Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

LBX: Little Battlers eXperience

LBX: Little Battlers eXperience on Level-5:n kehittämä ja Nintendon julkaisema toimintapeli Nintendo 3DS:lle. Oletko tarpeeksi kyvykäs ohjaamaan uusia LBX-robotteja vai kannattaako sinun edes yrittää.

Taskukokoisia robotteja

LBX: Little Battlers eXperience alkaa päähahmon Vanin menosta maailmanmestaruus liigaan nimeltä Artemis. Menemme kuitenkin ajassa taaksepäin ja katsomme miten kaikki tämä sai alkunsa. Heti alussa pääset harjoittelemaan lainatulla LBX-robotilla, sillä äitisi ei ole antanut sinun ostaa vielä omaa. Sinulle opetetaan taistelemisen alkeet ja pelin edetessä sinulle opetetaan paljon monimutkaisempia asioita. LBX-robotit ovat kämmenen kokoisia ja ottelut käydään erilaisilla pienillä areenoilla. Areenoille voi ilmestyä erilaisia power-uppeja, joista voi saada yllättäviä etuja otteluiden kääntämiseen esimerkiksi lisää energiaa, nopeutta, voimaa ja niin edelleen. Maastoa voi ja kannattaa käyttää hyödyksi esimerkiksi ammusten torjumiseen ja usein mitä korkeammalla on sitä helpompi sieltä on ampua. Tavallisten iskujen lisäksi pelissä on myös erikoisiskut, joilla saa tehtyä hiukan enemmän vahinkoa vastustajalle. Näitä iskuja on kuitenkin helppo väistää, jos vain tietää miten. Jos sinua isketään erikoisiskulla, voit lyhyen ajan sisällä päättää torjutko, hyppäätkö vai koitatko väistää sivulle. Et kuitenkaan tiedä mikä erikoisisku on tulossa, mutta kerran epäonnistuttua tiedät suurella varmuudella mitä sieltä on tulossa. Voit myös käyttää erikseen erilaisia esineitä esimerkiksi parantaa itseäsi kesken tappelun.

Go Go mini rangers!

LBX-robotteja voi myös muokata melkein minkä näköiseksi vain. Pelin edetessä saat paljon uusia osia joiden avulla saat robottisi näyttämään vaikkapa paavilta. Ulkonäkö ei kuitenkaan ole kaikki kaikessa vaan eri osista kannattaa ottaa ne, mitkä nostavat haluamaasi aluetta esimerkiksi nopeutta ja voimaa. Tappeluiden jälkeen robottia kannattaa aina silloin tällöin huoltaa, koska mitä enemmän huoltomittari putoaa sitä vähemmän robotti kehittyy otteluiden jälkeen.

Otteluiden välissä voit seikkailla päähahmolla pitkin kaupunkia ja tutustua uusiin henkilöihin. Voit saada heiltä myös osoitteen, jonka avulla voit haastaa heidät milloin vain. Joissain alueilla tulee myös satunnaisia otteluita, missä pääsemme kokemaan mahdollisesti pelin ainoan huonon puolen. Itselläni ei ole mitään satunnaisia otteluita vastaan, mutta tässä pelissä niitä tulee todella useasti ja mikä pahempi otteluihin pääseminen vie paljon aikaa. Ensin peli ilmoittaa minkälainen ottelu käydään, sen jälkeen pääset vielä huoltamaan robottiasi ja vasta sitten pääset ottelemaan. Tämä ei olisi läheskään niin vaivalloista, jos valmistelu ruutu olisi poistettu ja otteluun olisi päässyt välittömästi. Pelistä löytyy myös erilaisia ottelu tyyppejä ja sääntöjä esimerkiksi kolme vastaan kolme ja kolmesta kaadosta voittaa tai yksi vastaan yksi ja toisen robotin tuhoamisesta voittaa. Tämä on mukavaa ettei ottelut ole joka kerta samanlaisia.

Musiikki on miellyttävää pelissä ja sitä jaksaa kuunnella mielellään vaikkei olekaan mitään erityistä. Peli myös näyttää todella hyvältä ja varsinkin anime-tyylisiin väli videoihin on selvästi panostettu, mikä ei ole ihme, kun LBX-sarjasta valmistettu anime. Odotin myös peliltä todella huonoa englanti-dubbausta, mutta yllätyksekseni dubbaus oli todella hyvin tehty. Kontrollit ja 3D toimii hyvin odotetulla tavalla. Voit myös pelata otteluita lokaalisti muiden pelaajien kanssa.

Yhteenveto

LBX: Little Battlers eXperience on yllättävän mukava toimintapeli erilaisilla LBX-roboteilla varustettuna. Pelissä kaikki paitsi satunnaisten otteluiden rytmittäminen on tehty todella hyvin. Lähestyessäni tätä peliä odotin jonkinlaista lasten peliä, huonosti tehdyllä tarinalla ja yksinkertaisella pelattuvuudella, mutta vaikka peli on selvästi suunnattu hieman nuoremmalle ikäpolvelle niin vanhemmatkin pelaajat voivat nauttia pelistä samalla tavalla. Tarina on myös todella hyvin kerrottu, vaikkei olekaan mitään tajunnanräjäyttävää ja pelattavuuskaan ei ole niin yksinkertaista, joten pelkällä lyöntinapin räpyttämisellä ei pitkälle päästä. Suosittelen peliä varsinkin perheen pienimmille, mutta suosittelen hieman vanhemmankin pelaajakunnan harkitsemaan pelin ostoa.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.