Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Metroid Prime: Federation Force

Metroid Prime: Federation Force tuo Metroid Prime -sarjan takaisin Spin-off pelin merkeissä. Pääsemme seikkailemaan taas ensimmäisessä persoonassa, mutta tällä kertaa Samus Arania ei ole mailla eikä halmeilla. Ansaitseeko peli paikkansa sarjan rinnalla vai tahraako se sarjan nimen?

Metroid Prime: Federation Forcessa ei ole mitään kummempaa tarinaa, joten jätän sen käsittelemättä. Pelaat tuntemattomalla sotilaalla ja aloitat seikkailusi testillä, missä opetetaan miten peliä pelataan. Lopuksi sinun täytyy suojata tiettyä kohdetta ja samalla sinun taitojasi mitataan. Tämän jälkeen pääset pelaamaan kenttiä kolmella eri planeetalla. Kolme ensimmäistä kenttää sijoittuu näihin kolmeen planeettaan. Jokaisessa kentässä sinulle opetetaan hiukan kentän elementeistä ja mitä kannattaa ottaa mukaan.

Missä Metroid?

Saat valita kenttään mukaan rajoitetun määrän tarvikkeita ohjuksista parantamis tarvikkeisiin. Voit myös valita erilaisista modeista itsellesi yhden alussa, mutta saat pelin edetessä useampia paikkoja modeille. Modit lisäävät yleisesti kaikenlaista aiheutettua vahinkoa ja puolustusta. On suositeltavaa valita Lone Wolf -modi mikäli pelaa yksin, sillä se tuottaa tupla vahinkoa vihollisille ja puolittaa saamasi vahingon. Se on kuitenkin rajoitettu vain yksinpeliin. Tämän jälkeen voit edetä itse kenttiin. Kentät koostuvat tietyistä alueista ja erilaisista tehtävistä. Tehtävät voivat koostua esimerkiksi alueiden tutkimisesta ja vihollisten vangitsemisesta. Tehtäviä on todella monipuolisesti ja kentän lopussa voi olla myös vastus. Tehtävien kesto vaihtelee myös, mutta tehtävät ei yleisesti kestä kovin kauan. Tämän takia on mukava läpäistä kenttä aina silloin tällöin, jos ei välttämättä jaksa pelata pidempiä sessioita. Aina kentän läpäisemisen jälkeen aukeaa uusi kenttä minkä voi sen jälkeen aloittaa.

Itse pelaaminen suoritetaan ensimmäisestä persoonasta räiskien. Kontrollit toimivat hyvin, mutta niiden totuttautumiseen kuluu pari hetkeä. Voit lukittautua viholliseen, ampua pieniä panoksia tai ladata ammusta aiheuttaen enemmän vahinkoa. Voit myös ampua mukana olevia ohjuksia tai muita erikoisammuksia. Peli käyttää myös liikeohjausta minkä totuttelemiseen menee kauiten aikaa. Eri vihollisilla on omat heikot kohtansa mitkä oppii nopeasti ja osaa täten ottaa oikeanlaisen varustuksen mukaan. Näet ylänäytöltä itse pelikuvan ja alanäytöllä näkyy kartta, erikoisammukset, tehtävän tiedot ja sun muuta tietoa. 3D-efekti toimii myös tavallisesti. Pelaaminen on mukavaa, mutta se on myös hiukan hidastempoista, sillä hahmo kulkee suhteellisen hitaasti. Tämä hidastempoisuus syö pelinautintoa valitettavasti suhteellisen paljon. Muuten kentissä ei ole mitään vikaa. Kenttiä voi pelata joko yksin tai yhteensä kolmen muun pelaajan kanssa. Kentät helpottuvat huomattavasti moninpelissä, sillä sinut voidaan herättää eloon mikäli kaadut taistelussa. Yksinpelissä kenttä loppuu samantien, mikäli energia tippuu nollaan. Peli tukee sekä lokaalia, että nettipeliä. Kenttien lopuksi jaetaan myös pisteitä ja jokaisesta kentästä voi saada kolme mitalia riippuen pistemäärästä, joten kenttiä voi myös pelata uudestaa mikäli haluaa kaikki mitalit. Esimerkiksi mitaleilla saa avattua lisää paikkoja modeille.

