Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Pokkén Tournament DX

Pokkén Tournament julkaistiin viime vuonna Wii U:lle ja oli kaikin puolin onnistuneesti tehty peli. Peli oli tavallaan vauhdikkaampi versio N64:lla julkaistusta Pokémon Stadiumista, ilman strategiaelementtiä ja muutettuna enemmän perinteisempään tappelupelityyliin, muutamalla erikoisella uudistuksella. Pokkén Tournament DX on kyseisen pelin paranneltu versio, joka julkaistiin Nintendo Switchille. Onko peli vieläkin yhtä hyvä kuin ennen vai onko aika paljastanut pelin pienimmätkin virheet?

Pokkén Tournament DX:ssä ei ole sen suurempaa tarinaa. Tavoitteenasi on vain päästä huipulle Ferrum liigassa. Tielläsi seisoo kuitenkin Shadow Mewtwo ja tuntematon kouluttaja. Päästessäsi korkeammalle tasolle liigassa voit saada kuitenkin lisää tietoa tästä mysteerisestä kouluttajasta. Tämän enempää tarinaa ei pelissä oikeastaan ole. Tämä ei kuitenkaan ole huono asia sillä peli ei tarvitse sen mutkikkaampaa tarinaa, ollessa tappelupeli.

Upouusi ärtsyn nopea superduper mikä lienee

Pokkén Tournament DX on hieman erikoisempi tappelupeli, joka vaihtelee 3D ja 2D tyylisien tappelunäkymien välillä. 3D-tapainen tappenäkymä on nimeltänsä Field Phase ja 2D-tapainen Duel Phase. Field Phasessa on käytettävissä koko areena ja voit liikkua mihin suuntaan haluat, kun taas Duel Phasessa on rajoitettu alue ja voit liikkua vain sivuttain tai hypätä. Ottelu alkaa aina Field Phasesta, mutta Phaseja voi muuttaa iskemällä vihollista tarpeeksi ja tämä aiheuttaa Phase Shiftin. Molemmissa Phaseissa on omat iskunsa, joita voi käyttää, joten saman napin isku ei välttämättä tuota samanlaista lopputulosta toisessa Phasessa. Iskut myös muuttuvat riippuen mihin suuntaan osoitat tatilla tai D-padilla. Iskut koostuvat hyvin pitkälti heikommista-, voimakkaammista- ja erikoisiskuista, joka on toiselta nimeltään Pokémon Move. Tämä liike on jokin tietty mikä pelattavalla Pokémonilla voisi, kuten esimerkiksi Pikachulla on ukkosisku. Voit kutsua matseissa avuksesi toisen Pokémonin avuksi, joka tekee kutsuessa jotain riippuen minkä tyyppinen Pokémon on. Attack Pokémon iskee vastustajaa, Enchance Pokémon antaa sinulle jotain positiivista, kuten nostaa iskusi voimaa ja Disrupt aiheuttaa jotain negatiivista vastustajalle, kuten laskee puolustusta. Kaikilla näillä auttavilla Pokémoneilla on tietty odotusaika, jolloin niitä voi käyttää. Saat valita auttavat Pokémonit ennen ottelua, mutta sinun täytyy valita valmiista ryhmistä yksi ja ryhmässä on aina kaksi Pokémonia. Saat päättää aina juuri ennen erän alkua kumman näistä Pokémoneista otat kyseiseen erään. Sinulla on myös Synergy-mittari, jonka täyttyessä voit aktivoida Synergy Burstin, joka vahvistaa Pokémoniasi. Voit myös käyttää Burst-hyökkäystä, joka osuessaan aiheuttaa paljon vahinkoa vastustajalle, mutta voit käyttää tätä vain kerran Synergy Burstin aikana. Voit kasvattaa Synergy-mittaria tekemällä vahinkoa viholliselle tai aiheuttamalla Phase Shiftin. Areenalle voi myös ilmestyä erilaisia esineitä, jotka voivat nostaa Synergy-mittariasi, parantaa energiaasi tai antaa joitain positiivisia asioita. Sinulla on myös neuvonantaja mukana, joka voi erien välillä kannustaa sinua ja sen avulla voit esimerkiksi vähentää avustavien Pokémonien käyttöaikaa tai täyttää erän alussa tietyn määrän Synergy-mittaria. Kannustusta voi muuttaa erikseen asetuksista. Voitettuasi otteluita saat myös tietyn verran kokemuspisteitä Pokémonillesi ja Pokémonin noustessa ylemmälle tasolle saat yhden taitopisteen, jolla voit nostaa jotain tiettyä Pokémonisi osa-aluetta. Voit nostaa hyökkäystä, puolustusta, Synergy Burstia tai auttavia Pokémoneja. Switch-versiossa on yhteensä 21 pelattavaa Pokémon hahmoa ja 32 auttavaa Pokémonia, joten näistä löytyy varmasti omat suosikit. Taistelusysteemi on hyvin nopeatempoinen ja omaperäinen ja pelatessa se tuntuu hauskalta ja palkitsevalta.

