olisiko kehitys saanut kestää hieman kauemmin?

Suo, kuokka ja Jussi

Pelin tarina alkaa, kun matkustat laivalla kohti uutta maata, mutta myrsky yllättää ja kellut tuntemattoman saaren rannalle. Sinut pelastetaan ja saat tietää, että saari on hylätty. Päätät alkaa kasvattamaan vihanneksia ja kukkia, jotta kylän asukkaat palaisivat ja samalla saatat auttaa saaren jumalatarta.

Alussa saat valita pelaatko tytöllä vai pojalla ja sinun täytyy kerätä erilaisia medaljonkeja, sytyttääksesi kaikki valot majakalla. Medaljonkeja löytää aina sattumalta pelin edetessä. Peli etenee samalla, kun kunnostat taloja ja saat asukkaat muuttamaan takaisin. Talojen kunnostamiseen tarvitsee rahaa ja materiaaleja ja rahaa saat tavallisesti myymällä esineitä, kuten vihanneksia, kukkia, marjoja tai eläimistä saatuja asioita ja materiaaleja löytää kaivoksesta tai maailmalta. Talojen rakentamiseen tarvitaan aina harvinaisempia ja kalliimpia materiaaleja, joten sinun täytyy myös päivittää kirvestäsi ja vasaraasi. Saarella aukeaa uusia paikkoja samalla, kun etenet pelissä. Kaupungista voit ostaa erilaisia siemeniä tai jutella asukkaille. Näet kartasta helposti, missä asukkaat ovat, joten et lähde turhaan etsimään heitä heidän kodistaan. Näet yleisesti unta, jos jotain merkittävää on tapahtumassa lähipäivinä tai pienet keijut, jotka auttavat sinua, kertovat mitä sinun pitäisi tehdä. Voit myös saada postia ja yleisesti saaren asukkaat pyytävät sinulta jotain. Pelissä voi myös mennä naimisiin eri asukkaiden kanssa ja voit kehittää hahmojen välisiä suhteita antamalla heille esineitä, joista he pitävät.

Piippolan vaari

Kontrollit toimivat pelissä hyvin ja käytettäviä varusteita ei tarvitse erikseen valita, vaan peli valitsee automaattisesti kirveen, vasaran tai kastelukannun tarpeen mukaan. Siemenet on myös helppo valita ja niitä ei tarvitse laittaa yksitellen vaan niitä voidaan kylvää moneen eri paikkaan painamalla nappia pohjassa. Peliä voi myös pelata kaverin kanssa, kun pelissä etenee tarpeeksi. Kaveri voi auttaa sinua farmilla, mikä on tarpeen varsinkin, kun farmi kasvaa. Peliä on mukava pelata niin kannettavassa muodossa, kuin TV:n ruudulta. Peli julkaistiin alun perin viime vuonna PC:lle, mutta pelin konsoliversio sai nimeensä Special Editionin. Konsoliversioihin lisättiin moninpeli, uusia maksullisia DLC:tä ja monia pieniä muutoksia. Ainoa merkittävä muutos on moninpeli ja Switch hyötyy kannettavuudestaan.

Peli näyttää mukavan värikkäältä, mutta samalla hyvin halvalta. Tämä saattaa, johtua siitä, että peli hyvin samannäköinen 3DS Harvest Moonien kanssa, mutta paremmilla tekstuureilla. Tämä ei kuitenkaan hirveästi haittaa pelaamista. Musiikki on hyvin rauhallista, mutta ei ole mitään erikoista. Sitä on kuitenkin mukava kuunnella peliä pelatessa.

Yhteenveto

Harvest Moon: Light of Hope Special Edition on viihdyttävä lisäys Harvest Moon -pelisarjaan, jota on hauska pelata lyhyissä tai pienemmissäkin erissä. Viljeleminen ja muut askareet on tehty helpoiksi, mutta kasvien kasteleminen on alussa työlästä. Tämä kuitenkin helpottuu pian pelin edetessä. Pelissä on paljon tekemistä ja nähtävää ja aina välillä voi ottaa rennosti keskittymällä sivutehtäviin, viljelemiseen tai eläimistä huolehtimiseen. Tarina ei ole kummallinen, mutta tämä tuntuu olevan tarkoitus, sillä peli noudattaa suhteellisen samankaltaista kaavaa, kuin 3DS:n Harvest Moonit. Välillä matkustaminen käy kuitenkin työlääksi ja joskus täytyy juoksennella moneen otteeseen kahden paikan välillä. Kontrollit toimivat hyvin ja moninpeli lisää hauskuutta. Peli ei näytä tai kuulosta kummoiselta ja tämä saattaa johtua siitä, että peli on ottanut liikaa vaikutteita 3DS Harvest Mooneista. Loppusessaan peli ei ole mikään mestariteos, mutta sitä jaksaa pelata kertaalleen läpi. Nyt kun Harvest Moon palasi 3DS:ltä kotikonsoleille on mukava nähdä miten seuraavaa Harvest Moonia aiotaan kehittää. Suosittelen peliä niille, jotka kaipaavat hieman rauhallisempaa pelattavaa ja niille, jotka ovat pitäneet uudemmista Harvest Moon -peleistä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.