Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Mario Tennis Aces

Marion ja kumppaneiden on taas aika polttaa spagetin tuomat lisäkilot tenniksen avulla. Tavallisten pelimuotojen lisäksi Marioa koetellaan uuden tarinapelimuodon avulla. Jaksaako tennis Mario-maailmassa enää kiinnostaa vai olisiko aika siirtyä uuteen urheilulajiin?

Ilkeä tennismaila

Mario Tennis Acen tarina alkaa, kun Mario ja Prinsessa Kultakutri (Peach) voittivat Kuningas Koopan ja Juniorin tenniksessä. Voiton juhlinnat eivät kuitenkaan kestä kauan sillä pahamaineiset Wario ja Waluigi esittelevät uutta Lucien tennismailaansa. Luigi ei kuitenkaan malta olla pitämättä näppejään erossa mailasta, jolloin mailan paha henki ottaa Luigin hallintaansa. Wario, Waluigi ja Luigi lähtevät saman tein palauttamaan mailan todellista voimaa. Mario ei tätä salli vaan lähtee Toadin kanssa estämään heitä. Tarina ei ole mitään kummallista, kuten saattoi odottaa, mutta tarinapelimuoto eli Adventure-muoto toimii enemmänkin tutoriaalina pelille.

Adventure-muodossa matkustat maailmalla kentästä kenttään ja kentissä sinua odottaa jokin tietty vastustaja tai haaste ja alueiden lopussa pääset ottelemaan vastusta vastaan. Ensimmäisissä kentissä sinulle opetetaan kaikki tarvittavat tiedot perusteellisesti. Kentissä, joissa sinulla on vastustaja, toimii yksinkertaisesti. Sinun tarvitsee vain voittaa hänet tennis ottelussa. Kentissä voi kuitenkin olla jotain häiritseviä tekijöitä, kuten Piranha kasveja tai lenteleviä peilejä. Ottelut eivät ole kuitenkaan kovin vaikeita, sillä vastustaja on yleensä tohelo. Haaste kentissä sinun täytyy esimerkiksi kerätä pisteitä kaatamalla tauluja tai palautella palloa vastustajalle mahdollisimman kauan. Vastukset perustuvat yleensä pallon lyöntiin tarpeeksi monta kertaa ja sitten pääset tekemään erikoisiskun. Adventure-muoto ei ole mitään erikoista, mutta se opettaa hyvin pelin mekaniikat. Sen pääsee läpi myös hieman yli kolmessa tunnissa. Ainoa huonopuoli Adventure-muodossa on, että pääset pelaamaan vain Mariolla, lukuun ottamatta yhtä kenttää, mutta hahmot toimivat hieman eri tavalla, joten tämä olisi ollut mukavaa.

15-Love

Pelistä löytyy myös kolme muuta pelimuotoa, jotka ovat Tournament, Free Play ja Swing Mode. Tournament on nimensä mukaisesti turnauspelimuoto, jossa kamppaillaan tietokonevastuksia tai toisia pelaajia vastaan netin välityksellä. Tietokonetta vastaan pelatessa voit valita eri cupeista ja näitä cupeja on kolme, joista seuraava on edellistä vaikeampi. Netin välityksellä pelatessa voit valita joko Standard tai Simple Classin. Standard Classissa voi käyttää kaikkia taitoja, mitä peli sisältää, kun taas Simple Classissa pelataan vain peruslyönneillä. Free Playssa pelataan otteluita ja säännöt ovat täysin muokattavissa. Swing Modessa pääset heiluttamaan Joy-Con ohjainta tavallisissa otteluissa, ilman mitään erikoisiskuja. Tämä pelimuoto oli yllättävän vaikea aluksi, sillä ohjainta täytyy heiluttaa juuri oikeaan aikaan, muuten pallo sinkoaa väärään paikkaan. Kaikki pelimuodot ovat hauskaa pelattavaa ja oma suosikkini on Tournament. Swing Mode on myös hauskaa, mutta sitä ei jaksa hirveän kauan pelata.

