Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games (3DS)

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games Nintendo 3DS:llä ottaa varaslähdön Rion olympialaisiin. Mukana nähdään monia Mario- ja Sonic-maailmaan kuuluvia hahmoja, joista jokaisen mielessä on kultamitali. Onko varaslähtö kuitenkin tarpeellinen vai olisiko pelin pitänyt pakata ja lähteä naama mutrussa kotia kohti?

Here I go!

Pelissä on kolme eri pelimuotoa ja Pocket Marathonin lisäksi. Rio 2016 Quick Play, Road to Trio ja Versus Mode. Rio 2016 Quick Play -pelimuodossa voi pelata vapaasti valittavaa lajia eri hahmoilla. Peli antaa sinulle vaihtoehdoksi kuusi valittavaa hahmoa ja oman Mii-hahmosi. Jokaisella hahmolla on omat hyvät ja huonot puolensa. Esimerkiksi Sonic on nopea, mutta kärsii taito puolesta ja Kuningas Koopa taas on vahva ja kestävä, mutta kärsii nopeudesta ja taidosta. Lajeja voi valita, joko Olympic- tai Plus-eventsien välillä. Olympic Eventseissä pelataan lajeja tavallisesti niinkuin niitä pitäisikin, kun taas Plus Eventseissä niitä on muutettu. Plus Eventsit tekevät lajeista paljon värikkäämpiä ja nopea tempoisempia. Niihin on lisätty uusia sääntöjä tai tapoja voittaa ottelu. Esimerkiksi keihäänheitossa heitetään monta keihästä ja niiden yhteissumma lasketaan, kun taas 110 metrin estejuoksussa on nousevia esteitä. Tämä tuo paljon mielenkiintoisemman kokemuksen eri lajeihin, jos ne on jo käynyt tylsiksi. Versus Modessa voit kamppailla kavereitasi vastaan lokaalisti joko heidän kanssaan ketkä omistavat pelin tai Download Playn avulla heidän kanssaan ketkä eivät omista peliä. Yhteensä neljä ihmistä voi pelata Versus Modessa. Pocket Marathon on pelin sisäinen ominaisuus, jossa sinun täytyy kävellä yhteensä 42.195 kilometriä pelikonsoli taskussa. Konsolin täytyy olla lepotilassa, jotta kilometrit rekisteröityvät, mutta itse peliä ei tarvitse olla päällä. Saat tietyistä etapeista hedelmiä tai muita esineitä, joita voit käyttää pelin tarinamuodossa eli Road to Rio -pelimuodossa.

Tie Rio de Janeiroon

Road to Rio on pelin tarinapelimuoto, missä pelaat omalla Mii-hahmollasi. Voit valita alussa haluatko treenata Marion vai Sonicin alaisuudessa. Molemmilla on oma tarina, mitkä eivät hirveästi eroa toisistaan. Eri tarinoissa on kuitenkin omat lajinsa, mitä pääsee pelaamaan, mutta kummassakin toistetaan samaa kaavaa. Kun olet valinnut, voit aloittaa treenaamisen. Ennen jokaista päälajia voit suorittaa tietyn määrän harjoituslajeja, millä saa nostettua Mii-hahmon tasoa. Harjoituslajit ovat erilaisia minipelejä, jotka koostuvat oikeista lajeista. Esimerkiksi seiväshyppy ja pitkän matkan uinti. Saat näistä pisteitä, joiden avulla kehityt ja omenoita, joita voit käyttää kaupassa. Kaupasta voit ostaa erilaisia pukuja ja päähineitä, mitkä nostavat taitojasi entisestään. Asusteet vaativat kuitenkin tietyn määrän tähtiä, joita saat aina kun ylenet tason, joten et voi ostaa parhaimpia asusteita välittömästi. Myös Pocket Marathonista saatuja hedelmiä voi käyttää esineiden ostamiseen, mitkä auttavat sinua eri lajeissa, mutta ne kestävät vain tietyn määrän käyttöjä. Sinun täytyy ensiksi suoriutua karsinnoista ennen kuin pääset finaaliin. Sinulla on finaalissa aina kilpailija, toisesta joukkueesta, kuka on joko Marion tai Sonicin joukkueesta riippuen kenet valitsit alussa. Kilpailijasi on aina ottelun paras kilpailija ja hänet sinun täytyy voittaa. Voit harjoitellessasi katsoa itsesi ja kilpailijasi tason ja pohtia oletko vielä tarpeeksi hyvä voittaaksesi. Jokaisen karsinnan jälkeen voit otella toista hahmoa vastaan kyseisessä lajissa. Hän näkyy kartassa tähden kuvana. Nämä ottelut ovat Plus Events -tyylisiä ja jos onnistut voittamaan hänet saat hänet pelattavaksi hahmoksi silloin kun pelaat yksittäisiä lajeja Versus Modessa tai Quick Playssa. Tarina avautuu pikkuhiljaa, kun voitat enemmän mitaleja, mutta se on selvästi sivuosassa ja varsin tavallinen. Peli sisältää myös kolme eri loppua ja niiden hankkimisessa ei kauan nokka tuhise.

