Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

NBA 2K16

NBA 2K16 on Visual Conceptsin kehittämä ja 2K Sportsin julkaisema koripallopeli PS4:lle, PS3:lle, Xbox 360:lle, Xbox Onelle ja PC:lle. Arvioitava peli on testattu PS4:lla. Onko NBA 2K16 koripallopelien priimaa vai tippuuko se pallon lailla korin läpi suoraan pohjalle?

Aluksi haluan tehdä sen selväksi, että en ole pelannut hirveästi minkäänlaisia koripallopelejä ja muistissa on vain viime vuonna testaamani NBA 2K15 ja SNESin NBA Jam. Tämän takia arvioin tämän pelin täysin ummikon näkökulmasta. Pidemmittä puheitta hypätään suoraan peliin.

Näköisensä pelaaja

NBA 2K16 alkaa oman pelaaja hahmon luonnilla. Itse jouduin tekemään hahmon kolme kertaa uudestaan, mutta yhden kerran vain siksi, koska en pystynyt vielä lataamaan sitä nettiin. Voi myös olla, että nettipeliin täytyi luoda uusi hahmo, koska en ainakaan itse pystynyt lataamaan suoraan jo valmiiksi tehtyä hahmoa nettipeliä varten. Tämän jälkeen heti ensimmäiseksi etsin tutoriaalin oppiakseni pelaamaan. Tutoriaali oli valitettavasti hyvin nihkeä ja epäselvä. Tutoriaalissa opetetaan vain koriin heitto, syöttäminen, kuljettaminen ja oman joukkueen kokoaminen. Nämä voisivat olla riittäviä pelin pelaamiseen, mutta niissä kerrotaan asiasta hyvin vähän ja paljon tärkeitä asioita jätetään sanomatta. Asiaa ei myöskään auta se, että jokaisessa tutoriaali videossa puhuu mahdollisesti tunnettu koripallon pelaaja, kuka ei vaikuta olevan hirveän kiinnostunut puhumastaan aiheesta. Ilman tekstityksiä tutoriaalista ei saisi juurikaan mitään selvää. Jouduin opettelemaan itse loput temput. Pelistä löytyy kolme muutakin opetus kohtaa, joissa voi itse opetella erilaisia kikkoja, kuten freestyle.

Pelissä voi pelata joko yksinpeliä tai moninpeliä. Yksinpelistä löytyy perus ottelut, Career-moodi ja 1 v 1 aina 5 v 5 asti katukoriksessa. Career-moodissa edetään itse tehdyllä hahmolla uraa ylöspäin. Muutaman ottelun jälkeen saa valita aina uuden joukkueen, joiden määrä kasvaa voittojen myötä. Omaa hahmoa voi myös kehittää otteluista saaduilla pisteillä, mutta niihin tarvitaan myös rahaa, mitä saa myöhemmin career-moodissa tai sitä voi ostaa kaupasta oikealla rahalla. Tämän lisäksi career-moodissa ei ole mitään mainitsemisen arvoista ja siinä voi tottakai ostaa hahmolleen uusia vaatteita. Moninpeliä voi pelata tavallisesti muita vastaan ja All-Star Team-Up-, 2K Pro-AM- ja League -moodeja. All-Star Team-Up -moodissa jokaista pelaajaa kentällä ohjaa ihminen ja peli pyörii tavallisen ottelun tapaan. 2K Pro-AM on oikeastaan tarkoitettu enemmänkin eliittipelaajille ja sekin toimii tavallisen ottelun tapaan ja siin pelataan NBA:n oikeilla säännöillä. League-moodi taas on yksinpelissä kausien pelaamista ja moninpelissä voi pelata muokattavissa liigoissa. Näistä kaikista muodoista All-Star Team-Up oli selvästi mielenkiintoisin ja se vaati eniten tiimityöskentelyä.

Tuomaripeliä

Kontrollit pelissä vaikuttivat hyvin tervatuilta ja vaati paljon totuttelemista. Voi olla, että tällä haettiin peliin enemmän realistisuutta. Joskus kuitenkin syöttö ajautuu väärälle henkilölle, vaikka syötön tekee oikein. Muuten komennot toimivat sujuvasti. Ennen, kesken ja jälkeen otteluiden kuunnellaan hetki studiossa olevia henkilöitä, ketkä kertovat joukkueista ja pelistä lisää. Tämä voi olla koripallo faneille hienoa, mutta harmillisesti näitä ei voi ottaa pois käytöstä ollenkaan, eikä se muuten olisi huono asia, mutta latausajat eivät ole pelissä hirveän lyhyitä. Kaikki henkilöt näyttävät muovisilta, liikkuvat tönkösti ja heillä on lasittunut katse. Vaikka NBA 2K16 peleissä yritetän siirtyä jatkuvasti realistisempaan suuntaan, hahmoissa se ei ainakaan vielä ole onnistunut, mutta ainakin itse pelaamisen realistisuuteen on yritetty panostaa, mikä on tärkeämpää. Musiikista en hirveästi voi sanoa, koska peli on täynnä itseni inhoamaa räppiä ja ainoana hyvänä kappaleena löysin Ramonesin Blitzkrieg Bopin.

Yhteenveto

NBA 2K16 on aloittavalle koripallopelien pelaajalle huono valinta huonon tutoriaalin ja runsaan itseopiskelun takia. Pelaajaa ei opeteta juuri yhtään, eikä itseopiskeluun anneta hirveästi eväitä. Pelistä onneksi löytyy runsaasti eri pelimuotoja, joista All-Star Team-Up on selvästi paras. Valitettavasti määrä ei tällä kertaa korvannut laatua, koska pelissä on monia turhalta vaikuttavia pelimuotoja. Suosittelen peliä vain niille, joilla on jo aikaisemmin kokemusta NBA 2K -peleistä tai sitten niille, joilla on paljon aikaa ja halua opetella pelin mekaniikka uusiksi.

Kiitos 3HD:lle arviokappaleesta.