Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Pokémon: Let's Go, Pikachu

Pokémon: Let's Go, Pikachu palauttaa vanhoja muistoja mieleen, palaamalla Kanto-alueelle ja ensimmäisen generaation Pokémoneihin. Kaikki alkoi ensimmäisistä Pokémon-peleistä ja niiden remaket Let’s Go, Pikachu ja Let’s Go, Eevee muistuttavat vanhoja ja tutustuttavat uusia pelaajia pelisarjan juuriin ja samalla tuovat Pokémonin pääsarjan ensimmäistä kertaa kotikonsoleille. Onko peliä saatu kuitenkin uudistettua tarpeeksi vai onko kyseessä sama peli hienomman näköisenä?

Kohti Pokémon-mestaruutta

Tarina on sama kuin ennenkin. Päähahmo, jonka sukupuolen saa valita, aloittaa kymmenvuotiaana Pokémon matkansa. Riippuen versiosta aloituspokémoniksi saa joko Pikachun tai Eeveen ja kilpailija ottaa puolestaan toisen version aloituspokémonin. Kun söpö pikku Pokémon kumppani on saatu, on aika hankkia kahdeksan arvomerkkiä ja taistella tie Pokémon-mestariksi. Tarinalta ei kannata odottaa mitään erikoista, mutta pieniä muutoksia ja yllätyksiä löytyy sieltä ja täältä. Maailmalla seikkaillaan tavalliseen tapaan juoksemalla, surfaamalla tai lentämällä paikasta toiseen, mutta tällä kertaa voit myös ratsastaa isommilla Pokémoneilla ja matkustaa täten hieman nopeammin. Kaikki Pokémonit ovat myös nähtävissä ruohikossa, joten satunnaisia tappeluita ei ole. Oikeastaan villejä Pokémoneja vastaan ei voi enää ollenkaan taistella, muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, vaan niitä pääsee suoraan pyydystämään. Pyydystäminen on tehty Pokémon Go -tyylillä, jossa Pokémonin päällä on pienentyvä ympyrä, johon Poképallo pitää heittää Joy-Con liikeohjauksen tai Poké Ball Plussan avulla tai kannettavassa muodossa ohjaamalla kääntelemällä konsolia ja painamalla nappia. Mitä pienempi ympyrä, sen parempi mahdollisuus saada Pokémon kiinni. Pokémonien pyydystämistä voi helpottaa maailmalta löydettävillä marjoilla. Pokémonit liikkuvat ruudulla, joten Poképalloa täytyy heittää ohjaimella myös oikeaan suuntaan. Pokémonien pyydystämisestä saa myös kokemuspisteitä mukana oleville Pokémoneille ja kokemuspisteiden kerroin kasvaa tiettyyn pisteeseen asti, jos samaa Pokémonia pyydystää monta kertaa peräkkäin. Pyydystämistä voi myös helpottaa pelaamalla peliä kaverin kanssa, jolloin kaksi pelaajaa saa heittää palloa ja jos molemmat pallot osuvat Pokémoniin samaan aikaan onnistuminen kasvaa. Aluksi uusi pyydystämistekniikka tuntui oudolta ja en ollut varma oliko huono idea poistaa taisteleminen villejä Pokémoneja vastaan. Pelin edetessä siitä alkoi kuitenkin pitää enemmän ja enemmän. Peliin on myös lisätty enemmän kouluttaja tappeluita, mikä tukee jonkin verran tätä muutosta.

Gary kävi täällä, Ash on rääpäle

Taistelut käydään tuttuun tapaan yksi vastaan yksi tai tietyissä tilanteissa kaksi vastaan kaksi menetelmällä. Valitset yhden maksimissaan neljästä liikkeestä ja tavoitteena on kukistaa vastustajan Pokémonit. Liikkeet vaihtelevat puolustavien ja hyökkäävien välillä ja Pokémonit oppivat uusia liikkeitä tason noustessa tai erilaisten TM-esineiden avulla. TM-esineitä voi myös tällä kertaa käyttää niin monta kertaa kuin haluaa. Taisteluissa voit liikkeiden käytön lisäksi vaihtaa Pokémonia ja käyttää esineitä. Nämä luetaan kuitenkin vuoron käyttämiseksi, joten tämä kannattaa ottaa huomioon esimerkiksi Pokémonin vaihtamisessa. Kaksi vastaan kaksi tappelut käydään samalla tavalla, jolloin valitset liikkeet molemmille Pokémonille. Kaverin kanssa pelatessa tavalliset taistelut muuttuvat kaksi vastaan yksi taisteluiksi. Tämä helpottaa peliä todella paljon, mikä on todella suuri harmi, sillä peli on jo valmiiksi helppo. Tämä on mahdollisesti hyvä asia, jos peliä pelaa kaksi pelaajaa, joille Pokémon ei ole kovinkaan tuttu, mutta olisi silti ollut kiva, että taistelut olisivat muuttuneet kaksi vastaan kaksi tyyliin silloin, kun se olisi ollut mahdollista. Muuten taistelu toimii hyvin ilman minkäänlaisia ongelmia.

