Peliruukku

Online

Striimiputki ONLINE!

twitch.tv/peliruukku

Ring Fit Adventure

Nintendo auttaa jälleen pelaajia liikkumaan ja tällä kertaa se tapahtuu Ring Fit Adventure -pelin avulla. Pelin mukana tuleva rinkula ja jalkaremmi mahdollistavat useita erilaisia liikkeitä ja tekniikoita. Mahdollistaako peli jälleen yhden hauskan tavan urheilla Nintendon konsolilla vai onko se vain rihkamalla varustettu tusinatuote?

Seikkailemalla kuntoon

Pelissä on neljä eri pelimuotoa, jotka ovat Adventure, Quick Play, Custom ja Multitask Mode. Adventure-pelimuoto on pelin pääpelimuoto, jossa sinun pitää voittaa paha bodaaja Dragaux voimistelemalla. Sinun pitää kulkea erilaisten kenttien läpi juoksemalla ja voimistelemalla, riippuen tilanteesta ja päätavoitteenasi on voimistua tarpeeksi, että voit voittaa Dragauxin maailman lopussa. Pääsääntöisesti juokset kenttien läpi ja käytät Ring-Conia apunasi puristamalla sitä. Voit vetämällä imeä kolikoita luoksesi ja puristamalla ampua ilmaa, tuhoten erilaisia esineitä. Sinun täytyy silloin tällöin juosta hieman eri tavalla, riippuen onko edessäsi suora tie, rappusia, mutaa tai muita esteitä. Juokseminen ei kuitenkaan ole ainoa aktiviteetti pelissä vaan aina silloin tällöin sinun täytyy voittaa vihollisia vuoropohjaisessa taistelussa. Sinulla on käytössäsi rajoitettu määrä erilaisia voimisteluliikkeitä, joiden avulla voit iskeä vihollista, mutta saat pelin edetessä lisää liikkeitä. Liikkeitä on esimerkiksi kyykkynousu (Squat), Päänpäällä paino (Overhead Press), Polvi rintaan (Knee-to-Chest) ja Tuoli-asento (Chair Pose). Liikkeet tekevät eri määrän vahinkoa ja vaativat vähintään yhden vuoron ennen kuin niitä voi käyttää taas uudestaan, joten samaa liikettä ei voi käyttää jatkuvasti. Liikettä täytyy tehdä tietyn verran, jotta voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Vaikeustaso myös vaikuttaa kaikkiin liikkeisiin ja sen valitset pelin alussa. Vihollisten vuorolla sinun täytyy puolustautua painamalla Ring-Con mahaasi vasten. Taisteluiden ja kentän lopussa saat kokemuspisteitä, joiden avulla pääset ylemmälle tasolle, voimistuen samalla ja voit saada uusia liikkeitä. Peli myös antaa sinulle mahdollisuuden mitata sykkeesi kentän lopussa Joy-Conin avulla ja pelin alussa ja lopussa voit venytellä. Pelimuoto on hyvin yksinkertainen, mutta myös hauska ja innostaa hyvin urheilemaan pelaamalla.

Wii Fit Adventure

Quick Play -pelimuodossa pelaat erilaisia minipelejä, jotka kehittävät tiettyjä lihaksia. Voit myös valita lihaksen, jota haluat kehittää ja peli näyttää kuinka kehität näitä lihaksia Ring-Conin avulla. Voit myös valita settejä lihaksille ja peli antaa sinulle setin, jolla voi kehittää esimerkiksi hauista. Nämä minipelit ja lihastreenit ovat hyvä tapa kehittää tiettyjä paikkoja, jos haluat keskittyä enemmän johonkin tiettyyn alueeseen. Customissa voit tehdä itsellesi useamman tai yhden listan, jotka koostuvat haluamistasi treeneistä. Voit tehdä esimerkiksi yhden listan jaloille ja toisen käsille ja pelata listan treenejä aina vuorotellen eripäivinä. Multitask Modessa voit treenata konsolin ollessa lepotilassa. Painat vain Ring-Conissa olevan Joy-Conin tattia ja puristelet Ring-Conia, vaikka katsoessasi televisiota tai pelatessasi jotain toista peliä eri konsolilla, jos esimerkiksi välivideo on menossa. Peli lukee 500 puristukseen asti ja saat lahjapaketin Adventure-pelimuotoon tai voit vaihtoehtoisesti lähettää sen kaverille. Tämä on hyvä tapa urheilla pikkuisen, jos ei aina jaksa käynnistää konsolia ja tehdä pidempää settiä. Kaikki muut pelimuodot, paitsi Adventure ovat hyviä tapoja päästä nopeasti tekemään jonkinlaisia voimisteluliikkeitä, halusi sitten urheilla vain hetken tai pidemmän aikaa. Adventure-pelimuoto on taas hyvä, jos haluaa urheilla hieman pidempään, vaikka kentissä ei menekään kovin pitkään, mutta pelimuoto ovat hieman uuvuttavampi.

Kontrollit toimivat todella hyvin ja jalkaremmi ja Ring-Con toimivat todella hyvin. Peli tunnisti jokaisen liikkeen, jonka tein laitteella. Minulla ei ole kuitenkaan mitään hajua, miten peli tunnistaa Ring-Conin puristuksen ja vetämisen, sillä Joy-Con ei tietääkseni yhdisty mitenkään Ring-Coniin, vaan se on vain muovi/silikoni rinkula, jossa on paikka Joy-Conille. Tähän on mahdollisesti hyvin yksinkertainen selitys, mutta pysyköön se mysteerinä. Yllätys oli myös, että Joy-Con pystyy mittaamaan sykkeen ja se on myös tarkka. Peli myös näyttää hienolta ja värikkäältä ja musiikki on mukavaa kuunneltavaa jumpatessa, mutta kumpikaan ei ole mitään ihmeellistä, eikä niiden tarvitsekaan olla.

Yhteenveto

Ring Fit Adventure on yllättävän hauska ja monipuolinen kuntoilupeli, jossa riittää tekemistä pidemmäksikin aikaa. Peliä on hauska pelata lyhyissä sessioissa aluksi ja kun kunto alkaa kasvamaan, pelin parissa viettää mieluusti pidemmänkin tovin. Adventure-pelimuoto esittelee pelaajalle Ring-Conin käytön onnistuneella ja nautittavalla tavalla. Adventure-pelimuodon jälkeen tai välissä voi myös keskittyä enemmän kehittämään tiettyjä lihaksia erilaisten minipelien kautta tai tekemällä omia settejä. Kiireisinä tai laiskoina päivinä voi myös kehittää lihaksia Ring-Conin avulla konsolin ollessa kiinni. Ring-Con ja ja jalkaremmi toimivat todella hyvin ja olin yllättynyt kaikista eri ominaisuuksista, joita näillä voi tehdä. Peli näyttää mukavalta ja musiikki on myös nautittavaa. Suosittelen peliä kaikille, jotka haluavat nostaa kuntoaan tai pitää sitä yllä hauskalla ja helpolla tavalla. Nintendo on taas antanut hyvän tavan kuntoilla, kun omatunto kolkuttaa sen jälkeen, kun on syönyt liikaa Zelda-karkkeja tai Mario-muroja.

Kiitos Nintendolle ja Bergsalalle pelin arviokappaleesta.