Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

NBA 2K17

NBA 2K17 on 2K Sportsin vuosittain julkaiseman koripallo pelisarjan uusin osa. Moni asia on pysynyt samana, mutta pystyykö peli ihastuttamaan niin uudet kuin vanhatkin pelaajat vai olisiko pelisarja jo pitänyt lopettaa vuosia sitten?

Like a glove

Aivan ensimmäiseksi aloitat hahmoluonnilla ja muokkaus mahdollisuuksia on paljon. Voit muokata kaikkea hiuksista leukaan asti. Valmiita naamoja on myös saatavilla, mutta mikäli haluat niin voit myös hienosäätää melkein mitä vain. Kun olet saanut oman pelaajasi valmiiksi, on aika aloittaa itse pelaaminen. Voit pelata yksittäisiä matseja, 2KU:ta Blacktoppia, All-Star Team-Uppia tai aloittaa MyCareer, MyGM tai MyLEAGUE -pelimuodon. Yksittäisten otteluiden pelaaminen on itse selitteistä. Valitset vain joukkueen ja aloitat pelaamisen. 2KU on vain pelin tutoriaali. Ei enempää, ei vähempää. Blacktopissa voit pelata aina yksi vastaan yksi, viisi vastaan viisi asti. Tässäkään ei ole mitään sen kummallista ja tämä muistuttaa enemmän katukoripalloa. All-Star Team-Upissa taas pelataan muiden pelaajien kanssa internetin välityksellä. Voit toki pelata tavallisia matseja myös internetin välityksellä, mutta tässä pelimuodossa voit pelata parhailla pelaajilla. Tähän pelimuotoon tarvitaan yhteensä kymmenen pelaajaa ja pelkästään se oli suuri kynnys, että itse pääsin tätä pelaamaan. Kun vihdoinkin oli kymmenen pelaajaa kasassa pääsin pelaamaan. Alussa valitaan pelaaja, kenellä halutaan pelata. Muuten peli on täysin samanlainen, kuin tavalliset matsit pelataan vain jollain kuuluisalla koripalloilijalla.

MyCareer pelimuoto taas päästää sinut pelaamaan alussa luodulla hahmolla tavoittelemaan koripallouran huippua. Aloitat MyCareer-pelimuodon yliopiston valinnasta ja etenet tätä kautta urasi huippua kohti. Tämä on pelin tarinapelimuoto, mikä koostuu kahdesta asiasta. Matseista ja välivideoista. Ennen kuin aloitat tämän pelimuodon voit valita pelaajasi painon, pituuden, roolin kentällä ja niin edelleen. Kaikki nämä vaikuttaa siihen missä olet hyvä ja missä huono. Saat otteluista myös kultakolikoita, joiden avulla voit kehittää hahmoa paremmaksi. Periaatteessa tämä pelimuoto ei ole muuta kuin matsien ottelemista ja videoiden katselemista. Tämä pelimuoto on todella tylsä ja vielä tylsemmäksi sen tekee huono tarina ja välivideot, joita ei voi ohittaa. Välivideot eivät myöskään ole hirveän lyhyitä, joten joudut odottelemaan suhteellisen pitkään, että pääset taas pelaamaan. MyGM taas paneutuu joukkueen omistajan rooliin. Pääset kontrolloimaan kaikkea valitsemassasi joukkueessa hahmolla, jonka loit alussa.. Tämä on pelin Manager-pelimuoto ja voit myös pelata otteluita itse tai voit antaa niiden kulkea automaattisesti, saaden heti tuloksen. Sinun pitää huolta joukkueen harjoituksista, etsiä uusia pelaajia, huolehtia rahallisesta tilanteesta ja kaikesta muusta mikä liittyy managerin tehtäviin. Itse en pelimuodosta niin paljon välittänyt, mutta näen kuinka tämä voisi olla hauskaa heille, jotka pitävät manageroinnista. MyLeague on täysin sama kuin MyGM, mutta et pelaa omalla hahmollasi.

