Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Kirby: Planet Robobot

Kirby palaa takaisin uuden tasoloikka pelin kanssa ja tällä kertaa robotit ovat isossa osassa. Pystyykö tuo vaaleanpunainen veijari pelastamaan päivän jälleen kerran vai olisiko tällä kertaa kannattanut jäädä nukkumaan?

Kirby: Planet Robobot alkaa sankarimme Kirbyn nukkuessa puun juurella. Pian kuitenkin rauhallinen tunnelma rikkoutuu kun robottiset tunkeilijat saapuvat valtaamaan Popstar planeettaa. King Dedede ja Meta Knight yrittävät myös puolustaa planeettaa hyökkääjiltä, mutta tuloksetta. Kirbyn on jälleen lähdettävä puolustamaan kotiplaneettaansa tunkeilijoilta. Tarina ei itsessään ole mitään kummallista, mutta sitä se ei ole ollut oikeastaan yhdessäkään Kirby-sarjan pelissä, joten se annettakoon anteeksi. Se on kuitenkin viihdyttävä, vaikka sitä ei paljoa rakenneta pelin edetessä vaan aina silloin tällöin tulee hyvin lyhyitä välivideoita, joissa vain näytetään mitä eteesi saattaa tulla.

Taikakuutio

Peli koostuu erilaisista alueista, joissa jokaisessa on tietyn verran kenttiä. Sinun pitää yleisesti mennä kenttä vain läpi, mutta jokaisessa kentässä on piilotettu yleisesti kolme Code Cubea. Sinun pitää kerätä tietyn verran näitä päästäksesi alueen vastukseen. Paljon niitä ei kuitenkaan tarvitse kerätä sillä se yleensä riittää, että löydät yhden jokaisesta kentästä. Jos kuitenkin keräät kaikki alueeseen avautuu yksi extra kenttä. Näitä Code Cubeja ei ole kuitenkaan vaikea löytää sillä niitä ei ole piilotettu erikoisen hyvin ja ne löytää kunhan vaan pitää silmät auki. Kentistä voi myös löytää erilaisia tarroja, mitkä kuvastavat aina jotain Kirby-maailmaan liittyvää. Alueista ja kentistä löytyy myös sopivasti vaihtelua. Alueet yleensä perustuu johonkin tiettyyn asiaan, kuten veteen ja kentissä edetään monesti eri tavalla. Kentissä myös pompitaan etu ja taka-alalla, mikä tuo lisää vaihtelevuutta.

Kontrollit toimivat pelissä todella hyvin. Kaikki napin painallukset tottelevat niinkuin pitääkin. Mitään ihmeempää esille tuotavaa kontrolleista ei ole. Kirby syö vihollisia tuttuun tapaan saadakseen heidän kykynsä ja niitä on yhteensä 27 ja kolme niistä on täysin uusia. Uudet kyvyt ovat Doctor, Poison ja ESP. Kirby voi myös ottaa oman robotin ohjattavakseen, mitkä ovat sijoiteltu kenttien eri osa-alueisiin. Robotilla voi jo valmiiksi aiheuttaa paljon tuhoa, mutta robotti voi myös saada 13 eri taitoa. 3DS:n kosketusnäytöllä on kuitenkin pari käytettävää nappia. Voit aktivoida amiibon, siirtyä Miiverseen, pudottaa taidon tai käyttää ruoka esineen, jonka olet saanut. Kaikkia amiiboja voi hyödyntää pelissä ja yhtä amiiboa voi käyttää kerran per kenttä. Niiden avulla saa käyttöönsä jonkin tietyn taidon. Kaikilla amiiboilla ei kuitenkaan ole määritelty tiettyä kykyä, mutta tässä tapauksessa peli arpoo jonkin satunnaisen kyvyn sinulle. Voit siirtyä Miiverseen, missä voit jakaa nopeasti pelikokemuksiasi. Kentistä löytyy myös erilaisia tarroja, joita voit käyttää samalla, kun jaat pelikokemuksiasi. Voit saada tai löytää erilaisia ruokaesineitä, joiden avulla voit palauttaa menetettyä energiaa napin painalluksella. Voit kuitenkin kuljettaa vain yhtä esinettä mukana. 3D-ominaisuus toimii myös todella kiitettävästi, eikä sen pois ottamiseen löydy mitään syytä. Muutamaan otteeseen sitä käytetään todella hyvin hyödyksi pelissä.

