Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Picross 3D: Round 2

Picross 3D: Round 2 tuo Picross pulmien ratkaisemisen takaisin muutaman muutoksen kanssa. On aika murskata palikoita oikeista paikoista ja kaivaa kaiken alta kaunis kuva, mutta onko pelillä tarjota mitään uutta tai tarpeeksi mielenkiintoista pitämään peli tuoreena?

In 3D

Tavallinen Picross toimii seuraavasti: Sinun täytyy värjätä oikeat ja karsia väärät palikat linjojen yläpuolella ja sivulla sijaitsevien numeroiden avulla. Numerot osoittavat montako oikeaa palikkaa linjalla on ja linjalla voi olla useampia numeroita. Jos linjalla on esimerkiksi vain numero 9, se tarkoittaa, että linjalla on yhdeksän palikkaa vierekkäin. Jos kuitenkin linjalla on numerot 2, 4 ja 3, se tarkoittaa, että linjalla on yksi kahden, neljän ja kolmen palikan sarja. Picross toimii yksinkertaisuudessaan näin, mutta Picrossin kasvaessa ja vaikeutuessa, pulmien ratkaisemiseen täytyy käyttää paljon enemmän aikaa. Picross 3D:n periaate on sama, mutta siihen on lisätty pari muutosta, jotka tuovat Picrossiin hieman vaihtelua.

Picross 3D:ssä yrität ratkaista nimen mukaisesti kolmiulotteisia Picross pulmia. Linjojen päässä voi olla kahden eri värisiä numeroita ja molemmilla väreillä on oma merkityksensä. Sininen tarkoittaa, että värjättävä palikka tulee olemaan ratkaistussa pulmassa neliön muotoinen ja oranssi tarkoittaa, että palikka on erimuotoinen, kuten esimerkiksi kartio tai suorakulmio. Numeroiden ympärillä voi myös olla ympyrä tai neliö. Ympyrä tarkoittaa, että kyseinen luku on jaettu kahteen eri ryhmään. Esimerkiksi numero 3 on jaettu yhteen kahden palikan ja yhteen yhden palikan ryhmään. Neliön periaate on sama, mutta tässä tapauksessa luku on jaettu kolmeen tai useampaan ryhmään. Kaikissa linjoissa ei ole aina numeroita, joten ratkaisu löytyy muiden rivien avulla ja numero voi olla myös nolla. Tässä tapauksessa kaikki rivin palikat voidaan poistaa ja sen voi poistamalla jokaisen palikan erikseen tai kaikki palikat voi poistaa napin painalluksella. Tämä on hyvin mukava lisä ja säästää paljon aikaa varsinkin isoimmissa pulmissa. Tätä olin myös aikaisempiin Picross peleihin, joten se oli hyvin tervetullut lisä peliin. Kolmiulotteisen kuvion sisälle pääsee myös helposti pelissä olevan liukusäätimen avulla. Pelissä on todella paljon pulmia ratkottavana ja pulmiin voi myös valita erikseen vaikeustason. Tämä vaikuttaa palkintoon, minkä saat suoritettuasi pulman ja joiden avulla avaat lisää pulmia. Pelin edetessä avautuu erilaisia harjoituksia, joissa opetetaan erilaisia kikkoja miten tietynlaisia pulmia voi ratkaista helpommin.

Kontrolleista ei ole oikeastaan mitään sanottavaa sillä kaikki toimii niinkuin pitääkin. Toista kättä käytetään valitsemaan oikea väri tai palikoiden tuhoamis ominaisuus näppäimillä ja toisella naputellaan styluksella ruutua. Kaikki pulmista tulevat kuviot ovat mukavaa katseltavaa ja niissä on paljon vaihtelevuutta. Kuviot noudattavat yleensä jotain tiettyä teemaa, kuten kasvit tai tähtitiede. Kuvioista löytyy myös lyhyt teksti, joka kertoo lyhyen kuvauksen kuviosta, mikä on mukavaa. 3D-ominaisuus toimii hyvin vaikkei sitä käytetäkkään hirveästi, sillä kaikki pulmat ratkaistaan kosketusnäytöllä, mutta kun ne on ratkaistu kuvio siirtyy yläruutuun ja tällöin kuvaa voi katsoa 3D-ominaisuuden avulla. Peli ei näytä hirveän erikoiselta, mutta ei sen tarvitsekaan pelin luonteen takia. Peli on tarpeeksi värikkään ja rauhoittavan näköinen ja kuviot ovat myös tarpeeksi monipuolisia. Musiikki on myös hyvin rauhoittavaa ja mukavaa, vaikka ei olekaan mitään ihmeellistä. Pelistä löytyy myös amiibo-tuki. amiibon avulla pääsee ratkaisemaan amiibon teemaan liittyviä kuvioita. Pulmaa ratkaistaessa soi myös eri musiikki, joka on otettu amiibon omista peleistä.

Yhteenveto

Picross 3D: Round 2 on mielenkiintoinen ja hauska Picross-peli, johon on saatu tuotua tarpeeksi muutosta pitämään se erilaisena tavallisesta Picrossista. Minulla ei ole pelistä hirveästi sanottavaa sillä pelin idea on suhteellisen yksinkertainen, mutta pelin pulmien vaikeustaso ja koko nousee sopivasti ja se pitää pelin mielenkiintoisena. Kaikki pelin ominaisuudet toimivat mainiosti, mutta kahden värin käytön tottumiseen kului hetki ja aina välillä tuli tehtyä tahattomia virheitä. Kahden värin käyttö on kuitenkin todella hyvä idea ja kun siihen tottui, kaikki alkoi sujua hyvin. Peli näyttää ja kuulostaa hyvältä vaikka se ei olekaan mitään mullistavaa, mutta sen ei tarvitsekaan olla. amiibo-tuki on myös todella mukava ja amiibo-hahmojen teemaisia pulmia on mukava ratkaista. Pelistä löytyy myös todella paljon pulmia, joten pelattava ei lopu heti kesken. Suosittelen peliä kaikille Picrossista kiinnostuneille. Jos picrossista ei tiedä yhtään mitään, ei kannata pelästyä pelin monimutkaisuutta sillä kaikki säännöt opetetaan todella hyvin ja mikäli ei halua hypätä suoraan 3D Picrossiin voi aloittaa mukavasti 2D Picross peleistä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.