Pikkupurtavaa

Pelissä on myös kolme minipeliä. Shooting Range, Combat Sim ja Blast Ball. Shooting Rangessa ammutaan vain kohteita yrittäen saada mahdollisimman hyvä tulos. Combat Simissä yritetään puolustaa kohdetta vaarallisilta joukoilta. Nämä molemmat koostuvat vain yhdestä kentästä ja ne ovat samat mitkä läpäistään jo alun tutoriaalissa. Blast Ball on kuitenkin isompi minipeli, missä yksinkertaisesti yritetään saada pallo vastustajan maaliin. Peliä pelataan kolme vastaan kolme tyylillä ja hahmoa ohjataan samalla tavalla kuin pääpelissä. Voit matsissa saada erikoistarvikkeita, mitkä esimerkiksi nopeuttavat sinua. Voit vaihtoehtoisesti ampua myös muita pelaajia, minkä avulla he ovat hetken aikaa pois pelistä, mutta sama voi käydä myös sinulle. Tämä on todella yksinkertaista, mutta samalla hyvin hauskaa pelattavaa pääpelin ohella. Blast Ballia voi pelata lokaalisti tai netin kautta ja se tukee myös Download Playta, joten kavereiden ei tarvitse omistaa pakosti peliä.

Peli näyttää suhteellisen mukavalta ja kentät ovat myös hyvin erinäköisiä. Jokaisesta kentästä voi löytää piilotettuja modeja, jotka tuovat mukavaa tutkittavaa peliin. Peli ei kuitenkaan näytä hirveän ihmeelliseltä vaan kaikki planeetat on suhteellisen geneerisiä. Musiikki on myös todella mukavaa kuunneltavaa, mutta mikään ei nouse keskitasoa ylemmäs.

Yhteenveto

Metroid Prime: Federation Force on hyvin mukava peli, joka jää valitettavasti keskinkertaiseksi hyvin hidastempoisen pelattavuutensa takia. Pelistä löytyy kuitenkin monipuolisuutta ja pelattavaa yllin kyllin. Kontrollit toimivat todella hyvin, vaikka niissä onkin hieman opettelemista. Planeetat ja alueet ovat erilaisia, mutta ne näyttävät silti hyvin tavallisilta. Musiikki on myös mukavaa, mutta ei mitään erikoista. Kerättävää ja ansaittavaa pelistä löytyy kuitenkin. Kaikki toimii pelissä hyvin, mutta silti siitä puuttuu se jokin. Hirveästi kerrottavaa pelistä ei kuitenkaan löydy, sillä tarinaa ei ole oikeastaan ollenkaan. Tarinan puutteen takia, myös jatkamisen kynnys alenee. Tehtävät ovat kuitenkin suhteellisen lyhyitä, mikä tekee niistä mukavampia pelata, sillä ei tarvitse valmistautua pelin aloittamiseen vaan sen voi aloittaa helposti melkein milloin vain. Haastetta on pelissä myös saatavilla. Moninpelaamisessa ei ollut mitään ongelmaa pääpelissä tai Blast Ballissa ja oli mukava mennä peliä eteenpäin porukassa aina silloin tällöin. Blast Ball on myös todella hyvää viihdettä pääpelin ohella. En ole varma kenelle suosittelisin tätä peliä, sillä nimi Metroid Prime on hiukan väärä nimitys tälle pelille. Paljon samankaltaisuuksia tällä Spin-offilla on pääsarjaan verrattuna, mutta se on huomattavasti hidastempoisempi. Jos sinua ei haittaa hidastempoisempi ammuntapeli, voi tämä peli olla sinulle.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.