Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Mario Party: Star Rush

Mario Party: Star Rush tuo Mario Party -pelisarjan Nintendo 3DS:lle jälleen kerran. Mario Party: Star Rush uudistaa sarjaa hieman tavanomaisesta Mario Party -pelistä, mutta riittääkö se pitämään sarjan oman genrensä kuninkaana?

Tie tähtiin

Mario Party: Star Rushissa on useita eri pelimuotoja, joita saa avattua peliä pelaamalla. Heti alussa sinulla on avattuna Character Museum, minipelit ja Toad Scramble. Character Museum ei ole niinkään pelimuoto, vaan paikka missä voit tarkastella avattuja hahmoja ja vihollisia. Minipeleissä voit pelata haluamiasi minipelejä, joita olet avannut. Toad Scramble on ensimmäinen varsinainen pelimuoto ja siinä sinun täytyy kerätä mahdollisimman monta tähteä voittaaksesi. Jokainen heittää noppaa samaan aikaan ja liikkuu täten nopan osoittaman luvun verran. Tähtiä saa kentälle ilmestyvistä vastus minipeleistä ja niiden määrä riippuu kentän suuruudesta. Vain minipelin voittaja saa tähden ja muut saavat vain kolikoita. Suurimpana uudistuksena pelissä on se, että peliä ei pelata enää ennalta määriteltyä reittiä pitkin vaan kentällä voi liikkua vapaasti mihin suuntaan haluaa. Tätä voi hyödyntää monella eri tavalla sillä uusi vastus minipeli ilmestyy vasta, kun aikaisempi on menty. Mikäli olet kauimpana minipeli paikasta voit lähteä eri suuntaan odottamaan uutta minipeli paikkaa. Se kuka pääsee ensimmäisenä minipelipaikkaan saa pienen edun, sillä kaikkien muiden täytyy räpyttää nappia päästäkseen minipeliin mukaan. Silloin tällöin käydään tavallisia minipelejäkin, joista voi ansaita itselleen kolikoita. Kolikoiden avulla voi saada itselleen lisää tähtiä. Kun kaikki vastus minipelit on käyty, peli loppuu siihen, mutta jokaisesta kymmenestä kolikosta saa itselleen vielä uuden tähden. Jokaiseen kenttään on asetettu tietynlainen raja tähtiä kohtaan ja jos ylität sen saat Star Rushin. Tästä saat vain lisää pisteitä, joiden avulla voit avata lisää pelimuotoja. Itse pelissä voit käyttää erilaisia esineitä hyödyksi. Näiden avulla voit saada lisää noppia heitettäväksi tai varastaa vastustajilta kolikoita. Voit myös varastaa kolikoita, mikäli osutte vastustajan kanssa samalle alustalle. Tällöin syntyy todella lyhyt minipeli, missä voidaan nostaa kortti ja se kumpi saa isomman luvun voittaa, heittää noppaa tai pysäyttää sekuntikello tietyssä ajassa. Toad Scramblea pelataan nimensä mukaisesti Toadeilla, mutta kentältä voi löytää Mario maailmasta tuttuja kumppaneita. Nämä kumppanit ovat tie voittoon, sillä he auttavat minipeleissä ja nostavat nopan silmälukua. Heti alussa on myös mahdollista saada kumppani joukkueeseesi käyttämällä yhteensopivaa amiiboa ja saat tätä kautta myös esineen käytettäväksi.

