Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Rhythm Paradise Megamix

Rhythm Paradise Megamix on useiden hullunkuristen rytmipelien kokoelma. Peli koostuu yli sadasta lyhyestä rytmipelistä ja pelattavana on sarjan aikaisempien osien rytmipelejä, kuten myös läjä täysin uusia. Myös sarjan ensimmäisen osan, Rhythm Tengokun, rytmipelejä pääsee pelaamaan ensimmäistä kertaa Japanin ulkopuolella. Onko tämä kuitenkaan tarpeeksi hauskaa ja monipuolista vai jääkö peli peli kesken toistuvien ja samankaltaisten rytmipelien takia?

Peli sisältää tarinan, mutta se on tavallaan aivan turha ja samalla hyvin mukavaa seurattavaa. Tarinaa en käsittele sen enempää, mutta ihmeellistä on kuinka mukavaa tarinaa on seurata aina rytmipelien keskellä ja samalla peli itsekkin kertoo alussa, että tarinaa ei tarvitse seurata sen tarkemmin.

Groovy

Tästä pääsemmekin pelin tärkeimpään osuuteen eli rytmipeleihin. Rytmipeleissä käytetään nuolinäppäimiä, A- tai B-nappia tai kaikkia edeltäviä. Rytmipelejä on vaikka minkälaisia aina steppailevasta tytöstä haastateltavaan vapaapainijaan ja uivista mikrobeista ulkoavaruuden olioihin. Jokaisen rytmipelin tarkoitus on painaa nappeja tahdissa tai joissain tapauksissa tahtien välissä. Jokaisessa rytmipelissä on omat sääntönsä ja ne opetetaan aina ennen pelin alkua. Jos rytmipelissä täytyy painaa jotain tiettyä nappia tai samaa nappia nopeasti, siitä ilmoitetaan yleensä jollain ääniefektillä. Tämä voi tuntua aluksi hieman hankalalta, jos keskittyy liikaa mitä ruudulla tapahtuu, sillä ruudulle voi ilmestyä jotain häiriötekijöitä, kuten kuvan pienentyminen tai tanssivia kissoja. Kun rytmistä saa kiinni, niin vaikeudet pitäisi hävitä samantien. 3DS:n alanäytöllä näkyy aina painatko liian aikaisin, myöhään vai onko painallus täydellinen. Jokaisessa rytmipelissä on yksi kohta, jossa saa tähden mikäli painaa siinä kohtaa täydellisellä ajoituksella. Tähdillä ei suoranaisesti tee mitään, vaan niistä saa yhden kolikon. Kolikoita saa yleisesti muutamia aina rytmipeleistä, riippuen suorituksesta, ja niitä voi käyttää kauppaan tai antaa portin vartijoille. Puhun kaupasta myöhemmin, mutta tietyissä kohdissa eteesi tulee kolme portinvartijaa ja sinun täytyy maksaa heille, jotta pääset pelaamaan heidän rytmipeliään. Sinun on pakko päästä tämä peli läpi, jotta voit jatkaa matkaasi. Näissä kohdissa voit valita kenelle maksat, sillä nämä ovat ainoita rytmipelejä, joissa on vaikeustasot. Mitä helpomman vaikeustason valitset, sen enemmän joudut maksamaan. Jos kuitenkin epäonnistut rytmipelissä, joudut maksamaan uudestaan. Nämä rytmipelit eivät kuitenkaan ole liian vaikeita, joten rahaa ei varmasti kulu ainakaan paljon hukkaan.

Toinen rahankulutus paikka on kauppa, joka sijaitsee kahvilassa. Kahvilassa voi muokata asetuksia, syöttää vuohta, höpötellä baristalle, ostaa tai tutkia esineitä. Asetuksista voi vaihtaa esimerkiksi kontrollit nappien painamisesta, yksinkertaiseen alanäytön painallukseen tai voi muuttaa rytmipelien puhekielen japaniksi englannista. Ohjeet ovat kuitenkin englanniksi joka tapauksessa, joten siitä ei tarvitse huolehtia. Vuohen syöttäminen on minipeli, jossa voit käyttää rahaa ja syöttää vuohelle nauriita. Minipeli toimii Pachinkon tapaisesti ja saat joka kymmenes taso palkinnon. Barista höpöttää aina itsestäänselvyyksiä, mutta mikäli sinulla on vaikeuksia, jonkin tietyn rytmipelin kanssa voit ohittaa sen juttelemalla hänelle. Museosta voit lukea tietoa eri rytmipeleistä ja kaupasta voit ostaa uusia rytmipelejä ja musiikkia. Rytmipelejä ei kuitenkaan osteta rahalla vaan Flow Balleilla, joista kerron myöhemmin lisää. Mikä olisikaan Rhythm Paradise -peli ilman Remixejä?

