Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Poochy & Yoshi's Woolly World

Poochy & Yoshi's Woolly World on Wii U:lta tutun Yoshi's Woolly Worldin käännös 3DS:lle. Tällä kertaa Yoshin matkassa on myös Poochy-koira, joka saa hieman isomman roolin pelissä. Onnistuuko peli tuomaan Wii U -version lumon kannettavaan muotoon vai onko peli vain hätäisesti kyhätty käännös, jossa yritetään peitellä suurimmat viat köyhällä lisäsisällöllä?

Yoshit viettävät rauhallista aikaa toistensa seurassa, kunnes kuin tyhjästä ilkeä Kamek saapuu muuttamaan kaikki Yoshit lankakeriksi. Kamek ei kuitenkaan pysty nujertamaan kahta Yoshia ja lähtee tämän ansiosta livohkaan. Yoshit yrittävät pysäyttää Kamekin, mutta hän pääsee kuitenkin livahtamaan karkuun. Jäljelle ei jää muuta vaihtoehtoa kuin lähteä perään pelastamaan muut Yoshit. Tarina on tavallinen “pelasta ystäväsi” -tarina, joten siihen ei tarvitse kiinnittää hirveästi huomiota ja se on pelissä vain antamassa matkalle tarkoituksen. Vaikka alussa näkyykin kaksi Yoshia lähtemässä pelastamaan muita Yoshia, on peli kuitenkin vain yksinpeli toisin kuin Wii U -versio

Kaksi oikein, yksi nurin

Ensimmäiseksi pelissä huomaa hyvin villaisen ja värikkään luonteen. Pelin maailma muodostuu kokonaan villasta ja sitä on käytetty hyödyksi. Voit purkaa tiettyjä seiniä tai kutoa tiettyjä tasoja ja kohteita heittämällä niitä kohti lankakerän. Pelissä on useita eri maailmoja, joihin jokaiseen sisältyy välivastus ja päävastus. Maailmat, kuten myös kentät, ovat mukavan erilaisia toisistaan, joten kenttien samankaltaisuus ei pääse yllättämään. Kentissä täytyy yksinkertaisesti päästä alusta loppuun. Kentissä on toki erilaisia häiriötekijöitä, kuten vihollisia ja liikkuvia tasoja. Aina ei kuitenkaan tarvitse tyytyä tavalliseen tasohyppelyyn vaan välillä Yoshi muuntautuu erilaiseksi, kuten sateenvarjoksi tai moottoripyöräksi. Näissä kohdissa on tarkoitus päästä maaliin tietyn ajan sisällä, mutta matkalla saa kerättyä lisää aikaa. Kerättäväkään ei lopu heti kesken sillä kentistä löytyy rutkasti tutkittavaa. Jokaisesta kentästä voi löytää viisi auringonkukkaa, viisi lankakerää ja 20 kynä tilkkua. Kaikki kerätyt auringonkukat ilmestyvät kentän loppuun ruletin tapaiseen ympyrään. Mikäli ruletti osuu auringonkukkaan, saat Gold Rushin Poochy Dash -pelimuotoon, mutta tästä puhun hiukan myöhemmin. Jos saat kaikki lankakerät kentästä, muodostuu tästä uusi ja erinäköinen Yoshi, jonka voit valita pelattavaksi hahmoksi. Pelistä löytyy myös kaksi pelityyliä. Classic- ja Mellow mode. Classic modessa peliä pelataan tavallisesti ilman ylimääräisiä helpotuksia. Mellow modessa taas saat siivet käyttöösi, joilla voit lentää kentät läpi ilman ihmeempiä ponnisteluja. Mellow mode on todella helppo, mutta se on varmasti tarkoitettu perheen pienimmille ja niille, joilla ei ole yleisesti vielä suurempaa pelikokemusta takana. Pelin edetessä saat myös erilaisia merkkejä, joita voit käyttää kenttien helpottamiseen, kuten merkki, joka suojaa sinua rotkoilta tai merkki, joka tekee kaikista kantamistasi lankakeristä isoja. Pelistä löytyy myös merkki, jolla voit ohittaa kokonaisen kentän, mutta tätä merkkiä voi käyttää vain Mellow modessa. Classic- ja Mellow moden vaihtaminen käy myös nappia painamalla, joten ei tarvitse pelätä, jos peliä alkaa pelaamaan Classic modessa ja jonkun tietyn kentän vaikeus yllättää. Merkit eivät kuitenkaan ole ilmaisia, vaan niistä täytyy maksaa tietyn verran kristalleja, joita löytää helposti kentistä.

