Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Kirby's Extra Epic Yarn

Kirby’s Epic Yarn julkaistiin vuonna 2011 Wiillä ja sai uuden version kahdeksan vuotta myöhemmin 3DS:llä. Kirby's Extra Epic Yarniin on lisätty uusia power-uppeja, uusi pelimuoto ja kaksi uutta minipeliä. Onko peli vieläkin hauskaa pelattavaa vai onko peli vanhentunut huonosti?

Pinkki ja pyöreä lanka

Peli alkaa, kun pinkki ja pyöreä ahmattimme vaeltaa Dream Landissa ja löytää hieman kummallisen näköisen tomaatin. Sen pidempään pohtimatta Kirby ahmaisee tomaatin mahaansa. Tomaatti sattui kuitenkin olemaan ilkeän velho Yin-Yarnin, joka on muuttanut Dream Landin asukkaita langaksi. Kirby ei suostu palauttamaan tomaattia, joka oli tehty langasta ja Yin-Yarn päättää lähettää Kirbyn lanka maailmaan nimeltä Patch Land. Täällä Kirby tapaa Prinssi Fluffin ja huomaa samalla, että on muuttunut langaksi. Patch Land ei ole kuitenkaan yhtenä kappaleena vaan eri alueet ovat irronneet toisistaan. Kirby päättää auttaa Prinssi Fluffia palauttamaan Patch Landin yhdeksi kappaleeksi ja he lähtevät etsimään taika lankaa. Tarina ei ole mitenkään erikoista, mutta sitä ei Kirby-sarjalta odotakaan. Tarina antaa pelille hyvän alkuasetelman ja tarinaa kerrotaan satukirjan tapaisesti kertojan kertomana.

Neulontaa ja virkkaamista

Pelissä seikkaillaan eri maailmoissa, joissa jokaisessa on neljä kenttää ja vastus. Maailmoissa voi vielä avata kaksi lisäkenttää pärjäämällä vastuksessa hyvin. Pelissä on myös Quilty Square, jossa sinulla on oma asunto. Voit sisustaa asuntoasi erilaisilla esineillä, joita voit löytää kentistä tai ostaa kaupasta. Voit myös sisustaa muita asuntoja, jotta niihin muuttaisi uusia asukkaita. Pääset pelaamaan erilaisia minipelejä asukkaiden avulla, kuten piilosta, jossa sinun täytyy löytää hahmoja eri kentistä. Kirby ei voi enää imaista vihollisia lankamaisuutensa takia, mutta vihollisia vastaan voi nyt heilauttaa langan viholliseen ja muuttaa sen lankakeräksi ja heittää muita vihollisia kohti. Kentistä löytyy erilaisia power-uppeja, koska vihollisilta ei voi enää varastaa taitoja. Power-uppien avulla voi esimerkiksi heittää pommeja tai nuppineuloja tai heiluttaa metallilangasta tehtyä miekkaa. Kentissä tarvitsee päästä tavallisesti kentän loppuun, mutta matkalla voi kerätä sisustusesineitä tai musiikkilevyjä, joita on jokaisessa kentässä kolme. Kentissä on käytetty myös pelin lankamaisuutta hyödyksi. Esimerkiksi sinun täytyy vetää tasoja lähemmäs kiristämällä lankaa tai heilauttaa itsesi paikasta toiseen langan avulla. Maailmojen pomotaistelut ovat myös mukavan erilaisia, sillä jokaiseen täytyy löytää erilainen taktiikka. Peli on hyvin helppo, sillä et voi kuolla, vaan menetät kentässä kerättyjä helmiä, jotka toimivat valuuttana kaupassa, mutta peliin on lisätty hieman vaikeampi pelimuoto Devilish Mode. Devilish Modessa sinua seuraa lentävä paholainen, joka hyökkää kimppuusi tai tiputtelee esineitä päällesi. Kuolet myös viidestä osumasta, mutta saat matkalla täytettyä kuntopisteitä. Saat leimoja riippuen siitä, kuinka paljon kuntopisteitä sinulla on kentän lopussa ja kerätessäsi tarpeeksi saat erilaisia sisustus esineitä. Ilman Devilish Modea peli olisi todella tylsä hieman kokeneemmille pelaajille, mutta vaikka peli ei ole vieläkään kovin vaikea, on silti mukava, ettei pelissä voi vain juosta vihollisia päin. Kenttäsuunnittelu on myös hauska, sillä eri kentissä voi muuttua eri asioiksi. Esimerkiksi isoksi tankiksi, Ufoksi tai delfiiniksi. Pelattavuus muuttuu näissä kohdin täysin ja tämä tuo hieman vaihtelua peliin.