Gotta go fast!

Pelattavuus eri lajeissa on onnistuneesti tehty ja monipuolisuuttakin löytyy. Jokaisessa lajissa käytetään eri ohjaustyyliä esimerkiksi 100 metrin juoksussa räpytät vain B-nappia, kun taas keihäänheitossa käytät stylus-kynää. Jokaiseen lajiin on onnistuttu tuomaan monipuolisuutta erilaisten nappi-kombinaatioiden avulla. Jokaiseen lajiin täytyy valmistua opettelemalla miten sitä pelataan. 3D- toimii myös todella hyvin, mutta jos omistaa tavallisen 3DS:n niin se kannattaa ottaa niistä lajeista sillä välin pois, missä tarvitsee käännellä konsolia. New Nintendo 3DS:n omistajat voivat käyttää silloinkin 3D:tä. Pelissä voi myös käyttää Mario- tai Sonic-amiiboa, mitkä muuttavat, joko Mario tai Sonic puvun kultaiseksi. Pelissä on yhteensä 41 pelattavaa hahmoa (20 molemmilla puolilla ja Mii-hahmo) ja 14 lajia, joista jokaisesta on kaksi eri versiota.

Musiikki ei ole pelissä mitään erikoista, mutta se on mukavaa kuunneltavaa pelaamisen yhteydessä. Sen tarkoituksena oli varmaan luoda hieman Brasilian tunnelmaa, missä se kyllä onnistui. Peli näyttää myös hienolta, mutta ei sinänsä ole mitään erikoista. Välivideot näyttää hyvin tehdyiltä ja Rio de Janeiro näyttää myös mukavalta. Tietyissä keskusteluissa kuitenkin vaikuttaa, että vastapuolen kilpailija, kuka tulee tervehtimään jää aina hyvin ulkopuoliseksi.

Yhteenveto

Mario & Sonic at the Rio 2016 Olympic Games on todella mukava ja toimiva varaslähtö Rio de Janeiron olympialaisiin. Pelissä nähdään monia hahmoja ja lajeja, joita on kiva pelata. Lajien monipuolinen pelattavuus lisää myös niiden nautintoa paljon, kun ei tarvitse jokaisessa lajissa käyttää samoja nappeja. Harjoituslajejakin on 30 mitkä tuovat mukavaa vaihtelevuutta tarinamuotoon. Tarina ei sinänsä ole kummoinen ja se on hyvin tavanomainen, mutta se on selvästi sivuosassa ja pelissä on keskitytty enemmänkin itse lajeihin. Tarinamuoto ei kuitenkaan ole kovin pitkä ja muutamassa tunnissa pääsee molemmat tarinat läpi. Kaikkien hahmojen keräämisessä ja harjoituslajien suorittamissa saa kuitenkin hieman pidennettyä peliaikaa. Download Playn avulla voi myös pelata peliä kavereiden kanssa ja Pocket Marathon kannustaa lenkkeilemään erilaisten esineiden avulla. Jos urheilupelit kiinnostavat hieman kevyemmässä mielessä ja Rion olympialaiset kuumottavat ja niskassa on peli ehdoton hankinta. Jos raha ei kuitenkaan polttele taskussa vielä voi odottaa kesään ja ostaa sitten pelin Wii U -version.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.