Jalalla koreasti

Remixit ovat aikaisempien pelaamiesi rytmipelien yhdistelmä. Näitä et pääse harjoittelemaan vaan sinun täytyy reagoida kaikkeen kylmiltäsi ja omaksua musiikki nopeasti. Rytmipelit ovat aina olleet ja ovat vieläkin sarjan parasta antia. Remixeissä soi aina todella hyvä kappale ja on mukava yrittää kuunnella musiikista, mikä rytmipeli tulee seuraavaksi. Pelistä löytyy myös erillisiä haasteita, kuten rytmipelien läpäiseminen täydellisesti tai useiden rytmipelien menemistä peräkkäin. Kun yrität läpäistä rytmipelejä täydellisesti, saat siihen kolme yritystä ja sen jälkeen peli arpoo sinulle uuden rytmipelin pelattavaksi. Jälkimmäisiä voi pelata kavereiden kanssa ja mikä parasta heidän ei tarvitse omistaa peliä, vaan peli tukee Download Playta. Kun haasteita pelaa kavereiden kanssa, kamppaillaan pisteistä. Haasteista myös saa Flow Balleja, joilla voi ostaa uusia rytmipelejä kaupasta.

Kontrollit toimivat mainiosti ja virhe painalluksista voi syyttää vain itseänsä. Myös japaninkielisen ääninäyttelemisen valitsemisen mahdollisuus on todella tervetullut vaihtoehto. Rytmipeleissä voi myös käyttää 3D-efektiä, mikä tuo tietyissä kohdissa lisää häiriötekijöitä rytmipeleihin. Tämä on mukava lisä itselleni sillä, koska olen pelannut aikaisempia osia paljon ei peli tuntunut hirveän haastavalta, mutta sitäkin hauskemmalta. Peli on todella värikäs ja miellyttävän näköinen. Musiikki on todella tärkeässä roolissa ja se on myös hyvin tehty. Yksittäisten rytmipelien musiikki on hauskaa kuunneltavaa ja remixien kappaleet ovat todella mukaansatempaavia. Rytmipeleissä ei hirveästi haittaa vaikka niitä ei pääsisi ensimmäisellä yrittämällä läpi musiikin ansiosta.

Yhteenveto

Rhythm Paradise Megamix on hulvaton rytmipelien kokoelma, jossa ei pelaaminen tai hauskanpito lopu heti kesken. Pelistä löytyy yli sata erilaista rytmipeliä ja jokaisessa on oma hauska ja omaperäinen tyylinsä. Monipuolisuutta löytyy myös yllin kyllin. Pelissä toimii niin kontrollit kuin 3D-efekti todella hyvin. Peli on myös todella värikäs ja hauskasti, kuten myös hyvin piirretty. Jokaisella rytmipelillä on oma uniikki tyylinsä. Musiikki on myös yksi tärkeimmistä elementeistä pelissä ja se on todella onnistuneesti tehty. Jokaista rytmipeliä pelaa mielellään uudestaan ja uudestaan pelkästään musiikin takia puhumattakaan erilaisista visuaaleista. Tarina taas on oudosti omalla tavalla todella viihdyttävä vaikka ei olekaan mitenkään erikoinen. Syytä tähän on todella vaikea selittää, mutta mikäli tarina ei kiinnosta ei se ole missään tärkeässä osassa ja sen voi ohittaa halutessa. Suosittelen peliä kaikille, joita kiinnostaa yksinkertaisesti musiikki ja pelit. Peli soveltuu kaikenikäisille rytmitajusta riippumatta. Ei ole myöskään väliä onko aikaisempia osia pelannut, sillä näitä rytmipelejä on aina yhtä hauska pelata.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.