Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Hyrule Warriors Legends

Hyrule Warriors Legends on Wii U:lla julkaistun Hyrule Warriorsin käännös 3DS:lle. Peli on sisällöltään suhteellisen samankaltainen kahdella uudella sivutarinalla, My Fairy -muodolla ja muutamalla pelillisellä muutoksella varustettuna. Käsittelen arviossa pääosin näitä muutoksia. Hyrule Warriors -arviosta voit lukea enemmän pelin mekaniikasta, tarinasta ja muista ominaisista ominaisuuksista. Onko peliä syytä ostaa, jos alkuperäinen versio löytyy jo ja onko peli saatu onnistuneesti käännettyä ilman suurempia ongelmia?

Sukupuolenvaihdos

Hyrule Warriors Legends sai viisi uutta pelattavaa hahmoa. Toon Link, Tetra, King Daphnes, Skull Kid ja Linkle. Jokaisella hahmolla on hyvin omalaatuiset ja erilaiset taidot, joita tarvitsee harjoitella hieman pystyäkseen hyödyntämään niitä parhaiten. Jokaisella hahmolla on hauska pelata ja oma suosikki löytyy varmasti. Pelin niinsanotussa pääsivutarinassa päähahmona toimii Linkle, joka näyttää hyvin paljon Linkiltä, mutta vain naispuolisena. Sivutarinassa Linkle asuu pienessä kylässä, missä Cuccoosseja kasvatetaan. Linkle kuulee Hyrulen linnan olevan hyökkäyksen kohteena ja uskoessaan isoäitinsä kertomuksia, joissa hän on jälleensyntynyt sankari, hän lähtee katsomaan tilannetta apunaan kaksi jalkajousta ja kompassi. Pelin läpäistyä avautuu myös uusi sivutarina, missä seikkaillaan The Legend of Zelda: The Wind Wakerin hahmoilla. Peliin on myös lisätty Cia’s Tale -sivutarina, mikä oli saataville Wii U:lle ostettavan lisäosan kautta. Pelistä löytyy myös kaksi uutta esinettä. Ocarina ja vasara. Ocarinalla voit matkustaa kenttiin sijoitettujen pöllö-patsaiden välillä. Ne täytyy kuitenkin ensin aktivoida. Tämä on todella pieni, mutta silti merkittävä uudistus, sillä laidasta laitaan juokseminen ei kestä kauan. Ocarinaa käyttämällä peli kuitenkin kulkee huomattavan sulavammin. Vasaraa voi käyttää aseena ja se toimii todella hyvin pelin uutta vastusta vastaan.

Uusi My Fairy -pelimuoto on myös lisätty peliin, missä voit kehittää keijuja, joita saat Adventure Mode -pelimuodossa. Voit ottaa keijuja mukaan Adventure Moden ulkopuolisiin kenttiinkin. Voit kehittää keijuja Dining Roomissa antamalle heille ruokaa, mikä nostaa heidän taitojaan. Ruokaa saat taisteluista ja mitä vaikeampi taistelu, sen parempaa ruokaa siitä saa. Salonissa voit pukea keijuja eri pukuihin. Puvuista saa myös erilaisia hyötyjä taisteluun. Schoolissa voi muuttaa erilaisia taitoja ja taidot tuovat helpotusta kenttiin, kuten taito jonka avulla saa sydämet täyteen niiden loputtua. Uusia taitoja voi avata kehittämällä keijua. Partyssa voit vaihtaa näitä passiivisia taitoja muiden lähellä olevien pelaajien kanssa esimerkiksi kavereiden. Kun keijun ottaa mukaan kenttään, hän voi auttaa Fairy Magic -taidoillaan. Käyttäessä tämän taidon se käyttää Magic-mittarin kokonaan. Se aiheuttaa räjähdyksen, mikä vahingoittaa lähellä olevia ja keijun kehittyessä iskussa aiheutuu erilaisia efektejä vihollisille. Adventure Modeen on myös lisätty yksi uusi kartta Great Sea, mikä perustuu The Legend of Zelda: The Wind Waker -pelin maailmaan.

