Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Mario Party: The Top 100

Mario Party -sarja on kestänyt jo 19 vuotta ja tuonut mukanaan lukuisia erilaisia minipelejä. On siis aika muistella menneitä Mario Party: The Top 100 -pelin kanssa ja pelata 100 parhainta minipeliä. Riittääkö 100 minipeliä hauskuuden takaamiseksi vai tarvitsisiko peli jotain muuta?

Vanhaa ja uutta

Mario Party: The Top 100:ssa on viisi erilaista pelimuotoa, jotka ovat 100 Minigames, Minigame Island, Minigame Match, Championship Battles ja Decathllon. 100 Minigames -pelimuodossa voit valita haluamasi minipelin ja pelata sitä. Kaikki minipelit eivät ole kuitenkaan pelattavissa heti alusta vaan voit avata niitä pelaamalla muita pelimuotoja. Minigame Island koostuu erilaisista maailmoista, joissa pelataan tietyn verran minipelejä yksi kerrallaan. Minipelien vastustajat vaikeutuvat pikkuhiljaa. Minipeleistä saa kolikoita ja tähtiä riippuen mille sijoitukselle pääsit. Saat uuden elämän 100 kolikon välein ja menetät mikäli joudut minipelissä viimeiselle sijalle. Kerättyä tietyn verran tähtiä saat avattua uusia minipelejä. Minigame Matchissa pelaat hyvin pienellä laudalla. Saat liikkua laudalla minne vain haluat nopan silmäluvun näyttämän määrän mukaisesti. Laudalla on erilaisia laattoja, joista voi saada erilaisia esineitä, kuten sienen, jonka avulla saa lisää askelia. Tavoitteena on kerätä eniten tähtiä laudalta ja niitä ilmestyy kerrallaan vain yhteen paikkaan. Jokainen tähti kuitenkin maksaa kymmenen kolikkoa. Laudalle ilmestyy myös ilmapalloja, joista saa kolikoita. Ilmapalloja ottamalla aktivoituu minipeli, josta voi voittaa lisää kolikoita. Ennen Minigame Matchin aloittamista valitaan jokin tietty minipeli paketti, kuten N64- tai toiminta-paketti. Kun minipeliä arvotaan, se otetaan valitsemasta paketista. Pelin päätyttyä jaetaan vielä kolme lisätähteä tiettyjen kategorioiden voittajille. Championship Battlesissa on tarkoitus voittaa eniten kolmesta tai viidestä minipelistä. Decathlon-pelimuoto on samankaltainen, mutta siinä otellaa joko viisi tai kymmenen minipeliä ja eniten pisteitä saanut voittaa. Pelissä voi myös katsoa tietoa aikaisemmista Mario Party -peleistä, esineistä tai kuunnella musiikkia Collection-valikosta. Kaikkia muita pelimuotoja voi pelata kavereiden kanssa paitsi Minigame Islandia, joka on tavallaan pelin pääpelimuoto. Peliä voi pelata kavereiden kanssa vaikka he eivät omistaisikaan peliä Download Playn avulla. Näistä kaikista pelimuodoista Minigame Island on kaikista hauskin, jos haluaa pelata peliä yksin ja Minigame Match tuntuu hyvin hätäisesti tehdyltä ja tuntuu kuin se olisi lisätty peliin vain koska haluttiin lisää sisältöä. Championship Battles ja Decathlion kuulostavat melkein samalta, mutta ne eroavat toisistaan tarpeeksi, sillä Championship Battlesissa on pakko voittaa, mutta Decathlionissa tärkeintä on saada mahdollisimman hyvä tulos minipeleistä.

Paljon pelattavaa, mutta minkä hinnalla

Minipelit on valikoitu jokaisesta pääsarjan peleistä ja kymmenestä pelistä on paljon mistä valita. Jokaisessa minipelissä on erilaiset säännöt ja kontrollit. Joissain minipeleissä yritetään kerätä mahdollisimman paljon pisteitä, kun taas toisissa yritetään selviytyä mahdollisimman kauan tai tönäistä vastustaja alas. Kontrollit koostuvat niin tatilla liikkumisesta, nappien räpyttämisestä, konsolin kallistamisesta, styluksella piirtämisestä ja mikkiin puhaltamisesta. Ennen minipelin alkua, minipelin tavoite ja kontrollit kerrotaan ja minipeliä voi myös harjoitella ennen varsinaista yritystä. Jokainen minipeli on omanlaisensa ja kahta samanlaista ei löydy. Minipelejä on mukava pelata ja 100 erilaista minipeliä jaksaa pitää mielenkiintoa yllä.

Kontrollit toimivat hyvin minipeleissä ja niiden ulkopuolella. Jokaisessa minipelissä on eri kontrollit, joten mikään minipeli ei käy ainakaan kontrollien puolesta tylsäksi. 3D-efekti toimii myös hyvin, mutta sitä ei mielellään pidä ainakaan koko aikaa päällä varsinkaan, kun konsolia täytyy käännellä. Pelistä löytyy myös amiibo-tuki, josta saa pientä hyötyä Minigame Island -pelimuodossa. Peli näyttää hyvältä sillä kaikki vanhemmat minipelit on tehty uudelleen. Peli ei kuitenkaan näytä muilta osin mitenkään ihmeellistä, mutta pelissä on perus Mario Party -pelien värikkyys. Musiikki on myös hyvin iloista ja hyvin Mario Party -pelien tapaista. Se ei ole kuitenkaan mitään ihmeellistä.

Yhteenveto

Mario Party: The Top 100 on mukava minipelien kokoelma, mutta valitettavasti se ei tunnu olevan mitään muuta. Pelistä löytyy paljon minipelejä, jotka riittävät pidemmäksikin aikaa, mutta kunnollisen pääpelimuodon puuttuessa pelillä ei ole oikeastaan minkäänlaista selvää suuntaa. Kaikkia minipelejä on hauska pelata ja ne ovat kaikki erilaisia, mutta eri pelimuodot tuntuvat vain hetken huvilta, eikä niihin tule mitään tarvetta palata. Minipelit ovat kuitenkin mukava nostalgia matka ja ne ovat syy palata pelin pariin. Kontrollit toimivat hyvin, peli näyttää suhteellisen hyvältä vaikkakin tavalliselta ja musiikki on mukavaa kuunneltavaa. Suosittelen peliä niille, jotka pitävät todella paljon Mario Party -peleistä ja niille joilla on peliseuraa pelaamaan peliä. Muut voivat odottaa pelin halpenemista ennen kuin pohtivat pelin hankkimista, sillä peli on syystäkin pelkkä spin-off.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.