Turhaa täytettä

Pelissä on myös kaksi uutta minipelimuotoa Dedede Gogogo ja Slash and Bead. Molemmissa tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon helmiä. Dedede Gogogossa juostaan Kuningas Dededellä keräten helmiä ja tuhoamalla esteitä heiluttamalla vasaraa, samalla varoen pääkallomerkkejä. Slash and Beadissa lennetään Meta Knightilla keräten helmiä ja kukistaen vihollisia automaattisesti etenevässä kentässä. Molemmat pelimuodot ovat hyvin lyhyitä ja niissä on vain neljä kenttää pelattavana. Molemmissa pelimuodoissa saa myös mattoja, joilla voi sisustaa omaa asuntoaan. Nämä pelimuodot eivät ole kovin hauskoja ja ne on nähty todella nopeasti.

Kontrollit ja peli toimii hyvin, vaikka pelistä on poistettu pari ominaisuutta, mitkä ovat Kirby-sarjassa tuttuja, kuten et voi enää imeä vihollisia tai lentää. Pelissä ei ole myöskään 3D-efektiä ollenkaan. Maailma näyttää hyvin värikkäältä ja hienolta ja viholliset ja alueet on saatu hyvin muutettua lankamaiseen muotoon. Musiikki on myös todella rauhallista ja hauskaa, joka on tuttua Kirby-peleille. Pelissä voi myös käyttää erilaisia Kirby-aiheisia amiiboja, joiden avulla saa käyttöön erilaisia hattuja ja saa käyttöön jonkin power-upin.

Yhteenveto

Kirby's Extra Epic Yarn on hyvin hauska Kirby-sarjan peli, joka korjaa Wii-version pieniä vikoja, mutta ei tarjoa oikeastaan mitään uutta Devilish Moden lisäksi. Helppoutensa takia peli oli alun perin suhteellisen tylsä kokeneille pelaajille, mutta Devilish Mode korjaa tätä asiaa hieman, vaikka se ei vaikeuta peliä kovinkaan paljon, mutta antaa edes jonkinlaista haastetta. Tarina ei ole mitenkään erikoinen, mutta satukirjamaisuutensa ja kertojan avulla sitä on kiva seurata. Maailmat ovat myös hyvin erilaisia ja niissä on mukava seikkailla. Vastukset ovat myös erilaisia ja niitä vastaan on hauska taistella, kun jokaiseen vastukseen ei täydy käyttää samanlaista taktiikkaa. Peli ei ole kovinkaan pitkä, sillä sen pääsee noin neljässä tunnissa läpi ja kaksi uutta minipeliä eivät lisää tähän paljoa, mutta pelissä on paljon kerättävää sisustustarvikkeiden ja musiikin kautta. Maailma näyttää värikkäältä ja musiikki kuulostaa hyvältä. Peli soveltuu hyvin perheen pienimmille ja hieman varttuneimmille pelaajille, mutta kokeneet pelaajat eivät saa pelistä paljoa irti, ellei sitten ole kova Kirby fani, sillä vaikka pari ominaisuutta on poistettu, on peli silti täysverinen Kirby-peli.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.