Pikachun tahmapallosinko

Pelissä on seitsemän eri pelimuotoa, jotka ovat: Ferrum League, Single-, Local-, Online-, Wireless Battle, Practice ja Daily Challenge. Ferrum League on tavallaan pelin tarinapelimuoto, jossa yrität päästä Pokémon mestariksi. Aloitat Green Leaguesta ja nouset aina uuteen liigaan, kun olet saavuttanut ykkössijan liigassa. Aloitat aina tavallisten liigaotteluiden kanssa, joita sinun täytyy otella viisi peräkkäin. Riippuen kuinka monta voitit nouset aina ylemmälle sijalle. Kun viimein olet kahdeksan parhaan joukossa, voit osallistua turnaukseen, jossa ottelet kolme ottelua peräkkäin ja yksikin häviö tiputtaa sinut pois turnauksesta. Voitettuasi tämän voit otella liigan mestaria vastaan, jonka voitettuasi ylennyt uudelle tasolle ja pääset uuteen liigaan. Sinulla on myös erillinen tehtävä paneeli, jossa on 12 paneelia. Paneeleja voi avata suorittamalla niissä lukevat tehtävät kuten esimerkiksi voita ottelu täydellisesti tai ota vihollisesta kiinni tietyn monta kertaa. Saat aina jonkun palkinnon suoritettuasi tehtävän ja paneelien alta paljastuu yksi iso kuva. Sinulla on myös käytettävissä avain, jonka saat otellessa. Voit avaimen avulla avata yhden paneelin suorittamatta sitä. Jokaisessa liigassa on myös omat paneelinsa.