Donkki

Kontrollit toimivat mahdollisesti tavallisen koripallopelin tavoin. Syy miksi en ole tästä varma on, koska NBA 2K16:sta ja monissa muissa pelaamissani koripallopeleissä oli samankaltainen ongelma. Kontrollit reagoivat jäljessä. Kun painan eteenpäin hahmo ei lähde välittömästi eteenpäin vaan siinä kestää puoli sekuntia ennen kuin mitään tapahtuu ja sama pysähtyessä. Ymmärrän, että tämä voi olla tyyli millä haettaisiin realistisuutta peliin, mutta viive on aivan liian suuri. Monesti täytyy ennakoida ennen kuin painaa nappeja, että heitot ja syötöt lähtisivät oikeissa paikoissa. Tiedän myös, että tämä ei ole mikään bugi tai virhe sillä se on toistuvaa ja kun syötän paikaltani pallo lähtee huomattavasti nopeammin. Totta kai kontrollit toimivat myös valikoissa. Tietokonepelaajilla on myös todella huono tekoäly. He yrittävät silloin tällöin syöttää pelaajien läpi ja juoksevat välillä missä sattuu. Paras osoitus pelin tekoälystä oli, kun vastustajalla oli pallo ja hän oli omassa päässään, eikä vierellä ollut ketään. Minun joukkueeni pelaaja juoksi todella kovaa vauhtia hänen päälleen ja siitä tuli rangaistus. Kontrollit ovat kuitenkin pysyneet suhteellisen samoina edelliseen osaan verrattuna. Latausaikoja on pelissä myös paljon. Ne vievät keskimäärin viidestä kymmeneen sekuntiin mikä ei ole pitkä aika, mutta niitä voi tulla useampi hyvin lyhyen ajan sisään varsinkin, jos haluaa ohittaa kaikki Pre/Mid/After-Game Show:t. Jotakuta nämä mahdollisesti kiinnostaa, mutta niissä puhutaan hyvin tavanomaisesti ottelusta ja olisi ollut parempi, jos olisin voinut ottaa ne asetuksista kokonaan pois.

Peli näyttää tavanomaiselta urheilupeliltä eli näyttävyyteen ei ole panostettu sen kummemmin. Hahmot näyttävät vieläkin kuin kuolleilta kaloilta ja animaatio on hyvin tönkköä. On toki parempi, että peli panostaa tekniikkaan enemmän kuin näyttävyytteen, mutta se on jo säälittävää ettei kumpikaan onnistu. Musiikista on vaikea sanoa mitään muuta kuin vaihtelu olisi ollut mukavaa. Peli on täynnä räppiä ja itse en pidä räpistä ollenkaan. Se on kuitenkin jokaisen oma mielipide, mutta olisi ollut mukava, jos biisilista olisi ollut monipuolisempi.

Yhteenveto

NBA 2K17 on mahdollisesti vielä huonompi kuin edeltäjänsä. Peli ei tunnu tekevän mitään oikein. Turhia pelimuotoja, tervaiset kontrollit, köyhä biisilista ja halvat välivideot. Peli ei tunnu tekevän mitään hyvin, mutta vaikka en itse välittänyt MyGM-pelimuodosta, näen kuinka se voisi potentiaalisesti olla hyvä. Tämä on mahdollisesti pelin ainoa hyvä puoli, sillä kontrollit tekevät matsien pelaamisesta tuskaa ja tässä pelimuodossa ei tarvitse otella ollenkaan. Parannusta myös edelliseen peliin on parempi tutoriaali, joka opettaa pelaamaan. Myös viime pelin All-Star Team-Up tuntuu paljon rikkaammalta, kuin tämän pelin sama pelimuoto. En voi suositella tätä peliä kenellekään. Varsinkin, jos pidät urheilupeleistä älä anna tämän pelin pilata sitä iloa. Tämä pelisarja kuuluu niihin jokavuotisiin julkaisuihin, jotka olisi pitänyt lopettaa jo vuosia sitten.

Kiitos 3HD:lle pelin arviokappaleesta.