Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Harvest Moon: The Lost Valley

Harvest Moon: The Lost Valley on Natsume Inc.:n kehittämä ja Nintendon julkaisema simulaatiopeli 3DS:lle. On taas aika huolehtia kasveista ja kukista ja muista maan elukoista, mutta jaksaako sama konsepti kiinnostaa vieläkin vai onko pelillä jotain uutta tarjottavaa.

Alussa annetaan vapaus valita haluaako pelata pojalla vai tytöllä. Asut vuorella, jossa ei ole muuta kuin lunta ja puita. Tapaat pian keltaisen keijun, joka opettaa viherpeukalon alkeet sinulle ja menette yhdessä sadon jumalattaren asuinpaikkaan. Hän ei kuitenkaan ole tavattavissa, koska hän ei herää syvästä unesta ennen kuin vuorilla kukkii kasvit ja kukat. Lähdet tämän jälkeen hoitamaan sitä mitä osaat parhaiten ja yrität pelastaa jumalattaren.

Pitkästä aikaa

Itse en ole kunnolla pelannut Harvest Moon pelejä, lukuun ottamatta ensimmäistä. Yksi syy tähän on ollut sarjan samankaltaisuus, joka ei saanut enää imettyä minua mukaansa uusilla tempuillaan. Harvest Moon: The Lost Valley taas sai minut pelaamaan tuntitolkulla vaikka olisikin ollut kiire jo jonnekkin toisaalle. Alussa peli kuitenkin alkoi varsin hitaasti ja tylsästi, mutta se alkoi pikkuhiljaa nostamaan mielenkiintoa. Pelistä löytyy myös todella paljon tekemistä, joten peli ei lopu ihan heti kesken.

Peli on kuitenkin hyvin yksinkertainen ja helposti opittavissa. Tuttuun tapaan pelissä voi kasvattaa vihanneksia ja muita maasta kasvavia köynnöksiä, rakentaa rakennuksia, louhia kiviä ja siirtää maata. Paljon muutakin tekemistä löytyy, joten jokaiselle aktiviteetille voi valita oman päivän. Jokaisessa päivässä on rutkasti aikaa tehdä kaikkea haluamaansa, mutta mitä pidemmälle valvot sen väsyneempi olet seuraavana päivänä ja jos olet liian väsynyt, pyörryt.

On oltava rahaa

Kauppias ilmestyy arkipäivinä asuntosi eteen ja häneltä voit ostaa siemeniä ja muita tarvikkeita. Hänelle voit myös myydä tavaroitasi ja jos rahasi ovat lopussa, voit käydä kaivamassa maata ja myydä sitä. Tontillesi ilmestyy myös muita hahmoja, joilla on oma merkitys pelissä esimerkiksi kukkakauppias.

Kontrollit ovat pelissä hyvin yksinkertaiset ja ne toimivat mainiosti. Sen kummempaa sanottavaa niistä ei ole, mutta ihmeellistä on kuitenkin se, että pelissä ei ole käytetty ollenkaan 3D-efektiä paitsi alkuruudussa. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättä paha ratkaisu vaikka peli onkin 3DS:llä, koska turha sitä on peliin laittaa, jos se olisi vain turha koriste, mutta toiselta kantilta olisi ollut mukava olla se vaihtoehto.

Peli ei näytä erityisemmin kovin nätiltä ja osaa olla paikka paikoin hieman rosoinen ja kulmikas. Tämä ei kuitenkaa vie peliltä mitään pois. Musiikki on kuitenkin hyvin rauhallista ja mukavaa vaikkei olekaan erityisen muistettavaa.

Yhteenveto

Harvest Moon: The Lost Valley:n kanssa aika kuluu sutjakkaasti monia tunteja kasveja poimimassa ja kalastamassa. Peli tempaisee pelaajan helposti maailmaansa ja saa kiireimmänkin istahtamaan ja kastelemaan kukkia. Pelissä on moniksi tunneiksi tekemistä ja vaikkei peli näytäkään hirveän hyvältä, sen musiikki paikkaa. Tarina ei myöskään ole mistään kotoisin, mutta kuka sitä odottaisikaan tälläiseltä peliltä. Ainoa kummallinen asia pelissä on 3D-efektin puuttuminen, mutta en pidä sitä minään pahana seikkana vaan pelissä on selvästi keskitytty enemmän itse pelin sisältöön. Vaikkei peli olekaan lähellekään yhtä hyvä kuin itse pelaamani Harvest Moonit, niin on se oikein hyvä lisä muiden pelien rinnalle. Jos sinulla on pieni tai suuri maanviljely nälkä, tämä peli on oivaa mahantäytettä niin nuorille kuin vanhemmillekin.