Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Mario Party 10

Mario Party 10 on Nd Cuben ja Nintendo SDP:n kehittämä ja Nintendo julkaisema Mario Party sarjan 10. osa Wii U:lle. Peli on aikaisempien osien tapaan lautapelin tapainen koko perheen massiivinen minipelien kyhäelmä. Jaksaako sarja vielä kiinnostaa uusien minipelien kanssa vai olisiko jo aika uudistaa sarjaa radikaalisti?

Bileet pystyyn

Pelissä on yhteensä kolme pääpelimuotoa: Amiibo Party, Bowser Party ja Mario Party. Amiibo Partyssa kamppaillaan yhteendä neljän hahmon kanssa pienellä laudalla yhteensä kymmenen kierroksen ajan. Tavoitteena on kerätä mahdollisimman monta tähteä. Jokaisen kierroksen jälkeen joutuu kamppailemaan muiden pelaajien kanssa jossain minipelissä ja niiden voittaja saa kolikoita. Kolikoita tarvitaan ostamaan tähtiä ja jokainen tähti maksaa aina 20 kolikkoa. Tämä pelimuoto on pienin, lyhyin ja yksinkertaisin kaikista ja sitä pelatakseen tarvitsee vähintään yhden amiibon. Bowser Party on yhteensä viiden pelaajan pelimuoto, jossa yksi pelaaja pelaa Kuningas Koopalla (Bowser) ja yrittää estää muiden pelaajien etenemisen. Jokainen pelaaja aloittaa pelin tietyllä määrällä sydämiä ja Kuningas Koopa yrittää saada heitä kiinni ja sitten ottaa eri minipeleissä heiltä sydämiä pois. Yksinkertaisesti se voittaa, joka onnistuu tehtävässään. Mario Party taas on perinteinen pelimuoto, jossa kaikki neljä pelaajaa matkustavat samassa ajoneuvossa, ja koittavat saada mini-tähtiä mahdollisimman paljon aina omalla vuorollaan laudalta ja minipeleistä. Tässä pelimuodossa käytetään samoja lautoja kuin Bowser Partyssa ja suurinosa laudoista on merkitty noin 30 minuuttia kestäväksi, mutta itselläni ei mennyt koskaan niin kauan ja se riippuu myös kanssa pelaajista paljon.

Näistä kolmesta pelimuodosta hauskin oli selvästi Bowser Party, koska on aina hauskaa yrittää pilata kavereiden eteneminen pelissä. En ole pelannut Mario Partya kunnolla sitten Nintendo 64:n ja olen vain pari tuntia pelannut Mario Party 9:ä, joten en ole varma kuinka uusi uudistus se on, että kaikki matkustavat samassa ajoneuvossa koko pelin ajan. Mielestäni se on huono asia, koska itse pidin enemmän siitä, että kaikki olivat individuaalisesti kentällä ja kamppailivat täten voitosta. Pelistä tuntuu olevan melkein kokonaan kilpailuhenkisyys poistettu tämän seikan takia.

Pikku pelattavaa

Uusia minipelejä on yli 70, joten vaihtelua ainakin riittää. Minipelit ovat hyvin hauskoja ja kilpailuhenkisiä eikä niitä pelatessa tule ainakaan heti tylsää. Pelissä on myös kaikenlaisia bonus pelejä, joita voi pelata yksin tai porukassa. Eri minipeleillä on tottakai aina omat kontrollit, mutta onneksi jokainen minipeli on yksinkertainen niin tajuaa heti miten mitäkin pelataan.

Peli vaatii Wii remoten pelattavakseen vaikka haluasit pelata vain yksin. Ainoa pelimuoto, jota voi pelata ilman Wii remotea on Bowser party, jos pelaat Kuningas Koopalla. En ymmärrä miksi edes yksi pelaaja ei voisi pelata tavallisesti Gamepadilla, mutta voi olla, että kaikki ohjaimen heilutukset eivät toimisi yhtä hyvin.

Musiikki on hyvin mukaansa tempaavaa pelissä ja sitä jaksaa mielellään kuunnella pelatessa vaikkei mitään kummallista olekaan, mutta ei se sellaista tarvitsekaan olla tällaisessa pelissä. Peli näyttää nätiltä ja iloiselta ja maailmat ovat muutenkin hyvin hienosti suunniteltu.

Toads Roomista voi käydä kaupassa, katsella erilaisia haasteita, selata kuvia ja kuunnella musiikkia. Pelatessa ansaitsee aina tietyn verran pisteitä, joita voi käyttää kaupassa. Kaupasta voi ostaa uusia ajoneuvoja, hahmoja, musiikkia jne. Pelissä on erilaisia haasteita, kuten tuhoa Kuningas Koopalla jossain minipelissä tietyn verran hahmoja tai pelaa kaikki laudat läpi.

Yhteenveto

Mario Party 10 on viihdyttävä koko perheen peli, jota voi pelata yksin tai porukassa. Peli tarjoaa paljon pelattavaa yli 70 uuden minipelin ja monien jännittävien lautojen kanssa. Tästä löytyy ryhmien tai perheiden illanvietoksi paljon hauskaa pelattavaa. Ainoana huonona puolena on kilpailu tunteen pieni puute, kun kaikki ovat aina samassa ajoneuvossa. Suosittelen pelejä kaikille, jotka haluavat pelata joko yksin tai ryhmässä hauskoja minipelejä, mutta suosittelen myös pelaamaan tätä peliä mieluummin porukalla, koska se on aina hauskempaa.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arvio kappaleesta.