Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Kirby and the Rainbow Paintbrush

Kirby and the Rainbow Paintbrush on HAL Laboratoryn kehittämä ja Nintendon julkaisema sateenkaaren värein varustettu peli Wii U:lle. Peli muistuttaa paljon Nintendo DS:lle julkaistua Kirby Canvas Cursea. Onko peli vain samaa vanhaa uudella konsolilla vai tuoko peli, jotain uutta pyöreälle pinkille kaverillemme?

Kaikki sateenkaaren värit

Kirby viettää rauhaisaa päivää Dream Landissa, kun yhtäkkiä taivaalta ilmestyy säde joka imee kaiken värin pois. Kirby ja paikalla oleva Waddle Dee joutuvat myös tämän säteen uhriksi ja muuttuvat harmaiksi patsaiksi. Apuun rientää sivellin keiju Elline ja muutettuaan ystäviemme väripaletin kohdalleen, lähtevät he etsimään mistä tämä kaikki paha olisi voinut saada alkunsa.

Peliä pelataan tuttuun tapaan Kirbyllä ja häntä ohjataan yksinkertaisesti piirtämällä styluksella sateenkaariköyttä pitkin gamepadin ruutua. Peliä pelataan yksinkertaisuudessaan vain näin, mutta muitakin vaihtelua tuovia kohtia pelissä on. Esimerkiksi, joissain tapauksissa joutuu käyttämään kirbyn super iskua, joka tuhoaa kaikki esteet tieltä tai voi muuttua vaikkapa tankiksi. Valitettavasti tuntuu vain, ettei pelissä kuitenkaan ole tarpeeksi vaihtelua ja peli on kuitenkin hyvin hidastempoinen, mutta peliä oppii pelaamaan kuitenkin heti ilman minkäänlaista oppimiskäyrää.

Vahaukkoja

Pelillä on hyvin uniikki savi ulkoasu, jonka myötä kaikki pelissä näyttää ja tuntuu savelta. Välivideot on myös tehty samalla tavalla, kuin olisi kuvannut oikeita saviveistoksia. Musiikki on myös Kirby-peleille uskollinen, paitsi tällä kertaa se on hieman rauhallisempaa, mutta vieläkin löytyy se pirteä ja hauska soundi.

Peliä voi pelata yhteensä neljä henkilöä, joista kolme muuta ohjaavat kolmea muuta hahmoa esimerkiksi Waddle Deetä. Näitä muita hahmoja ohjataan tavallisen tasohyppely pelin tavoin, eikä heillä ole köyttä tai muita taitoja käytettävissä. Peliä on mukava pelata useamman ihmisen voimin ja peliin on helppo liittyä tai poistua napin painalluksella.

Sesam aukene!

Kentissä on viisi kerättävää arkkua, joista saa joko figuureja tai musiikkia. Peli ei itsessään ole pitkä peli ja sen menee noin viidessä tunnissa läpi, mutta kaikenlaiset kerättävät esineet tuovat pientä uudelleenpeluuarvoa ja pelin voi halutessaan täten pelata toisen kerran läpi keräten kaikki. Samalla kenttiä läpäisemällä avautuu erilaisia haasteita, joissa on tarkoitus saada arkku 15 sekunnin aikana ja näitä huoneita on aina kytköksissä neljä. Mukavaa pikku haastetta kenttien välille.

Kirby-maailman amiiboja voi hyödyntää pelissä. Pelissä voi käyttää kolmea eri amiiboa: Kirby-, King Dedede- ja Meta Knight -amiiboja. Jokaisella on oma tapansa helpottaa pelaamista. Esimerkiksi Kirbyllä saa rajattoman määrän Star Dash -erikoisiskua käyttöön. Mukava lisä, jos omistaa jo valmiiksi jonkun tai kaikki näistä amiiboista.

Yhteenveto

Kirby and the Rainbow Paintbrush jaksaa viihdyttää pelaajaa lyhyemmissä erissä. Peli on yksinkertainen ja samalla helppo laittaa päälle ja pelata yhden tai kaksi kenttää kerralla. Pitkissä sessioissa peli alkaa kuitenkin maistua puulta liian vähäisen vaihtelun takia. Peli näyttää ja kuulostaa hyvältä vaikka ulkoasu ja musiikkityyli on hieman muuttunut, huomaa pelistä vanhojen Kirby-pelien värikkyyden ja elävyyden. Pelistä saa mukavaa ajanvietettä perheen tai kavereiden kanssa. Viiden tunnin kestoa voi pidentää keräämällä pelistä kaikki ja saamalla kentistä ja haasteista kultamitalin. Vaikuttaa pahasti siltä, ettei peliä ole muutettu tarpeeksi ja aikaisemmin julkaistu Canvas Curse tulee pelistä pakostikin mieleen. Suosittelen peliä hyvin yksinkertaisten ja helppojen pelien ystäville, jotka nauttivat mieluiten pienissä erissä pelattavista peleistä ja myös niille, jotka pitivät Canvas Cursesta.