Se on mukava päässä ja helppo pestä

Single Battle on tavallisten otteluiden pelaamista ja siinä on itsessään kolme erilaista pelimuotoa, jotka ovat Basic-, Extra- ja Team Battle. Basic Battle on tavallisten otteluiden pelaamista ja Extra Battle on otteluiden pelaamista erilaisten esineiden kanssa, joilla on joko positiivisia tai negatiivisia vaikutuksia. Team Battle on uusi pelimuoto, jota ei ollut Wii U -versiossa. Team Battlessa valitset kolme eri Pokémonia ja taistelet vastustajan kolmea eri Pokémonia vastaan. Voit valita kolmesta valitsemastasi Pokémonista käytettävän Pokémonin ennen erän alkua, mutta valmiiksi vahingoittunut Pokémon ei saa energiaansa takaisin. Tämä uusi pelimuoto on hyvin viihdyttävä lisä tavallisten pelimuotojen rinnalle. Local- ja Wireless Battle ovat tismalleen samoja kuin Single Battle. Ainoana erona on, että Local Battlea voi pelata kaksi samalta konsolilta ja Wireless Battlea kahdelta eri konsolilta. Online Battle on pelin nettipelimuoto, jossa on kolme eri pelimuotoa. Rank Match, Friendly Match ja Group Match. Kaikissa muodoissa pelataa tavallisia otteluita, mutta Rank Matchissa yrität parantaa omaa tasoasi voittamalla otteluita. Friendly Match on tavallisten matsien pelaamista huvin vuoksi ja Group Matchissa voit liittyä johonkin tiettyyn huoneeseen ja pelata siellä olevia vastaan. Voit etsiä huonetta tiettyjen kriteerien avulla tai kirjoittaa huoneen ID:n, jos haluat liittyä johonkin tiettyyn huoneeseen. Practise on hyvin yksinkertainen pelimuoto, jossa voit harjoitella komboja, iskuja tai pelata pelin oman harjoitusmuodon läpi. Daily Challengessa on päivittäin muuttuvia haasteita, joita suorittaessa saat taitopisteitä eri Pokémoneille. Voit myös valita valikosta My Townin, jossa voit muokata omaa hahmoasi, ostaa erilaisia vaatteita tai somiste esineitä tai muuten muokata asetuksia.

Kontrollit toimivat pelissä todella hyvin ja peli pyörii hyvin sulavasti telkkarissa ja kannettavassa muodossa. Nettipelissä peli pyörii myös ilman mitään ongelmia. Peliä on myös mukava pelata, jokaisella ohjainmuodolla. Peli näyttää myös todella hienolta ja värikkäältä. Musiikki on myös todella hyvin tehty ja minun täytyi laske muita pelin ääniä, koska halusin kuulla musiikkia paremmin. Otteluiden musiikit auttavat myös pääsemään hyvin intensiivisempään tunnelmaan. Peli tukee myös kaikkia amiiboja ja niiden avulla voit saada joko esineen tai kultaa. Voit käyttää viisi eri amiiboa päivässä.

Yhteenveto

Pokkén Tournament DX on loistokkaasti tehty peli vieläkin, eikä se ole kärsinyt mistään ajan saatossa. Peliä on vähintäänkin yhtä hauska pelata, kuin Wii U:llakin. Taistelusysteemi on hyvin omaperäinen verrattuna muihin tappelupeleihin ja se on pelin suurin valtti. Pokémonien määrä ei myöskään jätä kylmäksi ja niistä löytää varmasti oman suosikkinsa. Eri pelimuodot tuovat paljon pelattavaa peliin ja lisää pelin ikää varsinkin, kun voit pelata peliä missä vain. Pelin pääpelimuoto Ferrum League on todella viihdyttävä ja toimii samalla myös hyvänä harjoituksena nettipelimuotoa varten. Nettipeli toimii myös ilman ongelmia, joka takaa lisää intensiivisiä otteluita. Daily Challenge on myös viihdyttävä lisä, sillä se pakottaa testailemaan muita Pokémoneja, omien suosikkien ohella. Kontrollit toimivat myös hyvin kaikissa eri ohjainmuodoissa. Peli näyttää ja kuulostaa todella hyvältä, varsinkin hyvin tehtyjen intensiivisien taistelukappaleiden kanssa ja peli pyörii myös hyvin sulavasti. Pelissä ei ole kuitenkaan hirveästi lisäsisältöä verrattuna, joten en näe hirveästi syytä ostaa peliä, jos omistaa jo Wii U -version. Mikäli pelistä tykkää paljon ja se on vieläkin kovassa käytössä, Switch-version ostaminen voi olla hyvä idea kannettavuutensa ansiosta. Suosittelen peliä kaikille, jotka pitävät tappelupeleistä ja myös niille, jotka ovat kyllästyneet tappelupelien samankaltaisuuteen, sillä tämä peli uudistaa tappelupelien genreä kovalla kädellä ja antaa varmasti nautintoa useiksi kymmeniksi tunneiksi.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.