Kutomisen viehätys

Pelistä löytyy muutamia uusia ominaisuuksia, kuten nimeenkin eksynyt Poochy, Poochy Dash, Poochy-pennut, omien kuosien luonti ja Yoshi-teatteri. Poochyn voi nyt ottaa kenttiin, mukaan käyttämällä erikseen myytävää Yarn Poochy -amiiboa. Poochy voi jyrätä helposti viholliset ja voit ratsastaa Poochyn päällä. Poochy-pennut ovat käytössä vain Mellow modessa ja ne voivat paljastaa salaisuuksia tai voit heitellä niitä vihollisten päälle. Poochy Dash taas on täysin uusi pelimuoto. Poochy Dashissa pelaat Poochylla ja yrität hyppiä esteiden yli ja kerätä mahdollisimman paljon kristalleja, samalla kun Poochy juoksee automaattisesti eteenpäin. Poochy Dash -kenttiin liittyy aina erilaisia haasteita, kuten kerää 1500 kristallia tai kerää vähintään 5 ilmapalloa. Jos käytät tässä pelimuodossa Yarn Poochy -amiiboa, avautuu sinulle aikahaaste. Aikahaasteen suoritettua Poochylle avautuu uusia kuoseja. Gold Rushissa yrität läpäistä samaa kenttää, mutta eteesi ilmestyy kultaa ja sinun pitää seurata sitä mahdollisimman tarkasti. Tätä pelimuotoa on mukava pelata aina välillä, jos haluaa irtautua hetkeksi pääpelistä. Tästä pelimuodosta ei kuitenkaan löydy hirveän pitkäksi aikaa hupia. Voit myös tehdä Yoshistasi haluamasi näköisen. Värejä ja vaihtoehtoja riittää paljon ja voit valita helpon tai monimutkaisemman ja työläämmän tavan uuden kuosin luomiseen. Helpolla tavalla luot vain yhden kaavan, jonka avulla kaavan värit värjäävät koko Yoshin. Monimutkaisemmalla tavalla saat värjätä, jokaisen kehonosan erikseen. Tämä on todella viihdyttävää ja vie helposti mennessään pitkäksikin aikaa. Voit myös jakaa luomasi kuosit muille pelaajille StreetPassin avulla. Yoshi-teatterissa voit katsoa yhteensä 30 stop-motion animaatiota. Animaatioiden jälkeen sinulta kysytään, jokin kysymys ja vastatessasi oikein saat tietyn määrän kristalleja. Nämä animaatiot ovat todella viihdyttävää ja hauskaa seurattavaa.

Kontrollit toimivat pelissä tarkasti. Kaikki virheet, joita pääsee pelissä käymään johtuu pelkästään pelaajasta, joten kontrolleja ei pääse syyttämään, vaikka peli ei ole itsessään kovin vaikea. Elämien loppumista ei tarvitse myöskään pelätä sillä niitä on loputtomasti. 3D-ominaisuus toimii myös hyvin ja sitä pitää mielellään päällä peliä pelatessa. New Nintendo 3DS:llä on pelissä pieni etu sillä peli pyörii 60 fps:n voimalla, kun taas aikaisemmilla malleilla 30 fps:nä. Testatessani eroa sillä ei ole mitään merkittävää eroa kummalla pelaa, mutta 60 fps näyttää hieman sujuvammalta. Peli näyttää todella värikkäältä ja hauskalta. Yoshi-pelit ovat aina olleet värikkäitä ja rauhallisia ja tämä peli ei sitä muuta vaikka siirtyykin hieman erilaiseen lankakeristä tehtyyn maailmaan. Musiikki on myös todella elävän ja rauhoittavan kuuloista. Äänimaailma sopii peliin kuin valettu.

Yhteenveto

Poochy & Yoshi's Woolly World tuo jo aikaisemmin julkaistun Wii U -version kannettavaan muotoon onnistuneesti, muutamalla viihdyttävällä lisämausteella. Tarina on selvästi laitettu peliin vain luomaan alkuasetelma. Tämä ei kuitenkaan ole huono asia, sillä peli ei tarvitse mitään monimutkaista tarinaa. Kentät ja maailmat ovat tarpeeksi erilaisia toisiinsa verrattuna, joten samat maisemat eivät ala kyllästyttää. Kerättävää löytyy myös rutkasti, joten pelattava ei lopu heti kesken. Peli ei ole kovin vaikea Classic modella, mutta sitä on silti mukava pelata helppoudesta huolimatta. Mellow modella peli kuitenkin muuttuu liian helpoksi, mutta sitä ei ole tarkoitettu kokeneille pelaajille ja näiden muotojen vaihtaminen onnistuu napin painalluksella milloin vain. Uusia pelimuotoja ja viihdykkeitä löytyy muutamia kappaleita. Pelin nimeen livahtaneen Poochyn voi nyt myös tuoda kenttiin auttamaan. Uusi Poochy Dash on mukava pelimuoto, mutta sitä ei jaksa pelata hyvin pitkään. Yoshien kaunisteleminen on todella mukavaa ja rattoisaa ja Yoshi-teatterissa voi katsoa hauskoja ja viihdyttäviä stop-motion animaatioita. Peli myös näyttää ja kuulostaa siltä miltä Yoshi-pelin pitäisi. Kannattaako peli kuitenkaan ostaa, jos Wii U -versio löytyy jo hyllystä. Mahdollisesti ei, sillä peli on kuitenkin sama peli uudella laitteella, parin uuden asian kanssa. Jos pelistä ei kuitenkaan ole aikaisempaa kokemusta, niin silloin suosittelen lisäämään tämän pelin hyllyyn oli sitten nuori tai vanha, sillä tämä peli ei ikää kysele.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.