Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Nintendo Labo: Vehicle Kit

Nintendo on päättänyt myydä taas pahvia pelin kanssa. Kolmas Nintendo Labo -tuote sisältää tällä kertaa kolme erilaista ajettavaa laitetta. Onko pahvin kanssa leikkiminen kuitenkaan enää hauskaa vai oliko kyseessä vain hetken hupia.

Varaa mistä valita

Nintendo Labo: Vehicle Kit esittelee kolme erilaista ajoneuvoa, jotka ovat auto, sukellusvene ja lentokone. Bonukseksi saa myös tehdä spraypurkin, jolla voi maalata omia ajoneuvoja. Kokoaminen on todella hauskaa, vaikka siinä meneekin oma aikansa. Ensiksi valmistat pedaalin, jota käytetään jokaisen ajoneuvon kanssa. Tämä jälkeen pääsetkin avaimen kimppuun ja sitten voit vihdoinkin koota auton. Peli neuvoo kaikkien asioiden valmistamisen todella yksityiskohtaisesti ja selvästi, joten sitä ei tarvitse pelätä, etteikö jotain ymmärtäisi. Kootessa ymmärtää myös hyvin, kuinka jokainen osa toimii ja esimerkiksi ratissa on erilaisia vipuja, joilla käytetään eri esineitä, joten samalla ymmärtää mitä kaikkea näillä tehdään. Kaikkien asioiden valmistukseen menee arviolta noin 6 tuntia, mutta mikäli olet koonnut Nintendo Labo -esineitä aikaisemmin se voi mennä nopeamminkin.

Ilmasta veteen ja takaisin maalle

Kun olet koonnut kaikki, pääset vihdoin itse pelaamaan. Pelissä on kuusi erilaista pelimuotoa. Slot Cars, Circuit, Paint Studio, Adventure, Rally ja Battle. Slot Cars ei ole mitään ihmeellistä, sillä siihen tarvitaan vain pedaalia. Auto ajaa automaattisesti radalla ja sinun täytyy painaa kaasua oikeissa paikoissa. Circuitissa ajat myös radalla, mutta tällä kertaa pääset itse ohjaamaan. Tämä pelimuoto on myös hyvin yksinkertainen, sillä sinun pitää vain ajaa kierroksia. Paint Studiossa pääset värjäämään ajoneuvojasi Spraypurkin avulla. Tässäkään ei ole mitään erikoista. Battle-pelimuodossa yrität päihittää vastustajasi erilaisilla esineillä ajaessasi autoa. Voittaja on tietenkin se, jonka auto ei tuhoudu. Rally-pelimuodossa ajetaan rallia erilaisilla radoilla, jotka ovat isolla kartalla ja tämä sama kartta on Adventure-pelimuodossa, joten Adventure-pelimuotoa täytyy pelata avatakseen lisää ratoja. Adventure-muoto on pelin pääpelimuoto ja samalla ainoa pelimuoto, jossa pääsee käyttämään sukellusvenettä tai lentokonetta. Voit vaihtaa ajoneuvoa helposti vaihtamalla avaimen uuteen laitteeseen ja se on todella nopeasti tehtävissä. Adventure-modessa vain yksi alue on avattuna ja voit avata uusia alueita löytämällä bensa asemia. Jokaisessa alueessa on myös erilaisia sivutehtäviä, kuten vie tietty henkilö bensa asemalle tai puhkaise kymmenen ilmapalloa. Näiden suorittamiseen tarvitsee yleisesti tietyn ajoneuvon, joten kaikkia ajoneuvoja pääsee kokeilemaan. Maailmalla on myös kiva vain seikkailla ja tutkia paikkoja. Kaikissa pelimuodoissa jaksaa viettää jonkin verran aikaa, mutta selvä voittaja on Adventure-pelimuoto. Sen parissa jaksaa olla tunteja, mutta aikaisempienkin Nintendo Labojen tapaan peli tarjoaa hieman muutakin puuhasteltavaa.

Löytötavaraa

Jos kaikki on jo koettu niin pelistä löytyy Discover-muoto, jossa peli selittää tarkemmin, kuinka kaikki laitteet käyttävät Joy-Conin kaikkia ominaisuuksia, kuten HD Rumblea, IR liikekameraa ja gyroskooppia, hyödyksi. Kun tiedät miten kaikki toimii voit itse luoda omia laitteita ja pelejä. Peli tarjoaa helposti lähestyttävän ohjelman, jonka avulla voit määrätä mitä Joy-Conit tekevät, kun jotain tiettyä tapahtuu. Esimerkiksi kun heilutat ohjainta, valo syttyy Switchin näytölle tai painaessasi nappia ohjain alkaa täristä. Tämä on tavallaan ohjelmointia, joka on tehty todella yksinkertaiseksi. Voit myös asettaa erilaisia ehtoja asioille, kuten esimerkiksi jos painat kahta nappia, käy näin tai sitten jotain toista tapahtuu. Tämän avulla voit tehdä mitä mieleen tulee ja voit antaa mielikuvituksesi juosta. Kontrollit toimivat hyvin kaikilla eri laitteilla, eikä niiden kanssa tullut mitään ongelmia. Oli mukava tajuta kokoamisvaiheessa, miten kaikki asiat toimivat ja miten ohjainten ominaisuuksia käytetään hyväksi. Peli myös näyttää hyvältä ja helposti lähestyttävältä ja musiikki on mukavan rauhallista.

Yhteenveto

Nintendo Labo: Vehicle Kitin parissa on mukava puuhastella oma aikansa ja siinä riittää tekemistä toviksi. Eri pelimuodot tuovat hauskuutta peliin oman aikansa, mutta Adventure-pelimuoto on ehdoton ykkönen. Peli tarjoaa myös lisää puuhasteltavaa Discover-muodon kautta ja pelin käyttöikä kasvaa huomattavasti, jos alat itse tehdä omia laitteita ja suunnittelet niihin jonkinlaiset toiminnot. Laitteissa on kuitenkin sama huonopuoli kuin aikaisemmissakin ja se on, että ne ovat sen verran isoja, joten niitä ei aina jaksa napata kaapista ulos. Suosittelen peliä kuitenkin niille, jotka haluavat suunnitella laitteita myös itse, sillä vaikka eri pelimuodot ovat hauskoja, ei niistä loppusessaan kauaksi aikaa riitä hupia. Jos siis sinua ei suunnitteleminen ja valmistaminen kiinnosta kannattaa jättää tämä peli välistä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.