Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars on Nintendo Software Technologyn kehittämä ja Nintendon julkaisema peli Wii U:lle ja 3DS:lle. Versiot ovat identtisiä keskenään ja tämä arvio on tehty Wii U -version pohjalta. Onko Marion ja Donkey Kongin mini hahmojen kamppailu vieläkin hauskaa vai saisiko tämä mini pelisarja jäädä jo pois pelikokoelmista?

Minien marssi

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars on hyvin yksinkertainen pulmanratkontapeli, jossa, kaikessa yksinkertaisuudessa, yritetään saada yksi tai useampi hahmo, välttäen kaikkia vaaroja, kentällä sijaitsevaan oveen mahdollisimman nopeasti. Kentälle on aina sijoitettu milloin mitäkin palikoita ja vehkeitä, joita tarvitsee käyttää kentän läpäisemiseksi tai sitten ne on laitettu sinne vain huijaukseksi.

Pelissä on monta maailmaa, joissa kussakin on kahdeksan eri kenttää. Jokaisessa maailmassa tulee aina yksi uusi tapa päästä kenttiä läpi. Jokaisen uuden asian kautta kentät monimutkaistuvat ja ratkaisujen miettimiseen menee aina vain kauemmin aikaa. Pelin vaikeus nousee sopivasti pelin edetessä, eikä mikään tunnu tulevan liian nopeasti. Jokaisesta kentästä voi saada yhteensä kolme tähteä riippuen kuinka nopeasti pääset maaliin ja paljonko kolikoita keräsi matkalla. Näitä tähtiä voi käyttää, joko ostamalla kenttäeditoriin lisää esineitä tai niitä voi myös antaa muille pelaajille kiitoksena heidän tekemistään kentistä.

Pistäks piikkii?

Kun itse pääpeli on läpi niin pelissä avautuu extra kenttiä, jotka ovat hieman vaikeampia. Pelattava ei kuitenkaan lopu näidenkään kenttien läpäisemisen jälkeen vaan sitten voi pelata muiden pelaajien tekemiä kenttiä. Muille pelaajille voi antaa tähtiä kiitokseksi, mutta jos itsellä on tähdistä pulaa niin voi itse tehdä muutaman kentän ja odotella, että saisi pari tähteä vaivanpalkaksi.

Ulkonäöllisesti peli on hyvin värikäs ja leikkisä. Musiikit ovat myös hyvin rauhallisia ja onnistuneita, mutta kumpaakaan niistä ei juurikaan huomaa, koska ne ovat hyvin pienessä osassa. Peli ei myöskään ole hirveän pitkä ja pääpelin pääsee parissa tai muutamassa tunnissa läpi riippuen ajattelu lahjoista, mutta pelin pituus sopii hinnan kanssa hyvin keskenään. Kontrolleista ei ole mitään sanottavaa, koska peliä ohjataan kokonaan Gamepadin kosketusnäyttöä käyttäen ja se toimii niin hyvin kuin on odotettukkin.

Yhteenveto

Mario vs. Donkey Kong: Tipping Star on hauska ja sopivan vaikea pulmanratkontapeli, jota jaksaa pelata pidempääkin. Musiikki ja pelin yleinen ulkonäkö ei ole mitään erikoista, mutta niitä jaksaa katsella ja kuunnella iloisen ja värikkään olemuksensa takia. Pääpelin pituus on noin 2-4 tuntia riippuen kuinka hyvä on pulmien ratkomisessa. Vaikkei pääpelin pituus päätä huimaan niin pelissä on aina uutta pelattavaa niin kauan kuin pelaajat jaksavat tehdä uusia kenttiä. Pelissä on kyllä hinta-laatu suhde kohdallaan ainakin mitä pelisisältöön tulee ja jos ostaa Wii U -version pelistä niin saa 3DS-version kaupanpäälle ja toisinpäin. Suosittelen peliä kaikille, joita kiinnostaa pulmien ratkominen tai haluaa vain illan vietteeksi, jonkinlaista pikku nakerrettavaa.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arvio kappaleesta.