Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Kirby Star Allies

Kirbyn on taas jälleen aika pelastaa Dreamland ja samalla koko galaksi. Kirbyn ei tarvitse kuitenkaan tehdä kaikkea työtä itse, vaan tällä kertaa Kirbyllä on ystäviä auttamassa. Kirbyn seikkailuja on nähty jo 16 vuoden ajan, mutta jaksaako pienen vaaleanpunaisen palleron seikkailut innostaa vieläkin vai tarvitsisiko sarja vihdoinkin jotain uutta?

Ahmatti asialla

Sankarimme Kirby on taas nukkumassa puun varjossa, kun Kuningas Dededen linnaan tipahtaa sydän, joka pursuaa tummaa usvaa. Kirby sattuu heräämään nokosiltaan ja huomaa, ettei kaikki ole kunnossa Kuningas Dededen linnassa ja lähtee piakkoin ottamaan asiasta selvää. Tästä voi kehittyä jälleen uusi seikkailu, jossa Kirby pelastaa Dreamlandin Kuningas Dededeltä, mutta myös jotain isompaa saattaa olla tekeillä. Tarina on itsessään hyvin normaali Kirby-pelien tarina. Kirby herää ja lähtee pelastamaan Dreamlandia joltain kammottavalta ja kaikki juhlii lopussa. Tässä, kuten sarjan muissakin peleissä, se on vain antamassa syyn kaikelle hauskanpidolle. Tarinaa on kuitenkin viihdyttävä seurata pelkästään hienojen välivideoiden takia, joita ei kuitenkaan ole hirveästi, mutta mitään uutta ei kannata odottaa.

Kirby Star Alliesin tarinamuodossa pääset vaeltelemaan eri maailmoissa. Jokaisessa maailmassa on eri kenttiä, joista voi palapelin palasia tai painikkeita, joilla avataan salaisia kenttiä tai Dream Palace. Dream Palacesta saat mukaasi erikoisempia ystäviä, kuten Kuningas Dededen. Kentissä voit perinteisesti syödä esineitä tai vihollisia ja hyppiä, mutta tällä kertaa käytössäsi on sydän. Heittämällä sydämen viholliseen voit ystävystyä hänen kanssaan ja hän tulee puolellesi. Sinulla voi olla kerrallaan vain kolme ystävää mukanasi. Ystäväsi taistelevat rinnallasi oman mielensä mukaan. Voit itse myös varastaa vihollisten taidon syömällä hänet. Pelissä on 28 erilaista taitoa ja jokaisella on omat liikesarjansa. Kaikkia liikesarjoja ei pakosti edes tulisi ajatelleeksi, joten pelin sisäinen liikesarja-manuaali tulee hyödyksi. Voit myös yhdistää tiettyjä taitoja ystäviesi kanssa, jonka avulla saa lisää potkua taitoihin. Esimerkiksi tulen ja miekan voi yhdistää, jolloin miekka muuttuu tulimiekaksi. Taitojen avulla voi myös ratkoa kenttien sisäisiä pulmia, jotka ovat todella yksinkertaisia. Kenttien lopuksi pääsee pelaamaan minipeliä, jossa täytyy painaa nappia juuri oikeassa kohdassa, päästäkseen mahdollisimman korkealle. Tällä voi ansaita lisää palapelin osia. Palapelit ovat erilaisia Kirby-aiheisia kuvia. Maailman lopuksi pääsee myös kamppailemaan vastusta vastaan.

Mitä jälkiruuaksi?

Tarinapelimuodon lisäksi pelissä on neljä muuta pelimuotoa. Guest Star ???? Star Allies Go!, Chop Champs, Star Slam Heroes ja The Ultimate Choice. Guest Star ???? Star Allies Go! -pelimuodossa valitset jonkin Kirby-maailman asukeista pelattavaksi hahmoksi ja pelaat erilaisia kenttiä läpi, jotka on valikoitu tarinapelimuodosta. Pelimuoto toimii muuten samalla tavalla kuin tarinamuoto, mutta voit matkan varrelta kerätä erilaisia esineitä, jotka voimistavat hahmoasi. Chop Champs -pelimuodossa yrität hakata mahdollisimman paljon puuta aikarajan sisällä, samalla varoen vihollisia. Minipelin idea on yksinkertaisuudessaan tämä ja voit pelata pelata sitä joko liikeohjauksella tai tavallisesti nappeja painamalla. Star Slam Heroes -pelimuodon idea on yhtä yksinkertainen kuin Chop Champsin. Yrität lyödä meteoriitin mahdollisimman kauas käyttäen pesäpallomailaa. Lataat lyöntiäsi mahdollisimman paljon ja lyöt juuri oikeaan aikaan. Tätä pelimuotoa voi myös pelata liikeohjauksella tai pelkästään nappeja painamalla. The Ultimate Choice -pelimuodossa sinun täytyy voittaa tietyn verran vastuksia peräkkäin. Vastuksien määrä määräytyy valitsemastasi vaikeustasosta, mutta mitä isompi vaikeustaso sen enemmän palapelin palasia saat. Valitset itsellesi ja kolmelle ystävällesi taidon ja pelaat pelimuodon loppuun asti näillä taidoilla. Kaikkia pelimuotoja, mukaanlukien tarinapelimuotoa, voi pelata yksin tai kavereiden kanssa, joten tästä saa ainakin hiukan lisää nautintoa.

Kontrollit toimivat pelissä todella hyvin, niin kuin pitääkin, sillä peli ei ole hirveän monimutkainen. Kontrollit toimivat hyvin myös kaikilla ohjaustyyleillä. Pelissä on myös amiibo-tuki ja jokaisella amiibolla saa palapelin osia. Peli näyttää tuttuun tapaan hyvin värikkäältä ja kauniilta. Pelin värikkyys herättää vanhat muistot mieleen ja varsinkin pelin välivideoita on ilo katsella. Musiikki pelissä on myös todella hienon kuuloista ja vaikka se on suurimmaksi osaksi tutun kuuloista, on sitä silti vieläkin ilo kuunnella.

Yhteenveto

Kirby Star Allies on hauska ja nautinnollinen peli, jonka kanssa voi viettää aikaa niin yksin kuin porukallakin. Pelissä ei ole hirveästi uutta sarjan muihin peleihin verrattuna, mutta ei siinä pakosti tarvitsekaan olla, sillä pelin kaava toimii. Kerättävääkin riittää pelissä palapelien kautta ja tarinan läpäisemisen jälkeen voikin keskittyä lähemmin minipelien tarjontaan. Minipelit tarjoavat hauskaa viihdykettä, mutta ovat itsessään hyvin lyhyitä. Tarina ei ole myöskään kuin viiden tunnin pituinen, mutta jokainen minuutti oli pelin parissa hauskaa. Kontrollit toimivat pelissä hyvin istui sitten mukavasti kotona sohvalla tai makasi sängyllä. Peli näyttää hyvin värikkäältä ja kuulostaa hienolta, kuten Kirby-pelit yleensäkin. Suosittelen peliä kaikille, jotka eivät kammoa tasoloikkapelejä, sillä tästä pelistä saa paljon hupia koko pelin ajaksi.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.