Enemmän kannettavampi

Kontrollit toimivat varsin hyvin ja eikä niissä ole mitään erikoista. Peliä on kuitenkin helpompi pelata New Nintendo 3DS:llä kuin alkuperäisillä 3DS:llä. Ero ei kuitenkaan ole suuri, pitää vain siirtää sormea hiukan enemmän. Esimerkiksi viholliseen lukittautumisen voi hoitaa olkanäppäimestä nuolinäppäimen sijasta, mikä pitää mukavasti pelin jatkuvana. Myös C-stick helpottaa huomattavasti kameran kääntämistä. 3D-efekti toimii myös todella hyvin, mutta huomasin sen hidastavan peliä hieman. Tämä hidastuminen on kuitenkin todella pieni eikä haittaa pelatessaan lainkaan ja huomasin sen vain, kun kytkin sen jatkuvasti päälle ja pois. 3D-toimii kuitenkin vain New Nintendo 3DS:llä, mikä on harmi, mutta se on myös ymmärrettävää sillä alkuperäisillä 3DS:llä ei riittäisi teho sen pyörittämiseen. 3D ei kuitenkaan ole välttämätön, joten se ei ole suuri menetys, jos konsolin uudempaa versiota ei löydy. Peli pyörii joka tapauksessa todella sulavasti. Pelistä on myös poistettu lokaali moninpeli mikä oli odotettavissakin. Uutena elementtinä pelissä voit vaihtaa pelattavaa hahmoa kentällä sijaitsevien hahmojen välillä. Se onnistuu helposti painamalla kosketusnäytöltä hahmon kuvaketta. Kosketusnäytöllä näkyy myös kartta ja esineet, joita voit vaihdella helposti näytöltä, mutta se onnistuu myös helposti nuolinäppäimillä. Kartan avulla näet koko kentän ja voit helposti lähettää muut hahmot haluamaasi sijaintiin. Hahmojen vaihtaminen ja heidän lähettäminen haluamaasi paikkaan oli ainoita asioita, mitä toivoin alkuperäiseltä Hyrule Warriorsilta. Nyt se onneksi huomattiin ja lisättiin tähän versioon.

Peli näyttää todella hyvältä, ottaen huomioon, että peli on käännetty käsikonsolille kotikonsoli-versiosta. Kentät on saatu onnistuneesti näyttämään hyvältä, hyödyntäen 3DS:n tehoja. Joitain pelissä tapahtuvia animaatioita on karsittu pois, esimerkiksi isoihin vihollisiin kohdistuvien erikoisiskujen animaatiot on karsittu kokonaan pois ja vihollinen lentää vain ilmaan. Hahmojen omien erikoisiskujen animaatiot on kuitenkin säilytetty. Välivideot näyttävät myös todella hyvin tehdyiltä ja ne ovat vain hieman huonomman näköisiä Wii U -versiosta. Musiikki ja muut ääniefektit ovat myös todella hyvin tehty ja niiden laatu ei eroa juurikaan alkuperäisestä varsinkin kuulokkeita käyttäessä.

Yhteenveto

Hyrule Warriors Legends on todella onnistunut käännös uusilla hahmoilla ja parilla uudella lisäyksellä varustettuna. Vaikka pelistä on karsittu asioita, on siihen myös lisätty karsittujen asioiden tilalle tuplasti enemmän sisältöä. Uudet sivutarinat tuovat mukavasti uutta pelattavaa. My Fairy -muoto tuo myös mukavaa pientä puuhasteltavaa. Kontrollit toimivat myös todella hyvin ja 3D-efekti näyttää hyvältä, vaikkei sitä voikaan käyttää vanhemmilla 3DS:llä. Kaikki näyttää myös yllättävän hyvältä ottaen huomioon, että peli on käännetty käsikonsolille kotikonsoli-versiosta. On yllättävää myös kuinka vähän pelistä on jouduttu karsimaan, että se saatiin toimimaan 3DS:llä. Moni pieni uudistus tuo pelille myös todella paljon lisää nautintoa. Kannattaako peliä kuitenkaan ostaa, jos Wii U -versio löytyy jo kokoelmasta. Se riippuu siitä kuinka paljon sitä haluaa, mutta lyhyt vastaus on ei. Se on kuitenkin sama peli, lisätyillä asioilla ja uusilla ominaisuuksilla. Jos kuitenkin haluat pelata tätä peliä esimerkiksi matkoilla, poista peli suosiolla kaupan hyllyltä, sillä se on yhtä hyvä peli kuin aikaisempi versionsa. Pelin mukana saa myös koodin, jonka avulla saa siirrettyä nämä viisi uutta hahmoa ja yhden uuden aseen Ganondorfille, Wii U -versioon. Jos et ole kuitenkaan vielä kokenut tätä peliä, niin suosittelen lämpimästi ostamaan pelin parhaaksi katsomallesi alustalle.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.