Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Nintendo Labo: VR Kit

Nintendo Labo tarjoaa jälleen uutta koottavaa pahvista, mutta tällä kertaa se antaa myös mahdollisuuden kokea virtuaalitodellisuutta. Nintendo Labo: VR Kit tarjoaa kuusi erilaista rakennettavaa laitetta, joita käytetään eri tavoilla. Pystyykö se antamaan Nintendolle yhden onnistuneen VR-laitteen vai onko kyseessä vain uudempi ja halvempi Virtual Boy?

Pahvia kerrassaan

Nintendo Labo: VR Kit sisältää kuusi koottavaa laitetta, jotka ovat VR lasit, kamera, elefantti, lintu, viuhka ja pyssy. VR laseja käytetään jokaisessa laitteessa ja siinä periaatteessa luodaan lasi osuudelle vain kotelo. Kaikkien laitteiden kasaamisessa menee noin 7-12 tuntia riippuen oletko ennen koonnut Nintendo Labo -tuotteita. Peli opastaa kokoamisen todella yksityiskohtaisesti ja hyvin. Myös kokenut kokoaja voi helposti kelata kokoamisohjeita eteenpäin ja ymmärtää mitä pitää tehdä. Peli opastaa myös väkkärän ja snorkkelin kokoamisen, mutta nämä ovat sivutuotteita ja niiden kokoamiseen menee pari minuuttia.

Uusi ulottuvuus

Kokoamisen lisäksi pelissä on Play ja Discover osio. Play osiossa on yhdeksän varsinaista peliä ja VR Plaza, joka sisältää paljon pienempiä pelejä. Kameralle on kaksi peliä, joissa toisessa otat kuvia veden alla ja toisessa voit ottaa kuvia talon sisällä Fluffball olennosta. Molemmissa voit heittää syötin saadaksesi eläimiä lähemmäs tai tiettyihin paikkoihin. Elefantille on myös kaksi peliä ja vaikka laitteen nimi on elefantti, et pelaa kummassakaan pelissä elefantilla. Pidät toisella kädellä kiinni VR-laseista ja ohjaat toisella kädellä elefantin kärsää. Ensimmäisessä pelissä sinun täytyy asettaa alustoja, jotta pallo tippuu renkaan läpi, joka on asetettu kauemmas pallon aloituspaikasta. Toisessa pelissä voit piirtää ihan mitä haluat ja käytössäsi on paljon erilaisia kyniä, muotoja ja esineitä. Linnulla on kaksi peliä, mutta toinen on yhdistetty viuhkan kanssa, jolla on myös kaksi peliä. Ensimmäisessä pelissä ohjaat lintua katsomalla tiettyyn suuntaan ja räpyttelemällä siipiä. Lentelet paikasta toiseen ja etsit munia, jotka kuoriutuvan ja sinun pitää löytää niille ruokaa. Toisessa pelissä, jossa yhdistetään viuhka, jota poljetaan jalalla, sinun pitää lentää mahdollisimman nopeasti rinkuloiden läpi linnulla. Viuhkan toisessa pelissä pelaat sammakolla ja sinua kohti lentää palloja ja sinun täytyy hypätä oikeaan aikaan. Viimeiset kaksi peliä pelataan pyssyllä ja ensimmäinen on tavallaan Rail Shooter, jossa sinun täytyy ampua erilaisia alieneita. Voit myös pysäyttää ajan hetkeksi ja ampua vihollisia. Tämä peli muoto on mahdollisesti kaikkein viihdyttävin, sillä se sisältää paljon kenttiä ja on lähimpänä oikeaa peliä, eikä pelkästään minipeliä. Viimeisessä pelissä ammut ruokaa virtahepojen suuhun ja yrität saada mahdollisimman monta virtahepoa ruokittua. Tämä pelimuoto on kaksinpeli, jossa pelaajat ampuvat vuorollaan ja se ei vaadi kahta VR-laitetta. Joitain pelejä voi myöskin pelata kahdestaan, kuten piirtämistä, jolloin toinen yrittää arvata mitä piirrät. Kaikki pelit ovat suhteellisen mukavia hetken ajan, mutta sammakolla hyppääminen kävi todella nopeasti tylsäksi. Alienien ampuminen oli kuitenkin kaikista hauskinta. VR Plaza tarjoaa pelkästään minipelejä, jotka ovat vieläkin pienempiä, kuin aikaisemmat pelit. Näitä pelejä on kuitenkin 64, joten pelattavaa riittää. Näissä minipeleissä voidaan pelata koripalloa, pesäpalloa, rytmipeliä ja vaikka mitä, mutta hienoin asia on, että kaikki nämä on tehty pelin omalla Discovery puolen Toy-Con Garage ohjelmistolla ja voit katsoa yksityiskohtaisesti, miten se on tehty.