Valinnan vapaus

Pelistä löytyy myös erilaisia pelimuotoja. Pelimuotoja on yhteensä kuusi, joihin sisältyy tarinapelimuoto. Nämä muut viisi ovat Kirby 3D Rumble, Team Kirby Clash, Meta Nightmare Returns, The Arena ja The True Arena. Kirby 3D Rumble on hyvin yksinkertainen pelimuoto, jossa taistelet 3D kentällä ilman mitään taitoja ja sinun täytyy kukistaa kaikki viholliset syömällä heidät ja sylkäisemällä heidät muiden vihollisten päälle. Ei mitään erikoista, mutta nopeaa ja mukavaa vaihtelua tarinamuotoon. Team Kirby Clashissä taistelet kerrallaan yhtä vastusta vastaan. Saat valita neljästä eri roolista, mitkä ovat Sword Hero, Hammer Lord, Dr Healmore ja Beam Mage. Jokainen rooli kuvastaa jotain tiettyä taitoa, mutta jokaisella on myös yksi erikoinen taito. Esimerkiksi Sword Hero pystyy luomaan alueen, missä ollessa ei ota vahinkoa ja Dr Healmore voi luoda alueen mikä parantaa. Tämä pelimuoto on luotu hyvin RPG-pelin tapaisesti ja tehtävät on nimetty questeiksi ja taistelussa voi satunnaisesti tulla jotain tekstiä RPG-pelien tyyliin. Pelimuotoa pelataan kuitenkin tavallisen Kirby-pelin tapaisesti. Tätä pelimuotoa voi myös pelata neljän pelaajan voimin ja peli tukee Download Playta, joten muiden pelaajien ei tarvitse omistaa peliä. Jos kuitenkin haluaa pelata yksin, niin taisteluihin tulee tietokonepelaaja mukaan.

Meta Nightmare Returnsissa pelataan Meta Knightilla muokatussa tarinamuodossa. Tämä pelimuoto avautuu vasta myöhemmin, joten en kerro siitä tämän enempää. Se on kuitenkin todella mukavaa ja erilaista pelattavaa tarinamuodon jälkeen. The Arena avautuu myöhemmin pelissä ja The True Arena avautuu vasta, kun on mennyt The Arenan läpi. The Arena on hyvin tuttu pelimuoto, sillä se on ollut monissa Kirby-sarjan peleissä. Tässä pelimuodossa taistelet kaikkia vastuksia vastaan peräjälkeen. Saat kuitenkin valita vastusten välissä uusia taitoja ja saat myös ruoka esineitä. Tässä pelimuodossa ei ole mitään erikoista, mutta se tuo haastetta tähän suhteellisen helppoon peliin. Jos haastetta ei ole kuitenkaan tarpeeksi, voit haastaa itsesi The True Arenassa, mikä on vain The Arenan vaikeampi muoto.

Peli näyttää myös todella hyvältä varsinkin 3D-efektin kanssa. Maailma on hyvin värikäs ja pehmeä. Musiikki on myös todella hyvän kuuloista, kuten muissakin Kirby-sarjan peleissä. Äänimaailma on yleisestikin hyvin pehmeä ja rauhallinen. Nämä eivät kuitenkaan ole mitään ihmeellistä verrattuna muihin Kirby-sarjan peleihin vaan ovat sitä mihin monet ovat jo tottuneet.

Yhteenveto

Kirby: Planet Robobot on kaikin puolin onnistunut ja viihdyttävä peli, joka pitää mainiosti Kirby-sarjan tunnelmaa yllä. Vaihtelevuutta löytyy paljon ja robottien tuominen peliin oli hyvin erilainen, mutta silti onnistunut päätös. Kerättävää ja tekemistä löytyy paljon ja kontrollit toimivat mainiosti. Pelimuotojakin on useita, jotka jaksavat viihdyttää. Pelin ollessa suhteellisen helppo, haastettakin löytyy erityisesti The True Arenan kautta. Peli myös näyttää ja kuulostaa hienolta. Vaikka peli on kaikin puolin hyvä, löytyy siitä yksi huono puoli. Tämä asia ei kuitenkaan koske kaikkia pelaajia, mutta itseäni se haittasi jonkin verran. Vaikka pelissä on vaihtelevuutta paljon ja se on jollain tavalla erilainen sarjan muihin peleihin verrattuna, peli oli silti liian samantapainen muiden Kirby-sarjan tasoloikkapelien kanssa. Itse olen pelannut melkein kaikki Kirby-sarjan pelit läpi ja huomasin tässä vaiheessa, että pelisarjaa pitäisi muuttaa jollain tavalla. Sen ei tarvitse olla iso muutos, mutta jotain täytyy kuitenkin tehdä. Yksi ratkaisu olisi myös julkaista välillä erilaisia spin-off tyylisiä pelejä, mikä itse asiassa tehtiin viime vuonna Kirby and the Rainbow Brushin kanssa. Kirby: Triple Deluxesta on kuitenkin vain kaksi vuotta ja se oli suhteellisen samantyylinen tämän pelin kanssa. Suosittelen kuitenkin peliä niin sarjan uusille kuin vanhoille tuttaville. Sarjan veteraanit voivat kuitenkin lykätä hiukan pelin ostamista, ettei Kirby pursua korvista ulos, mutta ne, eivät ole pelanneet pitkään aikaan tai ollenkaan Kirby-sarjan pelejä voivat marssia suoraan ostamaan pelin.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.