Pikachun tahmapallosinko

Uutena ominaisuutena on myös erilaiset karkit, joilla voi nostaa esimerkiksi Pokémonien nopeutta, terveyttä, hyökkäystä ja puolustusta. Aluksi Pokémonit tarvitsevat vain yhden karkin, mutta tarvittavien karkkien määrä kasvaa pikkuhiljaa. Karkkeja voi saada lähettämällä ylimääräisiä Pokémoneja Professori Oakille tai pyydystämällä samaa Pokémonia monta kertaa. Karkkien avulla Pokémoneista voi tehdä todella voimakkaita, jos vain jaksaa pyydystää samaa Pokémonia jatkuvasti. Kumppani Pokémonille voi myös opettaa täysin ainutlaatuisia taitoja. HM-liikkeitä ei tavallaan enää ole, vaan kumppani Pokémon oppii esimerkiksi Fly- ja Surf-taidot ja näitä ei voi käyttää taisteluissa. Perinteiset HM-taidot ovat siirretty TM-taitoihin, joten muut Pokémonit voivat käyttää niitä taisteluissa. Versioiden välillä on myös tuttuun tapaan muutama Pokémon, joita voi saada vain tietyssä versiossa. Kumppani Pokémonin kanssa voi myös leikkiä ja sitä voi ruokkia. Tämä syventää suhdetta Pokémoniin ja Pokémon voi välillä antaa sinulle lahjan. Jos Pokémonin kanssa leikkii tai sitä ruokkii, taistelussa voi käyttää kerran yhden erikoisiskun, joka osuu varmasti tai sillä voi vahvistaa toista Pokémonia. Saat pelin aikana myös erilaisia vaatteita itsellesi ja kumppani Pokémonillesi. Pokémoneja voi vaihtaa muiden pelaajien kanssa tai heitä vastaan voi taistella Wireless yhteyden tai netin välityksellä. Voit myös siirtää Pokémoneja Pokémon Go:sta, mutta kaikkia Pokémoneja ei kannata siirtää, sillä niitä ei voi enää siirtää takaisin. Tällä tavalla sain kaapattua kaikki 153 Pokémonia, sillä kukaan tuttavistani ei ollut ostanut Let’s Go Eevee -versiota. Pelissä on myös kaksi uutta Pokémonia, jotka voi saada vain Pokémon Go:n kautta.

Matkaan Poképallo

Kontrollit toimivat todella hyvin pelissä ja Poképallon heittäminen hoituu ongelmitta Joy-Conilla, Poké Ball Plussalla tai kannettavassa muodossa. Peliä on ehdottomasti paras pelata Poké Ball Plussan avulla, sillä varsinkin pyydystäminen on todella hauskaa, kun pääsee oikeasti heittämään palloa. Poké Ball Plus laitetaan ranteeseen kiinni narulla samaan tapaan kuin Joy-Con, mutta sormeen laitetaan vielä rinkula, jonka avulla pallon saa taas nopeasti käteen, eikä pallo lyö aina käsivarteen. Poké Ball Plussaa voi myös käyttää Pokémon Go:n kanssa tai pelistä voi ottaa yhden Pokémonin mukaan Poké Ball Plussan sisällä ja samalla Pokémon saa kokemuspisteitä, kun sen kanssa leikkii tai kävelee. Poké Ball Plus on myös tällä hetkellä ainoa tapa saada Mew. Peli toimii hyvin ilman minkäänlaisia ongelmia ja huomasin vain pientä hidastumista silloin kun olin tietyssä paikassa, käytin houkutinta, jolloin ruudulla oli lähemmäs kaksikymmentä Pokémonia ja pelasin peliä kannettavassa muodossa. Tämä yhdistelmä on mahdollista tehdä vain yhdessä paikassa ja silloinkaan se ei tuottanut suurempaa ongelmaa. Peli näyttää todella hienolta ja värikkäältä ja pelissä on se tavallinen Pokémon tunnelma. Alueet näyttävät paljon omaperäisemmiltä kuin alkuperäisessä tai Game Boy Advance -versioissa. Taisteluiden animaatiot ja välivideot näyttävät myös todella hyviltä. Musiikki on myös saatu kuulostamaan todella hienoilta ja kappaleet ovat toki paranneltuja versioita alkuperäisestä pelistä. Alueiden kappaleet kuulostavan todella omaperäisiltä ja musiikissa on havaittavissa pieniä eroja pelin läpäisemisen jälkeenkin.

Yhteenveto

Pokémon: Let's Go, Pikachu on kaikin puolin todella hyvin tehty remake, jossa muutetaan ja uudistetaan asioita tarpeeksi, jotta peli tuntuu melkein kuin uudelta peliltä. Tarina on sama kuin ennen, mutta siinäkin löytyy muutamia muutoksia ja yllätyksiä. Pokémonien pyydystämistä on uudistettu, joka saattaa tuntua aluksi vieraalta, mutta pelin edetessä huomaa sen olevan hyvä ratkaisu. Taistelut ovat tuttua, mutta uusien liikkeiden kanssa vanhankin pelaajan täytyy opetella niiden käyttöä. Kaikki uudet ominaisuudet, kuten karkit ja co-op ovat tervetulleita lisäyksiä, mutta karkkeja saa hieman liian helposti ja co-op helpottaa jo valmiiksi helppoa peliä todella paljon. Kaikkien Pokémonien keraaminen on kuitenkin helpompaa kuin koskaan Pokémon Go:n takia ja pyydystäminen on hauskempaa kuin koskaan Poké Ball Plussan takia. Suosittelen peliä kaikille, joilla on edes pientä kiinnostusta Pokémon-peleihin, oli sitten pelannut kaikkia Pokémon-pelejä, vain ensimmäistä generaatiota tai ei yhtään, sillä tämä peli on hauska vanhoille tai uusille pelaajille. Ainoa vaikea asia pelissä on kuitenkin, että kumman version valitsee vai sortuuko ostamaan molemmat, sillä molemmat Pokémonit ovat uskomattoman söpöjä.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.