Mielikuvitus rajana

Discovery opettaa kuinka kaikki toimii ohjaimien ja konsolin kanssa ja näiden avulla saa hyvän käsityksen, miten niitä voi itse hyödyntää. Toy-Con Garage ja Toy-Con Garage VR antavat mahdollisuuden tehdä oman pelin hyvin helposti yhdistämällä eri osia toisten osien kanssa. Toisin sanoen koodaaminen on tehty helppoon muotoon ja koodia ei tarvitse itse kirjoittaa. Peli antaa myös esimerkkejä, joiden avulla saa hyvän kuvan, miten pelejä voi tehdä. Kuten aikaisemmin sanoin voit katsoa yksityiskohtaisesti, miten VR Plaza -pelit on tehty ja voit saada niiden kautta uusia ideoita tai apua oman pelin luonnissa. Discovery-pelimuoto on mahdollisesti koko pelin paras puoli, sillä tämän avulla pelaaminen ei lopu koskaan, jos vain jaksat luoda uusia pelejä. Ainoa huono puoli on siinä, ettei pelejä voi jakaa millään tavalla. Tämä olisi voinut avata paljon uusia ulottuvuuksia, sillä olisi myös voinut nähdä miten muut tekevät pelejä ja saada sitä kautta uusia ideoita.

Rajaton kokemus

Kontrollit ja laitteet toimivat todella hyvin ilman minkäänlaisia ongelmia. VR toimii myös moitteitta ja mikäli VR tuottaa pahoinvointia sen saa heti pois päästä, koska VR-laseissa ei ole minkäänlaista hihnaa päälle. Ymmärrän miksi hihnaa ei ole, mutta olisi ollut mukava, jos laseja olisi voinut käyttää hihnan kanssa, silloin kun käyttää vain laseja, eikä mitään muuta laitetta. Onneksi hihnan laittaminen ei ole kovinkaan vaikeaa, jos on käsistään näppärä. Peli näyttää tutusti mukavalta ja musiikki on rauhoittavan kuuloista. VR Kit sisältää kaikki laitteet, mutta tästä myydään myös toisenlaisia tuotteita, jossa Starter Setin kanssa saa lasien lisäksi pyssyn ja Expansion Set 1:n ja 2:n kautta saa loput laitteet. Tämä on hyvä niille, jotka haluavat vain jonkin tietyn osan kaikista laitteista. The Legend of Zelda: Breath of the Wild- ja Super Mario Odyssey -peleihin on myös tullut VR-tuki ilmaisen päivityksen kautta ja The Legend of Zelda: Breath of the Wildin voi pelata alusta loppuun VR lasien kanssa ja Super Mario Odyssey tarjoaa pelimuodon VR lasien kanssa, joten jos haluaa vain kokea näiden pelien VR tarjonnan voi ostaa pelkän Starter Kitin pelistä.

Yhteenveto

Nintendo Labo: VR Kit tarjoaa hauskaa kokoamista, pelaamista ja luomista. Laitteiden kokoaminen on jo itsessään hauskaa, koska näkee miten laitteet toimivat, mutta pelejä on myös todella paljon. Peli sisältää 73 peliä, joista yhdeksän on hieman suurempia pelejä. Hauskin näistä on ehdottomasti pyssyn avulla pelattava Rail Shooter, mutta muuten pelejä jaksaa pelata oman aikansa. Kun pelit on koettu voi alkaa luomaan omia pelejä ja peli opastaa hyvin, miten niitä voi luoda. Voit myös tarkastella miten pelin omat minipelit on tehty ja hakea niistä uusia ideoita. Valitettavasti omia pelejä ei voi jakaa mitenkään muiden kanssa. Kontrollit ja VR toimii todella hyvin ja VR-lasit saa nopeasti pois silmiltä, jos kokee pahoinvointia, sillä ne eivät ole kiinni missään vaan pidät niitä silmilläsi. VR-Kit on myös yhteensopiva The Legend of Zelda: Breath of the Wild- ja Super Mario Odyssey -pelien kanssa. Suosittelen peliä kaikille, jotka haluavat kokea VR:n, mutta eivät halua maksaa maltaita siitä ja varsinkin niille, jotka haluavat luoda omia pelejä, mutta eivät vielä ymmärrä ohjelmoinnista niinkään paljon. Nintendo Labo: VR Kit antaa jokaiselle mahdollisuuden kokea VR ilman kalliita laitteita ja mikä parasta, värejä on tällä kertaa enemmän kuin vain punainen.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.