Pelatessasi avautuu lisää pelimuotoja ja hahmoja ja selitän tarkemmin kahdesta seuraavasta pelimuodosta, jotka ovat Coinathlon ja Balloon Bash. Coinathlonissa sinun täytyy juosta hahmolla tietyn verran kierroksia. Sinun pitää kerätä kolikoita muutamasta minipelistä, jotka pyörivät jatkuvalla syötöllä. Minipeli vaihtuu aina tietyn ajan jälkeen. Voit myös saada esineitä minipeleistä, joita voit käyttää vastustajasi kiusaamiseen. Tämä pelimuoto on suhteellisen lyhyt ja sopii hyvin pidempien pelimuotojen väliin. Balloon Bash palaa taas tavallisemmalle lautapeli linjalle ja voittaaksesi sinun täytyy kerätä mahdollisimman paljon tähtiä. Kentälle ilmestyy ilmapalloja, joista voi saada kolikoita tai vaihtaa kolikoita tähtiin. Minipeleistä saa myös kolikoita ja niitä tulee aina sen jälkeen, kun 10 kolikon ilmapallo on kerätty. Tätä tapahtuu usein jokaisen vuoron jälkeen, joten minipeleistä ei ole puutetta. Pelimuoto on suhteellisen samankaltainen Toad Scrambleen verrattuna, mutta vain pienempi. Tämäkin pelimuoto on todella mukavaa, varsinkin minipelien ystäville, mutta kunhan muistaa laskea kierrosten määrän 20:stä 10:een ainakin ensimmäisellä kerralla, sillä pelimuoto voi alkaa maistumaan puulta pidemmissä sessioissa.

Pikkupurtavaa

Minipelit ovat olleet Mario Party -sarjan pelissä aina tärkeimmässä osassa. Tämä peli ei muuta perinnettä, sillä minipelejä on paljon, ne ovat monipuolisia ja hauskoja. Kovin usein ei näe samaa minipeliä. Minipelit ovat todella erilaisia toisistaan, sillä joissain käytetään stylusta, kun taas jossain rämpytetään nappeja, puhalletaan mikrofoniin tai ohjataan hahmoa tarkoin. Vastus minipelit ovat myös todella monipuolisia ja kestävät yleisesti pidempään, kuin tavalliset minipelit. Mikä olisi kuitenkaan Mario Party peli ilman muita pelaajia? Pelaajia voi olla yhteensä neljä ja valitettavasti kaikilla pitää olla oma 3DS-konsoli omistuksessa. Tämä on harmi, mutta peliä ei voisi pelata ilman useampaa konsolia. Tämä on ongelma tuodessa peli käsikonsolille. Hyvänä puolena kuitenkin vain yhden täytyy omistaa peli ja muut voivat käyttää Download Play ominaisuutta pelatakseen. Kaikki pelimuodot eivät ole kuitenkaan pelattavissa Download Playn kautta vaan tiettyihin pelimuotoihin tarvitsee oman kopion pelistä. Rajoitetuista pelimuodoista löytyy kuitenkin todella paljon hupia.

Kontrollit ovat pelissä tuttuun tapaan todella hyvät. Ne toimivat niin kentällä pelatessa, kuin minipeleissäkin. 3D-efekti on myös toimiva ja sitä pitää mielellään päällä. Peli on kaikin puolin hienon ja värikkään näköinen. Se ei kuitenkaan ole mitään ihmeellistä eikä sen tarvitsekaan olla tämän tyylisessä pelissä. Musiikki ja äänimaailma on tuttuun tapaan iloista ja mukavaa. Mitään mestariteoksia pelistä ei löydy, mutta se tuskin oli tarkoituskaan.

Yhteenveto

Mario Party: Star Rush on genrensä kermaa ja se viihdyttää uusilla minipeleillään ja pelimuodoillaan. Vaikka peli kärsii hieman ollessaan käsikonsolilla, se ei kuitenkaan haittaa, kun on vihdoin löytänyt porukan, jonka kanssa pelata. Minipelit ja pelimuodot ovat todella hauskaa ajanvietettä ja pienet, mutta merkittävät uudistukset tuovat sarjaan mukavaa vaihtelua. Peli loistaa vieläkin party-genren kuninkaana ja pelissä ei suoranaisesti ole mitään vikaa tai ongelmia. Kaikki toimii kontrolleista musiikkiin vähintäänkin hyvin. Suosittelen pelin ostoa kaikille party-pelien ystäville. Peliä voi pelata yhtä hyvin yksin, mutta mikäli saat porukan kasaan on peli silloin pakko ostos.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.