Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

LittleBigPlanet 3

LittleBigPlanet 3 on PS3:lle ja PS4:lle julkaistu pulma-tasoloikkapeli, jonka on kehittänyt Sumo Digital ja julkaissut Sony Computer Entertainment. Jaksaako säkkipojan ilmeet ja kujeet viihdyttää vielä vai olisiko jo aika suurempaan muutokseen?

Tarina on pelissä hyvin tavanomainen ja lapsiystävällinen, mutta siitä en aio puhua sen enempää. Alussa peliä opetetaan pelaamaan hyvin nopeasti, eikä pelin kontrolleissa ole mitään ihmeellistä tai vaikeaoppista. Alun tutoriaali on mukava pelata läpi vaikka tietäisikin jo kontrollit kertojan takia. Suomenkieliset dubbaukset on tehty mahtavasti ja niitä on mukava kuunnella koko pelin ajan. Kertoja heittää myös aika ajoin hyvää läppää ja on muutenkin humoristinen.

Mitä enemmän, sitä parempi

Pelissä voi pelata neljällä eri hahmolla, jotka ovat Säkkipoika, Swoop, Toggle ja OddSock. Jokaisella hahmolla on oma tapansa pelata peliä ja se tuo paljon vaihtelua peliin. Voit esimerkiksi lentää Swoopilla tai muuttaa kokoasi Togglella. Näiden uusien hahmojen myötä peli saa paljon uutta intoa ja tapoja pelata peliä. Pelissä voi pelata yhteensä neljä ihmistä, joten jokainen pelaaja voi valita itselleen erilaisen hahmon. Voit tuttuun tapaan tehdä hahmoista juuri haluamasi näköisiä antaen heille erilaisia vaatteita ja kampauksia. Jos tililläsi on liikaa rahaa voit myös ostaa uusia asuja ja tarinoita itsellesi. Voit myös lunastaa muutamia ilmaisia asusteita kaupasta säästäen lompakkoasi.

Kenttiä on jo valmiiksi sopiva määrä pelissä, mutta voit helposti tehdä omia kenttiä tai pelata muiden tekemiä kenttiä, joita on kirjaimellisesti miljoonia. Kenttä editorissa saa aikaiseksi tavallisia 2D-tyylisiä, kuten toiminta täytteisiä 3D-kenttiäkin. Kenttien tekemisessä luovuudellasi on vain taivas rajana. Pelattava ei lopu pelistä koskaan, koska uusia kenttiä tulee jatkuvasti lisää.

Voit pelata myös erilaisia Popit-pulmia, joissa yrität edetä asettamalla erimuotoisia palikoita kentälle. Näissä ei ole mitään sen kummempaa, mutta ne tuovat peliin aina aika ajoin mukavaa pientä pulman ratkontaa.

Musiikki on hyvin nautittavan kuuloista ja sitä jaksaa kuunnella koko ajan vaikkei mitään muistettavia tai svengaavia kappaleita olekaan. Pelin yleinen ilme on hyvin värikäs ja hauska ja se saa yleisesti aina hyvälle mielelle. Kaikkia palikoita ja maisemia on mukava katsella ja ne luovat kentälle juuri sopivan tunnelman.

Yhteenveto

LittleBigPlanet 3 on oikein hauska ja nautittava tasoloikkapeli, joka sopii perheen pienimmillekin. Peliin on tuotu paljon uusia elementtejä kolmen uuden hahmon kautta. Peliä on helppo ja mukava pelata ja sitä voi pelata jopa kolmen muun henkilön kanssa samalta sohvalta tai netin välityksellä. Vaikka musiikki ei olekaan mitään erikoista on pelin ilme ja maisemat hyvin kauniin näköisiä ja värikkäitä. Pelistä ei myöskään lopu pelaaminen ainakaan heti, koska voit itse tehdä omia tai pelata muiden tekemiä kenttiä, joita löytyy yllin kyllin. Pelin ollessa hyvin yksinkertainen, ei minulla ole juuri paljoa sanottavaa siitä. Peli sopii hyvin perheen pikkuväelle, mutta myös vanhempi väki voi nauttia pelistä samalla tavalla.