Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Mario Tennis: Ultra Smash

Mario Tennis: Ultra Smash on Camelot Software Planningin tekemä ja Nintendon julkaisema tennispeli Wii U:lle. Mario, Luigi ja kumppanit ovat lähteneet taas ottamaan mittaa toisistaan tenniskentälle, mutta kannattaisiko heidän pysyä omalla reviirillään vai tuoko se virkistävää vaihtelua jatkuvaan prinsessan pelastamiseen?

15-Love

Mario Tennis: Ultra Smashissa koostuu viidestä eri pelimuodosta. Mega Battle, Classic Tennis, Knockout Challenge, Mega Ball Rally ja Online. Mega Battle on tennistä, jossa on mukana mega sienet, joita heitellään kentälle satunnaisesti. Mega sienet muuttavat hahmon jättimäiseksi ja hänellä on täten vahvemmat iskut ja kattaa suuremman osan kentästä. Pelimuotoa voi myös pelata neljä pelaajaan samanaikaiseksi ja jos kentälle jää tilaa tulee tietokone vastustaja pelaamaan siihen kohtaan. Classic Tennis on nimensä veroista eli tavallista tennistä ilman mega sieniä. Tässä muodossa voi myös valita erikseen joko standard tai simple muodon, jossa standardia pelataan tavallisesti ilman mega sieniä ja simplessä pelataan myös ilman minkäänlaisia lataus- tai temppu lyöntejä. Pelimuotoa voi pelata samaan tapaan yhteensä neljä. Knockout Challenge on yksinpelimuoto, jossa yrität voittaa mahdollisimman monta vastustajaa peräkkäin. Ottelut vaikeutuvat jatkuvasti ja hahmoista alkaa tulla vaarallisempia. Myös ottelu kentät alkavat muuttua jota täytyy osata käyttää hyödyksi. Peli muotoon voi myös ottaa amiibon avukseen, mutta suosittelen, että yrität ainakin ensin itse sillä amiibo-hahmo oli suurimman osasta aikaa vain tiellä. Amiibo-hahmo toki kehittyy ajan myötä, mutta itse en ainakaan huomannut mitään eroa mennessäni 20 vastustajaa. Mega Ball Rally on minipeli, jossa yksinkertaisesti yritetään pomputella palloa mahdollisimman, monta kertaa pelaajien välillä. Tätä muotoa voi myös pelata neljään pelaajaan asti. Onlinessa taas pelataan muiden pelaajien kanssa netissä. Voit pelata samalta sohvalta toisen henkilön kanssa kahta muuta pelaajaa vastaan, yksin tai sitten amiibon kanssa. Nettipeli on hyvin yksinkertainen sillä sinun tarvitsee vain valita pelaatko yksin vai pareittain, rennosti vai tosissasi ja lopuksi millainen ottelu itsessään on. Selvä voittaja hieman pidempiin sessioihin on Knockout Challenge, mutta muitakin pelimuotoja on mukava pelata, jos ei halua liimautua tuoliin pitkäksi aikaa, vaikka silloin tuleekin helposti sanottua “vielä yksi”.

Deuce

Kontrollit toimivat todella hyvin pelissä ja vaikka ei pelissä ole erillistä tutoriaalia, niin pelaamisen salat oppii nopeasti. Aina lataus ruuduissa näkyy jokin vihje, josta voi ottaa oppia. Pelissä kolmesta eri napista lyö pallon takaisin, mutta jokaisesta napista se palautuu eri tavalla takaisin. Ympyrä maassa ilmoittaa mistä paikasta on paras lyödä pallo takaisin ja samalla väri kertoo mihin lyöntiin saisit enemmän potkua. Lyönneistä löytyy voima-, kierre-, ja tavallinen lyönti ja tietyissä tapauksissa, kun maassa oleva ympyrä on kirkkaampi kuin tavallisesti voi tehdä Ultra Smashin, joka on paljon voimakkaampi lyönti.

Peli näyttää hyvin kauniilta ja viihdyttävältä eikä yleisökään ole vain pahvista tehty. Musiikki on myös tavallista Mario laatua ja sitä kuuntelee mielellään. Pelistä löytyy yhteensä 16 pelattavaa hahmoa, joilla kaikilla on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Neljä näistä hahmoista täytyy avata erikseen. Kenttiä voi myös avata suorittamalla tiettyjä tehtäviä esimerkiksi voita tietyllä hahmolla tietyn monta ottelua, mutta ne voi myös avata rahalla, mitä saa pelaamalla eri pelimuotoja. Saat myös pelin näkymään monilla eri tavoin joko TV:een tai Gamepadin näytölle esimerkiksi peli näkyy tavallisesti Gamepadin näytöllä, mutta TV:ssä on dynaaminen kamera.

Game, Set and Match

Mario Tennis: Ultra Smash on todella viihdyttävä ja mukaansatempaava tennispeli. Sitä on mukava pelata porukalla tai yksin säästä riippumatta. Kaikkia viittä pelimuotoa on mukava pelata ja Knockout Challengessä voi testata, kuinka pitkälle pääsee jokaisella hahmolla. Musiikki kuulostaa hyvältä, peli näyttää upealta ja kontrollit toimii todella hyvin. Mitä muuta voisi tennis peliltä toivoa? Laitetaan vielä Mario universumin hahmoja kasaan niin on kakku valmis. Tämä peli on mahdollisesti paras, hauskin ja intensiivisin tennis peli mitä olen pelannut ja jollei se ole niin pysti menee varmasti jollekin muulle sarjan pelille. Suosittelen peliä lämpimästi kaikille edes etäisesti tenniksestä kiinnostuneille ja Mario-sarjan faneille. Suosittelen harkitsemaan peliä vaikkei tennis ole koskaan tuntunut oikealta sillä tämä ei ole tennistä vaan Mario tennistä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.