Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Pokémon Omega Ruby

Pokémon Omega Ruby on Game Freakin kehittämä ja Nintendon ja The Pokémon Companyn julkaisema peli Nintendo 3DS:lle. Se julkaistiin samaan aikaan Alpha Sapphiren kanssa ja nämä pelit ovat paranneltuja versiota Game Boy Advancelle vuonna 2003 julkaistuista Pokémon Ruby ja Sapphire -peleistä. En ole itse koskaan pelannut alkuperäisiä versioita, joten en vertaile tässä arvioissa peliä alkuperäisen version kanssa. Onko peli tuotu onnistuneesti tälle vuosikymmenelle vai nouseeko pelin vanhat viat liian voimakkaasti esille.

Pokémon Omega Ruby on muuten identtinen Alpha Sapphiren kanssa paitsi tiettyjä Pokemoneja voi löytää vain toisessa pelissä ja sankaria ahdisteleva rikollisyhteisö on Omega Rubyssa Team Magma, kun taas Alpha Sapphiressa Team Aqua. Tarinasta minun ei varmasti tarvitse kertoa yhtään mitään, koska se on perus Pokémon-pelien tarina eli päähahmomme haluaa tulla pokemon mestariksi ja lähtee täten keräilemään uusia pokemoneja ja ansaitsemaan arvomerkkejä.

Siistiä

Ensimmäiseksi täytyy kyllä sanoa, että kyllä on nätin näköinen peli. Tuntuu, että pelkästään pelin ulkoasuun on käytetty todella paljon aikaa. Jokainen paikka on tehty oikein hienosti ja ne kaikki näyttävät erilaisilta ja hyvin luovilta. Kaikki paikat oppii myös samalla muistamaan, joka auttaa hyvin paljon suunnistamisessa. Pokemonien suunnittelusta en aio muuta sanoa kuin, että mielestäni niihin käytetään aina vähemmän ja vähemmän mielikuvitusta, mutta ne ovat muuten oikein hienosti tehty. Musiikki pelissä on perus Pokémon laatua ja vaikkei mikään kappale nouse kovinkaan muistettavaksi niin, kyllä niitä kuuntelee mielellään kauemmankin aikaa.

Pelissä on todella paljon erilaisia ominaisuuksia, joita en hirveämmin selitele ja joista kerron vain ne tärkeimmät, koska voisin niistä selitellä helposti monen sivun verran. Pokemonien kanssa voi leikkiä ja niitä voi helliä Pokemon-Amiessa, joka nostaa pokemonien kiintymystä sinuun. Pokemoneja voi myös treenata erikseen, jonka avulla niiden taidot parantuvat. Buzz Navissa peli kertoo muista pelin pelaajista joitain tietoja, jos olet heidän ohi kulkenut ja pelin PSS:n (Pokemon Search System) avulla voit otella tai vaihtaa pokemoneja muiden pelaajien kanssa internetin välityksellä. Tämä online ottelu mahdollisuus on todella erinomaisesti toteutettu ja sen avulla on todella helppo otella muiden pelaajien kanssa ilman erillistä vaivaa.

Valitsen sinut

Taistelu systeemistä en sen enempää kerro kuin, että se toimii odotetulla tavalla ja pelissä voi myös otella kahdella pokemonilla samaan aikaan. Mega-evolution toimii uutena ominaisuutena pelissä ja sen avulla voi kehittää tiettyjä pokemoneja yhden ottelun ajaksi. Muuten otteleminen on samankaltaista kuin aikaisemmissakin Pokemon peleissä. Pokemon kamppailut ovat ainoa hetki, kun peli käyttää 3D-ominaisuutta, mutta mielestäni on hyvä ettei se ole kokoajan turhaan päällä varsinkaan silloin, kun siitä ei ole mitään hyötyä. Pokemoneja on pelissä tuttuun tapaan todella suuri määrä ja joiden pyydystämiseen kuluu hetki, jos toinenkin. Erikoista kuitenkin on se, että tietyissä tapauksissa pokemonien taakse voi hiipiä ja yleensä ne ovat silloin vahvempia kuin tavallisesti. Pyydystäminen toimii samaan tapaan kuin ennenkin. Väsytetään pokemonia tarpeeksi, heitetään pokepallo ja toivotaan parasta.

Yhteenveto

Pokémon Omega Ruby on kaikinpuolin mahtavaa ja hauskaa pelattavaa. Pelisarja, josta uusia osia tulee varmasti ilmestymään pitkän aikaa ja hyvä niin. Peli on todella hienon näköinen, viihdyttävä pelata ja musiikkia on mukava kuunnella. Minulla ei ole pelistä mitään pahaa sanottavaa ja varmasti kaikki Pokémon-pelien ystävät ovat jo hankkineet tämän pelin päiviään viihdyttämään. Suosittelen tätä peliä, jokaiselle Pokémon-peleistä kiinnostuneelle vaikka olisi jo ennenkin pelannut alkuperäisen version ja varsinkin niille jotka eivät ole. Ainoa asia mikä voi olla ongelma on se kumman version pelistä ostaisi.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle arviokappaleesta.