Näpy näpy

Peli toimii hyvin samanlaisesti kuin Mario Tennis: Ultra Smash. Sinulla on viisi tavallista lyöntiä, jotka ovat Topspin, Slice, Flat, Lob, ja Drop Shot. Topsin on nopea lyönti ja pallo pomppaa hieman korkeammalle. Slice on hitaampi, mutta siinä on enemmän kiertoa. Flat on kaikista nopein ja suoraviivaisin lyönti. Lobin avulla voit lyödä pallon kentän takareunaan ja Drop Shotilla kentän etureunaan. Aina välillä kentälle ilmestyy tähtiä ja seisomalla niissä, voit ladata iskuasi ja tehdä siitä samalla voimakkaamman. Voit myös heittäytyä lyömään palloa, mutta tämä toimii vain Simple säännöillä, koska tavallisilla säännöillä on käytössä Trick Shot, joka ajaa saman asian. Tätä on kuitenkin hieman vaikeampi käyttää ja jokaisella hahmolla on omanlaisensa. Lataamalla lyöntejä ja tekemällä onnistuneesti Trick Shotin, energiamittarisi täyttyy. Tämän avulla voit käyttää Zone Shottia, Zone Speedia tai Special Shotin. Zone Shot tehdään menemällä tähden luokse ja painamalla R-nappia. Tällöin voit tähdätä tarkalleen mihin lyöt nopean pallon. Zone Speed hidastaa aikaa ja tekee sinusta nopeamman. Tätä on hyvä käyttää Zone Shottien ja Special Shottien torjumiseen. Special Shottia voi käyttää, kun energiamittari on täynnä ja se on kaikkein nopein ja vaarallisin lyönti. Zone ja Special Shot pitää torjua oikeaan aikaan, sillä väärin torjuttu Zone Shot vähentää mailasi kestävyyttä ja Special Shot tuhoaa sen täysin. Sinulla on kuitenkin useampi maila käytössä, mutta jos kaikki menevät rikki peli päättyy siihen. Hahmoja on pelissä 16 ja lisää on avattavissa. Hahmot avataan tällä kertaa hieman eri tavalla, sillä ne avautuvat osallistumalla turnaukseen tai ne avautuu automaattisesti turnauksen jälkeen. Tällä hetkellä avattavia hahmoja on kolme, mutta vain yhden hahmon saa avattua tässä kuussa. Seuraava tulee ensi kuussa ja sitä seuraava kahden kuukauden päästä. Hahmot vaihtelevat kuuden eri pelaamistavan välillä, jotka ovat All-Around, Powerful, Defensive, Technical, Tricky ja Speedy. Jokainen pelitapa eroaa hieman toisistaan, kuten esimerkiksi Speedy on nopea, Tricky pystyy hallitsemaan pallon ohjautumista paremmin ja Technical lyö pallon paremmin nurkkiin. Näistä löytyy varmasti oma suosikkinsa ja omani on Rosalina, joka on samalla Tricky pelitavalla varustettu.

Kontrollit toimivat hyvin ja pelin mekaniikoita oppii käyttämään todella nopeasti. Pelissä on luettavissa pientä nippelitietoa erilaisista lyönneistä, kuten esimerkiksi miten torjut parhaiten tietyt lyönnit, joten ne kannattaa käydä lukemassa. Nettipeli toimii myös moitteettomasti ja mikäli vastustajallasi on epävakaa netti, voit vaihtaa vastustajaa ennen kuin ottelu alkaa. Peliä voi pelata yhteensä neljä pelaajaa samanaikaisesti. Peli näyttää hyvin värikkäältä, mikä on tuttua Mario-peleille. Eri kentät näyttävät myös todella erilaisilta ja hyviltä. Mikään mestariteos peli ei ole kauneudeltaan, mutta urheilupeliksi se näyttää yllättävän hyvältä. Peli myös pyörii hyvin sulavasti, ilman ongelmia. Musiikki on noudattaa tavallista Mario-urheilupeli teemaa ja sitä jaksaa kuunnella mielellään.

Yhteenveto

Mario Tennis Aces tuo tenniksen loistavasti Nintendo Switchille, monien hahmojen ja hauskan pelattavuuden kanssa. Adventure-muoto ei ole pitkä, mutta opettaa hyvin kaiken pelistä. Muut pelimuodot ovat myös todella hauskoja, joista Swing Mode on hauska, mutta sitä ei jaksa pelata kovinkaan kauaa ja oma suosikkini on ehdottomasti Tournament-pelimuoto. Eri mekaniikkoja voi olla aluksi paljon, mutta niitä oppii käyttämään todella nopeasti. Hahmoja on paljon ja niistä löytää varmasti oman suosikkinsa. Peli toimii sulavasti ilman ongelmia. Netissä pelatessa kaikki toimii myös hyvin ilman ongelmia. Peli näyttää ja kuulostaa hyvältä, kuten urheilu Mario-peleissä on tapana. Suosittelen peliä lämpimästi niille, jotka ovat ennenkin pelanneet Mario Tennis -pelejä ja myös niille, jotka eivät hirveämmin pidä urheilu peleistä, sillä en itse pidä urheilu peleistä, mutta tämä peli jaksaa silti innostaa.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.